סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
22:00
המסחר בוול סטריט ננעל הלילה בירידות - נאסד"ק ירד ב-2%, דאו ג'ונס ב-1.4% ו-S&P 500 ב-1.45%.
מדד S&P 500 נכנס היום לטריטוריית תיקון (ירידה של 10% משיאו). המדד, ירד ב-77 נקודות ל-5,521 נקודות. שיאו האחרון היה 6,144 נקודות ונקבע ב-19 בפברואר. נאסד"ק כבר במרחק של מעל 14% משיאו שנקבע באמצע דצמבר בשנה שעברה, 20,109 נקודות וכעת עומד על 17,303 נקודות.
לא רק מלחמת הסחר מאיימת על וול סטריט, חששות המשקיעים הולכים וגוברים ככל שמתקרב המועד האחרון לאישור החוק לתקצוב פעילות הממשל הפדרלי בסנאט האמריקאי. הממשל הפדרלי עלול להיקלע להשבתה בתוך פחות מיומיים, לאחר שהדמוקרטים בסנאט הציעו תוכנית תקיפה להתנגד להצעת חוק של בית הנבחרים, שמצידה מעוניינת להימנע מהשבתת הממשל עד ספטמבר תוך קיצוצי תקציב.
גם נתוני אינפלציה ואבטלה מעודדים שפורסמו היום לא עזרו.
21:29
בשולי הירידות במדדים המובילים, מחירי האג"ח הממשלתיות בארה"ב עולים, והתשואה על אג"ח לעשר שנים יורדת ב-4 נקודות בסיס, לרמה של 4.27%. התשואה על האג"ח לשנתיים, שנחשבות לרגישות יותר לשינויים בריבית בטווח הקצר, נסוגה אף היא ב-4 נקודות בסיס, ל-3.95%.
מדד התנודתיות VIX או"מדד הפחד" מוסיף עולה ב-3% ל-25 נקודות ומשלים זינוק של מעל 60% בחודש. המדד, שזינק בתחילת השבוע לרמתו הגבוהה מאז אוגוסט, עדיין גבוה מממוצע ארוך הטווח, 19.5 נקודות.
21:03
בניגוד למגמה הכללית, מניות של כמה חברות בתחום המחשוב הקוונטי מזנקות היום, זאת לאחר שחברת D-Wave Quantum פרסמה תחזית הכנסות רבעוניות חזקות מהצפוי. מניית די וויב מזנקת ב-17% לאחר שאתמול זינקה ב-8% בעקבות העלאת תחזית ההכנסות שלה, שעקפה את תחזית האנליסטים בוול סטריט ולמרות תוצאות מעורבות ברבעון האחרון.
החברה דיווחה על הפסד גדול מהתחזיות, אך ההכנסות היו טובות מהצפוי וציפייה לזינוק במכירות ברבעון הקרוב. למרות הפסדי החברה, הציפייה לצמיחה במכירות וביקוש גובר לטכנולוגיות קוונטיות מעודדים את המשקיעים.
החברה פרסמה מחקר שעבר ביקורת עמיתים בכתב העת Science, אשר הצביע על כך שהמחשב הקוונטי שלה הביס אחד מהמחשבים הקלאסיים החזקים בעולם. באמצעות עקרונות מכניקת הקוונטים, מחשבים קוונטיים מהירים ויעילים יותר ממחשבים קלאסיים, בין היתר בשל יכולתם לבצע חישובים במקביל, לחזות תוצאות של מספר מסלולים סימולטנית, ולאחסן כמויות עצומות של נתונים.
מניית Quantum Corp (QMCO) מזנקת ב-33% והייתה בדרכה לרשום את העלייה היומית החדה ביותר מאז אמצע פברואר. ביום רביעי זינקה המניה בכ-10%. גם מניית Quantum Computing Inc (QUBT) עולה במעל 5%,
"אם בינה מלאכותית נמצאת עדיין בשלב הינקות שלה, אז מחשוב קוונטי נמצא בשלב העוברי... זה כמו המערב הפרוע, וזה רק ילך ויצמח. זה האובססיה הנוכחית בוול סטריט," אמר ג'ייק דולרייד, מנכ"ל Longbow Asset Management מטולסה, אוקלהומה.
