הבנק הבינלאומי , שבשליטת צדיק בינו ובניהולו של אלי כהן, סיכם את שנת 2024 עם הכנסות (ברמה השנתית) בסעיף הפסדי האשראי שלו - נתון חריג לחיוב ביחס לבנקים האחרים. הבנק רשם רווח נקי של 2.37 מיליארד שקל בסיכום השנה שחלפה, עלייה של 9.2% ביחס לשנת 2023. התשואה על ההון עמדה על שיעור של 19% בסיכום השנה והייתה הגבוהה ביותר במערכת הבנקאית.
● מניית בנק דיסקונט צנחה ב-6.8%. מה מדאיג את המשקיעים?
● המיליארדרים של ישראל כבר יודעים: זה העסק שהכי משתלם להחזיק בו
הבינלאומי הודיע כי יחלק 40% מרווחיו כדיבידנד במזומן בסך של 228 מיליון שקל. בדומה לבנקים האחרים, גם הבינלאומי שואף להגדיל את החלוקה של הדיבידנד בעתיד. בהודעתו נמסר הבוקר (ד') כי "דירקטוריון הבנק ימשיך לדון ביישומה של מדיניות חלוקת דיבידנד של הבנק, לפיה הבנק יחלק בכל שנה עד 50% מהרווח הנקי, לאור ההתפתחויות והשפעתן על המשק ועל הבנק".
כאמור, הבנק רשם הכנסות בסעיף הפסדי האשראי בדוחות. אלה הסתכמו בשנת 2024 ב-16 מיליון שקל, זאת בהשוואה להוצאות בסך של 502 מיליון שקל בשנת 2023. ההוצאות בגין הפסדי אשראי הסתכמו ברבעון הרביעי של 2024 ב-35 מיליון שקל, מתוכם ההוצאה הקבוצתית (שאינה ספציפית ללווים בעייתיים) הסתכמה ב-41 מיליון שקל. שיעור ההוצאה מהיתרה הממוצעת של האשראי לציבור עומד על 0.11%.
האשראי שהעמיד הבינלאומי לציבור (נטו) צמח בשיעור דו-ספרתי אשתקד של 10% והסתכם ב-129 מיליארד שקל. פיקדונות הציבור הסתכמו ב-215 מיליארד שקל וגדלו ב-12.4% בסיכום השנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.