מדד המחירים לצרכן לחודש פברואר 2025, שפורסם בסוף השבוע, הפתיע לטובה. הקצב השנתי עמד על 3.4%, נמוך משמעותית מהתחזיות שעמדו על 3.7% ברף העליון. חרף הנתון החיובי מבחינת השווקים, בנק ישראל לא צפוי לסטות מהמדיניות המוצהרת ולהקדים את הפחתות הריבית - כך מעריכים בשוק. מבחינת הבנק המרכזי, מהלך של הקלה מוניטרית לא צפוי להתחיל לפני המחצית השנייה של השנה, ובכפוף למציאות המשתנה במהירות.
● בית ההשקעות שבראש, זה שנפל לתחתית והמסלול שאיכזב: בדקו מה עשה החיסכון שלכם בפברואר
● כ־10 מיליארד שקל בשנה: מאחורי הרווח הגדול ביותר שהציג אי־פעם בנק בישראל
מדוע בבנק ישראל לא ממהרים? ראשית, האינפלציה עדיין גבוהה מהתחום הקבוע בחוק בנק ישראל (1%-3%). שנית, ההתמתנות המפתיעה במדד לא בהכרח מצביעה על מגמה. בנק ישראל רואה לנגד עיניו את "הדביקות" במדדי המחירים בעולם, ורוצה לבחון את ההתמתנות לאורך זמן לפני שיחל להקל על המשק.
בנוסף, המדד האחרון הראה כי סעיפי השירותים לא מתמתנים לעומת שאר המדד. רכיב זה נותר דביק ובשנה האחרונה עלה ב־4.6%. במוקד: סעיף הדיור שממשיך לטפס. סיבה נוספת היא החולשה היחסית של השקל בשבועות האחרונים אל מול הדולר.
בעוד שבית ההשקעות לידר מביע אופטימיות חריגה ומעריך כי בנק ישראל עשוי להפחית את הריבית כבר במאי, רוב המומחים צופים המשך מדיניות זהירה. בהחלטת הריבית הקרובה, בתחילת אפריל, צפוי בעיקר עדכון לתחזיות מחלקת המחקר, ללא שינוי בריבית עצמה. נראה כי הנגיד וחברי הוועדה המוניטרית ימשיכו להדגיש את חשיבות היציבות הכלכלית ואת הצורך בהתייצבות ארוכת־טווח של האינפלציה בתוך היעד, לפני שינקטו צעדי הקלה משמעותיים.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.