20:24
מחירי הנפט יורדים היום בכ-1.5% לאחר רשות האנרגיה הבינלאומית (IEA) חתכה היום את התחזית שלה לביקוש לנפט בשנת 2025 בשל מלחמת הסחר. נפט אמריקאי, WTI נסחר ב-66.5 דולר לחבית ומשלים ירידה של כ-17% בשנה ונפט מסוג ברנט ב-69.3 דולר לחבית. בשיא המלחמה בין רוסיה לאוקראינה מחירו של הנפט (WTI) הגיע ל 124, מאז מחירו נחתך בכמחצית.
בהראל פיננסים מזכירים ש-6 פעמים נחתך מחיר הנפט בעבר בשיעור דומה מה שהביא לירידה שנתית ממוצעת של 18.3% לאורך 3 שנים במחירו: בספטמבר 1993, בדצמבר 1998, בדצמבר 2008, בדצמבר 2014, ביולי 2015 ובמרץ 2020. חלק מהמקרים האלה הגיעו אחרי ירידות חדות במדד ה-S&P 500. מחיר נפט נמוך יותר משמעו אינפלציה נמוכה יותר ושערי ריבית נמוכים יותר ובכל 6 המקרים הללו, ה-S&P 500 הניב תשואה חיובית בשנה אחר כך.
20:11
מניית יו.איי פאת' נופלת היום לאחר שפרסמה את הדוח הרבעוני שלה. הרווח המתואם של החברה היה 26 סנט למניה ואף עקף את הצפי שהיה 20 סנט בלבד, אבל מה שהדאיג את המשקיעים היו דברים אחרים: המכירות שעמדו על 424 מיליון דולר עלו ב5% בלבד לעומת הרבעון המקביל ומתחת לתחזית, מה גם שהתחזית של החברה לרבעון הראשון של 2025 הן הרבה מתחת לתחזית.
לדברי החברה החולשה העתידית נובעת בעיקר מתוכנית הקיצוץ בהוצאות הממשלה (DODGE) שמוביל אילון מאסק. החברה מתמחה בפיתוח אוטומציית תהליך רובוטית ומספקת תוכנה ארגונית לאוטומציה של תהליכים, לקוחותיה הם סוכניות ממשלתיות שנדרשות לה כדי לשפר את היעילות התפעולית שלהן.
19:31
מדד S&P 500 נכנס כעת לטריטוריית תיקון (ירידה של 10% משיאו). המדד, יורד כעת ב-86 נקודות, או 1.5%, לרמה של 5,516. S&P 500, שיאו האחרון היה 6,144 נקודות ונקבע ב-19 בפברואר. נאסד"ק כבר במרחק של מעל 14% משיאו שנקבע באמצע דצמבר בשנה שעברה, 20,109 נקודות וכעת עומד על 17,290 נקודות.
המכירה האחרונה במדד S&P 500 מסמנת את הירידה המהירה ביותר במדד מאז 2022, "שוויה הנוכחי משקף מכפילים הנמוכים ביותר מזה יותר משנה, כאשר המדד ללא מגזר הטכנולוגיה מתקרב להערכת השווי ההוגנת שלנו, המשקפת אינפלציה יציבה וצמיחה נמוכה אך עדיין מתרחבת," ציינו האסטרטגים של בנק ברקליס בהובלת ונוג' קרישנה.
המכירה משקפת את החששות הגוברים מהצמיחה שנראו לאחרונה ב-2022. עם זאת, בבנק מציינים שהתנודתיות הממשית של שוק המניות נותרה בשליטה. אם החולשה בשוק תימשך, כיווץ המכפילים הכולל עשוי להגיע לרמות שנראו בעבר בשווקים דוביים (bear markets), ציינו האסטרטגים. ברמות הנוכחיות, האסטרטגים רואים את הערכות השווי המנייתיות כ"סבירות".
