חג הפסח, מזג האוויר האביבי והמעבר לשעון קיץ הזניקו את הצריכה במשק הישראלי, מה שהוביל לעליות ניכרות במחזורי הקניות בכרטיסי אשראי ברוב ענפי המשק הבולטים - כך עולה מהדוח השבועי של מדד הפניקס גמא.
● ח"כ כץ בוועדת הכלכלה: "רשות התחרות צריכה להכריז על וולט כמונופול"
● מה עומד מאחורי הכותרות הגדולות על חרם חרדי נגד ביג פאשן גלילות?
את העלייה החדה ביותר השבוע רשם ענף המחשבים, עם זינוק של 12% במחזור הקניות, הנובע מגידול של 16% במספר העסקאות וירידה קלה בגובה העסקה הממוצעת (4%-). במקום השני נמצא סקטור המזון, שלקראת ערב החג רשם עלייה של 11% במחזורי הקניות.
ענף האופנה רושם עליות כבר שבוע שני ברציפות, עם גידול של 9% במחזור הקניות, שמגיע מהצטברות של עלייה בת 6% במספר הקניות וגידול של 3% בגובה עסקה ממוצעת. מבט עמוק יותר על ביצועי הענף מלמד כי תתי-ענפים כמו בייסיק והנעלה מובילים את המגמה, עם גובה רכישה ממוצע של 224 שקל ו-275 שקל בהתאמה. לעומת זאת, אופנת היוקרה רושמת ירידה, וגובה עסקה ממוצעת עומד על 718 שקל.

ענף התיירות, שבשבוע שעבר רשם ירידות, נהנה השבוע מעלייה של 3%, ככל הנראה כתוצאה מהזמנת חופשות של הרגע האחרון לקראת פסח. מדובר במגמה שהפכה נפוצה מאז פרוץ המלחמה: הציבור נזהר מלתכנן חופשות מראש, ומעדיף גמישות בהתאם למצב הביטחוני.
"שעון הקיץ ומזג האוויר גורמים לציבור לצאת ולבלות מחוץ לבית. אינדיקציה ברורה לכך היא העלייה בענפי הפנאי והבילוי ובענפי המזון השונים - כמו מרבית הצריכה במשק", מציין נדב לחמני, מנכ"ל קונטרול מבית הפניקס גמא. "ענף מוצרי החשמל מטפס באופן מתון, והתחזית היא להמשך מגמת העלייה גם בשבועות הקרובים".
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.