סוכני הביטוח היו אובדי עצות בתקופה האחרונה. סוכנים רבים אישרו לגלובס כי מערכת המסלקה הפנסיונית לא עבדה ולא ניתן היה למשוך ממנה נתונים, מה שלמעשה עצר את כל עבודתם לחלוטין למשך יותר משבוע.
● מה באמת מרוויחות חברות הביטוח מהפוליסות שהן מוכרות? התקן החדש שמטלטל את הענף
● שנת שיא בדיבידנדים: אלה החברות הכי נדיבות בתל אביב לבעלי המניות שלהן
המסלקה הפנסיונית היא המערכת שמאפשרת לסוכני הביטוח והמתכננים הפיננסים לראות את כל נתוני החסכונות של לקוח או לקוח פוטנציאלי, מה שנותן להם את היכולת לתת המלצות כיצד לטייב את החסכונות מבחינת הוזלת דמי ניהול ומיקסום תשואה.
אלא שלגלובס נודע כי השבוע המערכת הפסיקה לעבוד. לדברי גורם בשוק "במקום להציג נתונים, המערכת כתבה שיש תקלה. זה התחיל כבר בסוף השבוע האחרון, זו השבתה כמעט מלאה של כל פעילות היועצים והסוכנים ופגיעה בציבור החוסכים", הדגיש הגורם. אותו גורם ואף גורם נוסף טוענים כי גם עכשיו עדיין יש מספר בעיות, אך רובן כבר הסתדרו. סוכנים אחרים טוענים מנגד כי נכון לעכשיו הכל עובד כרגיל וניתן לקבל את הנתונים.
השביתה השבוע גם אפליקציות מסחר
בדיקת גלובס העלתה כי הסיבה לתקלה היא אותה תקלה שהשביתה השבוע גם את אפליקציות המסחר של בתי ההשקעות מיטב ואי.בי.אי: מערכת התקשורת של חברת fmr שבבעלות משפחות גולדברג וטוקטלי. מדובר במערכת שנמצאת מאחורי הקלעים ומאפשרת את זרימת הנתונים לגופים שונים. כעת מתברר כי המערכת הזו שולטת גם בנתונים של המסלקה הפנסיונית. "בגלל הבעיה ב-fmr המסלקה החזירה תשובה שלא התקבל מידע מלא", הסביר לגלובס אדם בכיר בשוק.
התקלה השבוע קרתה בסמיכות זמנים די בעייתית מבחינתם של הסוכנים. גם לפני שבועיים המערכת הפסיקה לעבוד למשך כשבוע, זאת עקב החלפת גרסה של מערכת המסלקה הפנסיונית עצמה, כשבמהלך אותו הזמן היו שגיאות במערכת ולא ניתן היה להשתמש בה. "לא קיבלנו נתונים, ולכן לא היה ניתן לבצע פגישות, לצרף למוצרים פנסיונים או לנייד כספים", תיאר גורם בכיר בשוק את ההשפעה הקשה של התקלה ההיא.
מכל מקום, גם אם כעת התקלה האחרונה כבר טופלה, השאלה היא האם זה טוב שאין תחרות בתחום שנשלט כולו ע"י משפחות גולדברג וטוקטלי, ומערכת ה-fmr. "זה מחדד את השאלה למה יש רק מסלקה אחת", תוהה גורם בשוק.
המסלקה הפנסיונית: fmr "הפסיקה לענות לפניות
לאחר הפרסום בגלובס, הוציאה המסלקה הפנסיונית עדכון לסוכני הביטוח שמאשר את חשיפת גלובס ואף תוקף את חברת fmr ש"הפסיקה לענות לפניות המסלקה".
על פי העדכון, "לאחר שהבעיות שחווינו לאחר עליית הגרסה החדשה באו על פתרונן ולאחר שבשבוע שלאחריו השלמנו את קליטת והפצת המידע שהתעכב, נקלענו בתחילת השבוע לבעיה חדשה.
"בשל תקלה במערכות המיכון של גורם המספק שירותי תפעול למספר גופים מוסדיים הפסיק אותו הגוף במוצאי שבת לקלוט ולענות לפניות המסלקה. ביום רביעי נפתרה הבעיה והגוף חזר בהדרגה לפעול ולדווח. עם זאת, רק היום (ה') צפוי הגוף להשלים ולדווח למסלקה מענים לבקשות הפישינג שלא נענו על ידו.
"אנו נמצאים בקליטה מרוכזת של המענים (כמה עשרות אלפים) מגוף זה וקולטים במקביל גם את דיווחי הפרודוקציה החודשית ודיווחי המעסיקים. העומס על המערכת גדול מאוד והתורים בנתיבי הכניסה למסלקה ארוכים. בשל כך קיימת איטיות במערכת וקיימים פיגורים בהפצת ממשקים מהמסלקה. אנו פועלים לשחרר את צווארי הבקבוק ומקווים להשלים את כל הקליטות וההפצות במהלך סוף השבוע".
מי שהגיב בחריפות לתקלה החמורה במערכות הוא אייל שלזינגר, יו"ר לשכת היועצים הפנסיוניים. הוא קרא לרשות שוק ההון ולמשרד האוצר "לקנוס את הגופים המוסדיים הבעייתיים ואף לשקול לבטל את הרישיון של גופים אלו עקב אי יכולת לנהל ולתת נתונים באופן מסודר ותקין על הכספים והתוכניות של הלקוחות". שלזינגר יחד עם יורם לביאנט, מנהל תחום הפנסיה בלשכת סוכני הביטוח, ציינו כי הם "דורשים לקבל פיצויי על אובדן ימי עבודה לתחום הייעוץ והשווק הפנסיוני שעצר את פעילותו בתקופה זו".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.