מדד S&P 500 נסחר כעת במכפיל של כ-20 לרווחים הצפויים ב-12 החודשים הבאים, רמה הנמוכה מהמכפיל בתרחיש הדובי של ברקליס, וזאת למרות שיפור במצב הכלכלי הכללי ב-12 החודשים האחרונים ויציבות יחסית בדוחות הרווח והתחזיות לרבעון הרביעי של 2024.
18:59
לא רק מלחמת הסחר מאיימת על וול סטריט. חששות המשקיעים הולכים וגוברים ככל שמתקרב המועד האחרון לאישור החוק לתקצוב פעילות הממשל הפדרלי בסנאט האמריקאי. הממשל הפדרלי עלול להיקלע להשבתה בתוך פחות מיומיים, לאחר שהדמוקרטים בסנאט הציעו תוכנית תקיפה להתנגד להצעת חוק של בית הנבחרים, שמצידה מעוניינת להימנע מהשבתת הממשל עד ספטמבר תוך קיצוצי תקציב.
בית הנבחרים הנמצא בשליטה רפובליקאית כבר אישר את החוק מוקדם יותר השבוע, אולם בסנאט הוא נתקל בהתנגדות מצד מחוקקים דמוקרטים שמעוניינים באישור מימון לתקופה קצרה יותר כדי לאפשר דיונים מעמיקים יותר על התקציב.
הצעת הנגד של הדמוקרטים - אשר מצידם דרושים לפחות כמה קולות כדי להעביר כל חקיקה - תאפשר לממשלה להמשיך לפעול למשך חודש נוסף, אך סיכוייה לעבור קלושים. צפוי שהרפובליקנים בסנאט יכשילו אותה, ובכל מקרה, חברי בית הנבחרים כבר עזבו את וושינגטון.
18:29
החשש מהסלמה במלחמת הסחר ומהשבתת הממשל הפדרלי מכבידים על וול סטריט ועתה הירידות אף מחריפות - נאסד"ק יורד ב-1.7%, S&P 500 ב-1.2%, דאו ג'ונס ב-1%. אתמול נרשמו עליות די חדות בעקבות הקלה מדו"ח מדד מחירים לצרכן נמוך מהצפוי, אשר חיזק במיוחד את מניות הטכנולוגיה.
נכון להיום מדד S&P 500 ירד בכ-5.5% מתחילת השנה. משקיעים עשויים לזכור כי למרות ששינויים במדיניות יכולים להיות מדאיגים, נסיגות של 5% עד 10% במדד הבנצ'מרק אינן נדירות. "בממוצע, המדד חווה שלוש ירידות של בין 5% ל-10% בכל שנה," כתב ג'ף בוכבינדר, אסטרטג המניות הראשי ב-LPL Financial, בתזכיר ללקוחות. "למעשה, מדד S&P 500 חווה לפחות ירידה אחת של 5% ב-94% מהשנים מאז 1928 (כולל קודמו, מדד S&P 90)."
באירופה ננעל הערב המסחר בירידות - בורסות פרקפורט ופריז ירדו ב-0.4%, בורסת לונדון ננעלה ללא שינוי.
17:55
מניות חברות המשקאות האירופיות נופלות לאחר שהנשיא טראמפ איים להטיל מכסים של 200% על יבוא אלכוהול מהאיחוד האירופי. יצרניות בירה, יין ומשקאות חריפים אירופיות: ענקית המשקאות דיאג'ו (Diageo), הבעלים של מותגים כגון ג'וני ווקר וגינס, פרנו ריקארד (Pernod Ricard), רמי קואנטרו (Rémy Cointreau), דויד קמפרי - מילאנו (Davide Campari-Milano) ו-LVMH.
טראמפ הצהיר כי ארה"ב תנקוט בצעד תגובתי אם האיחוד האירופי ימשיך בתוכניתו להטיל מכס של 50% על וויסקי אמריקאי ומוצרים נוספים, הצפויה להיכנס לתוקף ב-1 באפריל. צעד זה עלול לפגוע ביצרנית ג'ק דניאלס, בראון-פורמן (Brown-Forman), ובמזקקות אמריקאיות נוספות. "זה יהיה נהדר עבור עסקי היין והשמפניה בארה"ב," הוא כתב.
הטלת מכסים על מוצרי אלכוהול אירופיים עשויה להשפיע על נתח משמעותי מהמשקאות הנמכרים בארה"ב, כולל שמפניית ווה קליקו (Veuve Clicquot) של LVMH, בירת היינקן, וויסקי ג'יימסון של פרנו ריקאר והאפריטיף אפרול של קמפרי.
צרפת, הכלכלה השנייה בגודלה בגוש האירו, היא יצואנית היין הגדולה בעולם, ואחריה איטליה וספרד. החברה בעלת השווי הגבוה ביותר בצרפת, ענקית היוקרה LVMH, היא יצרנית מרכזית של שמפניה וקוניאק, כאשר ארה"ב היא אחד השווקים הגדולים ביותר שלה, במיוחד עבור מותג הקוניאק הנסי (Hennessy).
בשנת 2023 ייבאה ארה"ב מהאיחוד האירופי משקעות חריפים בשווי של כ-7 מיליארד דולר יין בשווי של כ-3.3 מיליארד דולר, שמפניה בשווי 1.5 מיליארד דולר, ומשקאות חריפים מזוקקים כמו קוניאק בשווי 1.2 מיליארד דולר, כך על פי נתוני הבנק העולמי.
בשנת 2024 ייבאה ארה"ב מהאיחוד האירופי יין בשווי של כ-5.4 מיליארד דולר, כולל כ-1.7 מיליארד דולר ביינות מבעבעים כמו שמפניה, כך על פי נתוני לשכת מפקד האוכלוסין של ארה"ב. כמו כן, ארה"ב ייבאה מהאיחוד האירופי בירה בשווי של יותר ממיליארד דולר ומשקאות חריפים כגון וודקה, ג'ין וויסקי בשווי של יותר מ-3.5 מיליארד דולר. כמו כן, ארה"ב ייבאה מהאיחוד האירופי בירה בשווי 822 מיליון דולר וויסקי בשווי 506 מיליון דולר.
השבוע הטיל הנשיא טראמפ מכסי פלדה ואלומיניום בגובה 25% על האיחוד האירופי ועל כל שותפי הסחר האחרים. האיחוד האירופי מעריך כי מכסים אלו ישפיעו על כ-28 מיליארד דולר מיצואו לארה"ב. בתגובה למכסים הללו, הודיע האיחוד האירופי כי יטיל מכסים על כמות מוצרים אמריקאיים בשווי דומה, כולל וויסקי, ג'ינסים, אופנועים ומוצרים נוספים.
17:17
בוול סטריט נמשכות הירידות היום וזאת על רקע גוברות החששות הכלכליים בעקבות המתקפה המסחרית של הנשיא טראמפ ואיום על השבתת הממשלה בארה"ב, בעוד דו"ח מדד מחירי היצרן החדש סיפק עדויות נוספות להאטה בלחצי המחירים.
נאסד"ק יורד ב-1.2%, S&P 500 ב-0.7%, דאו ג'ונס ב-0.5%. אתמול נרשמו עליות די חדות בעקבות הקלה מדו"ח מדד מחירים לצרכן נמוך מהצפוי, אשר חיזק במיוחד את מניות הטכנולוגיה.
16:43
בנק אוף אמריקה מעלה את המלצתו למניית אינטל מ"תשואת חסר" ל"נייטרלי" ומעלה את מחיר היעד מ־19 ל־25 דולר וזאת לאחר שאתמול מינתה מנכ"ל חדש. ליפ-בו טאן, דירקטור לשעבר בחברה ולשעבר מנכ"ל קיידנס העולמית הוכרז אתמול כמנכ"ל החדש, כשלושה חודשים לאחר פרישתו של פט גלסינגר. הזינוק של אינטל הוא הגבוה ביותר מזה חמש שנים, אז עלתה ב-19% ביום אחד.
טאן מונה לדירקטוריון אינטל בספטמבר 2022, ופרש ממנו באוגוסט 2024 על רקע חילוקי דיעות אסטרטגיים עם ההנהלה . הוא עדיין משמש כדירקטור בחברות מובילות בענף הטכנולוגיה, בהן HPE ושניידר אלקטריק, והוא מנהל בסופטבנק.
דיוויד זינסנר ואם.ג'יי הולת'האוס, ששימשו עד כה יחד כמנכ"לים משותפים, ישובו לתפקידיהם המקוריים: סמנכ"ל כספים וסמנכ"לית מוצרים, בהתאמה. פרנק יירי, ששימש כיו"ר זמני ועסק במשא ומתן למכירת אינטל, יהפוך ליו"ר קבוע. הבוקר פורסם ברויטרס כי יצרנית השבבים המתחרה, TSMC, מנסה לגייס את לקוחותיה בהן אנבידיה, ברודקום ו- AMD לרכוש יחד מחצית מזרוע הייצור של אינטל, במטרה להשתלט על תהליכי הייצור של אינטל ולהקים שמונה מפעלים בתקציב כולל של 100 מיליארד דולר.
16:00
לאחר הפתיחה המהוססת, המדדים עוברים לירידות חדות יותר - נאסד"ק יורד ב-1.3%, S&P 500 ב-0.7%, דאו ג'ונס ב-0.5%.
אדובי נופלת במעל 10% לאחר שהחברה סיפקה תחזית מעורבת לרבעון הנוכחי - עם תחזית לרווח למניה הנמוכה מעט מההערכות הקונצנזוס - למרות שעקפה את הציפיות לרבעון שהסתיים ב-28 בפברואר.
15:44
נשיא ארה"ב טראמפ איים היום להטיל מכסים של 200% על יבוא של משקאות אלכוהולים מהאיחוד האירופי, כולל שמפניה מצרפת, בהסלמה נוספת במלחמת הסחר הגלובלית.
מאקרו בארה"ב: מספר המובטלים החדשים בארה"ב ירד במפתיע בשבוע שעבר, ומספר תביעות האבטלה המתמשכות ירד אף הוא אך ממשיך להיות קרוב לרמתו הגבוהה ביותר מאז 2021. מספר תביעות האבטלה הראשונות ירד בשבוע ל-220 אלף, לעומת 222 אלף בשבוע הקודם ומתחת לתחזית. ל-242 אלף בשבוע הקודם, שהיה המספר הגבוה ביותר מאז ראשית דצמבר.
מספר תביעות האבטלה המתמשכות ירד בשבוע שהסתיים ב-1 במרץ ל-1.87 מיליון, לעומת כמעט 1.9 מיליון בשבוע הקודם.
מדד המחירים ליצרן: המחירים הסיטונים נותרו ללא שינוי בפברואר ומתחת לצפי לעלייה חודשית. אתמול פורסם בארה"ב מדד המחירים לצרכן (CPI), שקצב העלייה השנתי שלו האט בפברואר לאחר ארבעה חודשים רצופים של האצה, והיה נמוך מתחזיות הכלכלנים.
15:31
המסחר בוול סטריט נפתח לפני דקות אחדות בירידות קלות - נאסד"ק יורד ב-0.2%, S&P 500 ב-0.1%, דאו ג'ונס ב-0.2%.
מניית אינטל מזנקת בכ-14% לאחר שאתמול מינתה מנכ"ל חדש. ליפ-בו טאן, דירקטור לשעבר בחברה ולשעבר מנכ"ל קיידנס העולמית הוכרז אתמול כמנכ"ל החדש, כשלושה חודשים לאחר פרישתו של פט גלסינגר .
טאן מונה לדירקטוריון אינטל בספטמבר 2022, ו פרש ממנו באוגוסט 2024 על רקע חילוקי דיעות אסטרטגיים עם ההנהלה . הוא עדיין משמש כדירקטור בחברות מובילות בענף הטכנולוגיה, בהן HPE ושניידר אלקטריק, והוא מנהל בסופטבנק.
לטאן קשר חם לישראל: בתפקידו כמנכ"ל קיידנס הרבה לבקר במרכז הפיתוח המקומי של החברה בישראל, והפך לידידו של היזם והמשקיע הסדרתי אביגדור וילנץ, יחד איתו השקיע בחברות סטארט-אפ ישראליות רבות. בשנים האחרונות פסקו השניים להשקיע יחד. טאן הוא גם מייסד קרן ההון סיכון וולדן, שמתמקדת בהשקעה בסטארט-אפים בתחום השבבים, והצמיח את ההון שלה מ-20 מיליון דולר ל-2 מיליארד.
14:31
מאקרו ארה"ב: מדד המחירים ליצרן בארה"ב בחודש פברואר נותר ללא שינוי בקצב חודשי. בקצב שנתי, המדד ירד ל-3.2% בקצב שנתי.
14:26
התפתחויות נוספות במלחמת הסחר. לפני זמן קצר, דווח כי הנשיא טראמפ מאיים להטיל מכס של 200% על שמפניה צרפתית ומשקאות חריפים אחרים של האיחוד האירופי.
בתוך כך, מדד הדאקס יורד כעת ב-0.8%, פוטסי משיל מערכו 0.2% והקאק יורד ב-0.4%.
13:16
ביוליוס בר מתייחסים למגמה שנרשמה בשוק הנפט לאחרונה:
"נראה כי חלה הפוגה מהירידה במחירי הנפט שכעת נסחרים סביב ה-70 דולר. התקררות מצב הרוח בשוק, אי הודאות לגבי התחזית הכלכלית והביקוש לנפט ממשיכים להפעיל לחץ על המחירים. נדמה כי הרעש הגיאופוליטי מצליח להסתיר את השינויים המבניים המתהווים. גידול התפוקה שהבטיחו מדינות הנפט מגביר את התחרות בשוק הנפט, וכנראה מגביל את נתח השוק של נפט הפצלים האמריקאי. כעת עליונותה של ארה"ב נראית כאילו היא נתונה תחת זכוכית מגדלת, ומבחינה בסיסית, אנו רואים את שוק הנפט נע לעבר עודף היצע. אנו צופים שמחירים ינועו לכיוון 65 דולר מאוחר יותר השנה.
"מחירי הנפט נראים כאילו הם לוקחים הפוגה מהירידה האחרונה שלהם. מאז תחילת השנה, תשומת הלב של השוק עברה מההגבלות המחמירות של ארה"ב על יצוא רוסי אל עבר רטוריקת ה"Drill, baby, drill" החדשה של הממשל האמריקאי, דרך הכרזת מדינות הנפט על סיום קיצוצי הייצור, ולבסוף אל חששות רחבים יותר בנוגע לכלכלה ולביקוש לנפט. המעברים בין נושאים אלה חפפו לשינוי משמעותי במצב הרוח של השוק מרמות שוריות מוגזמות לרמות ניטרליות יותר. קרנות גידור ומשתתפים אחרים הפחיתו את החשיפה שלהם בשוק החוזים העתידיים, מה שהפעיל את הלחץ המוכר על המחירים". "מצב הרוח צפוי להמשיך להתקרר", מציינים.
11:59
מניית סנטינל וואן נפלה במסחר המאוחר לאחר שחברת אבטחת הסייבר פרסמה דוחות אליהם צירפה תחזית הכנסות פושרת. בשנת הכספים שהסתיימה בסוף ינואר 2025 הכנסות החברה צמחו ב-32.2% ל-821 מיליון דולר, ההפסד הנקי צומצם ב-14.8% ל-288 מיליון דולר ועל בסיס Non-GAAP החברה עברה לרווח נקי של 15.2 מיליון דולר. בשנת הכספים החדשה, סנטינל וואן מצפה לצמוח בכ-23% להכנסות של 1.007-1.012 מיליארד דולר, נמוך מתחזיות האנליסטים, ולרשום רווח תפעולי Non-GAAP של 3%-4% מהמחזור. המייסד והמנכ"ל תומר וינגרטן אמר שהחברה בדרך להשגת 1 מיליארד דולר ב-ARR השנה (הכנסות חוזרות שנתיות). בסוף ינואר ה- ARR הסתכמו ב-920 מיליון דולר.
10:35
יום המסחר באירופה מתנהל לפי שעה במגמה מעורבת. דאקס יורד ב-0.6%, פוטסי עולה ב-0.1% וקאק משיל מערכו 0.3%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים בירידות קלות.
08:57
הבוקר באסיה, המדדים המרכזיים נסחרים במגמה מעורבת. ניקיי ננעל סביב רמות הבסיס, בורסת שנגחאי יורדת ב-0.9%, ההנג סנג משיל מערכו כ-1% ומדד הקוספי יורד ב-0.4%.
החוזים העתידיים בארה"ב נסחרים הבוקר בירידות שערים קלות.
לאחר מספר ימים של ירידות שערים, אמש (ד') יום המסחר בוול סטריט ננעל במגמה מעורבת בסיכום יום מסחר תנודתי. הנאסד"ק קפץ ב-1.2%, S&P 500 הוסיף לערכו 0.4% והדאו ג'ונס ירד ב-0.2%.
● טראמפ מטלטל את השווקים. האם מדובר במשבר מתוכנן או מנוף לחץ על הפד?
על רקע המגמה, נתוני האינפלציה בארה"ב עודדו את המשקיעים (הרחבה מטה), אך התפתחויות חדשות במלחמת הסחר לפיהם קנדה הצהירה כי תטיל מכסי תגמול של 25% על סחורות אמריקאיות בשווי של כ-20 מיליארד דולר, העיבו על המסחר. התעריפים החדשים עליהם קנדה הכריזה כוללים חומרי גלם כמו פלדה ואלומיניום, וסחורות אמריקאיות אחרות כולל מחשבים, ציוד ספורט ומוצרי ברזל יצוק.
ג'יימי דימון, מנכ"ל ג'י.פי מורגן צ'ייס , ציין אמש (ד'), כי קשה להעריך במדויק את המצב הנוכחי של כלכלת ארה"ב, ואמר כי אי הוודאות הגיאופוליטית היא הסיכון הגדול ביותר כרגע. דימון הדגיש בפסגת בלקרוק כי "אני חושב שהתחום הגיאופוליטי הוא בעל חשיבות עליונה לעולם החופשי, הרבה יותר חשוב ממה שיקרה בכלכלה בששת החודשים הקרובים שנה הקרובה". עוד ציין כי "אם אתה מסתכל על הכלכלה היום... הצרכנים עדיין מוציאים כסף. במקומות העבודה יש עובדים בשפע; השכר עדיין עולה והאינפלציה קצת מתאזנת", אמר. "אבל כן רואים היחלשות של הסנטימנט... הצרכנים מוציאים יותר בשיקול דעת", הוסיף.
מניות הטכנולוגיה משכו את וול סטריט מעלה ונראה כי המשקיעים ניצלו את ההזדמנויות שנוצרו בשוק לאחרונה לאחר מספר ימים של ירידות. אנבידיה קפצה בכ-6%, פלנטיר טכנולוג'יס ב-7%, נטפליקס בכ-3% ומיקרון טכנולוג'י ב-7.5%.
בכל הנוגע לאנבידיה , בבנק אוף אמריקה מציינים כי בענקית השבבים ישנה הזדמנות קנייה משתלמת מאוד ערב ועידת הטכנולוגיה: "לקראת ועידת הטכנולוגיה השנתית (GTC), אנחנו חוזרים ומדגישים את המלצת 'קנייה' על מניית אנבידיה, בשל תמחור אטרקטיבי של המניה (מכפיל רווח 23 ל-2025)". בבנק מציינים שהשוק מתמקד בהתאוששות צפויה בשולי הרווח הגולמי במחצית השנייה של השנה, לצד סימני שאלה סביב השפעת ההגבלות בסין והגברת התחרות בתחום המעבדים. "עם זאת, מובילות אנבידיה בחדשנות וביכולות הביצוע שלה צפויות להמשיך להעניק לה יתרון בשוק בטווח הארוך, במיוחד בתחומי AI , רובוטיקה ומחשוב קוונטי". מסבירים בבנק. מחיר היעד עומד על 200 דולר.
במקביל, כלכלני הבנק מציינים את התמחור האטרקטיבי בסקטור התוכנה, אך מדגישים כי הסיכון עדיין באוויר. "תמחור מניות התוכנה אטרקטיבי לאחר תיקון של כ-18%, נמוך מהממוצע של תיקונים קודמים", מסבירים כלכלני הבנק. הבנק מעריך שסיכוני המאקרו, כגון מלחמת הסחר, אמנם עדיין קיימים אך כבר מתומחרים בשוק. "למרות החששות מסביבת מאקרו מאתגרת, נתוני הביקוש הנוכחיים נותרים חזקים, במיוחד בתחום התשתיות והיישומים הארגוניים". בבנק לא ממהרים להכריז על סוף התיקון, אך רואים הזדמנות בסקטור התוכנה, בדגש על חברות עם יישומי תשתית ומשרדים אחוריים בעלי חסינות יחסית להאטה כלכלית אפשרית.
טסלה רשמה התאוששות אמש וזינקה במעל ל-7% לאחר שביום ג' הנשיא דונלד טראמפ כתב כי הוא מתכנן לרכוש רכב של טסלה וגינה את הקריאות לחרם על המותג. במקביל במורגן סטנלי, המליצו למשקיעים לנצל את הירידה החדה במניה כהזדמנות קנייה. מתחילת השנה טסלה ירדה בכ-34%.
אינטל קפצה ב-10% במסחר המאוחר לאחר שדווח אמש כי היא ממנה את ליפ-בו טאן, דירקטור לשעבר בחברה ולשעבר מנכ"ל קיידנס העולמית למנכ"ל החדש, כשלושה חודשים לאחר פרישתו של פט גלסינגר. יצרנית השבבים נסחרה במהלך המסחר בעליות של כ-4.5% לאחר שאמש (ד') פורסם ב-CNBC שחברת TSMC פנתה ל- אנבידיה, ברודקום ו- AMD והציעה להן להשקיע במיזם משותף שירכוש את מפעלי הייצור של אינטל. על פי ההצעה, ענקית השבבים הטייוואנית תנהל את פעילות חטיבת הייצור של אינטל, אשר מייצרת שבבים המותאמים לצרכי הלקוחות. עם זאת, לפי המקורות, TSMC לא תחזיק ביותר מ-50% מהשליטה.
בשוק החוב האמריקאי, תשואות האג"ח הממשלתיות יורדות הבוקר. התשואה ל-10 שנים עומדת על 4.29% והתשואה לשנתיים נסחרת סביב 3.98%.
מחירי הנפט המשיכו לתאושש, וביום ד', ועלו בכ-2%. נפט אמריקאי נסחר ב-66.9 דולר לחבית ונפט מסוג ברנט ב-69.8 דולר. המחירים מתאוששים משפל של כשישה חודשים בעקבות מלחמת הסחר הגלובלית והטלת המכסים. החששות הם שצעדים אלה עלולים לפגוע בצמיחה הכלכלית העולמית וכתוצאה מכך גם בביקוש לאנרגיה. הבוקר, מחירי הנפט יורדים קלות.
בשוק הקריפטו, מחיר הביטקוין עולה ב-1.5% ונסחר סביב 83 אלף דולר.
בארה"ב פורסם ביום אמש (ד') מדד המחירים לצרכן לפברואר. האינפלציה השנתית עומדת על 2.8%, לעומת צפי של 2.9% בפברואר, ולעומת עלייה שנתית של 3% שנרשמה בינואר. ברמה החודשית, המחירים עלו ב-0.2% לעומת צפי של עלייה ב-0.3%, ולעומת עלייה של 0.5% בינואר.
במדד "הליבה", האינפלציה בשנה האחרונה הייתה 3.2% לעומת צפי של 3.2%, ו-3.3% שנרשמו בינואר. ברמה החודשית, מחירי הליבה היו 0.2%. הצפי היה לעלייה של 0.3%, ובינואר הייתה עלייה של 0.4%.
המדד משמש כמבחן האחרון לשאלה האם עליית מחירים מחודשת מהווה סיכון לכלכלה האמריקאית, בזמן שהמשקיעים ממשיכים לתהות מתי, אם בכלל, הפדרל ריזרב יוריד את הריבית ב-2025.
בהמשך היום (ה'), צפויים להתפרסם מדד המחירים ליצרן בארה"ב ונתוני הסחר בישראל.