משקיע העל שמזהיר: יגיע לשווקים מקרה גרוע ממה שהיה השבוע

ריי דליו, מייסד ברידג'ווטר, טוען שמהלך שיחזק את המטבע המקומי הסיני יכול להיות הפתרון למלחמת הסחר • ומה בנוגע לטלטלה בשווקים? כאן יש לו עצה חד משמעית לגבי שינוי מבנה תיק ההשקעות וגם אזהרה

ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya
ריי דליו / צילום: Reuters, Thomas Mukoya

ריי דליו, מייסד קרן הגידור הגדולה בעולם ברידג'ווטר ושחקן ותיק בשוק הסיני, טוען שיש נוסחה שיכולה לסיים את מלחמת הסחר בין ארה"ב וסין.

פרשנות | מה טראמפ מנסה לעשות? כמה הסברים למהפך של נשיא ארה״ב
הזינוק היומי הגדול אי פעם: מומחים מנתחים את הכאוס בשווקים

"ישנן דרכים טובות יותר וגרועות יותר לטפל בבעיות שלנו עם חובות וחוסר איזון בר קיימא, וההחלטה של הנשיא טראמפ לסגת מדרך גרועה יותר ולנהל משא ומתן כדי להתמודד עם חוסר האיזון הזה היא דרך הרבה יותר טובה", אמר דליו לאחר שהוכרזה "הפסקת אש" בת 90 ימים בעניין המכסים.

דליו, שביקר בסין מאז שנות ה-80 והוביל את ברידג'ווטר להיות אחת מקרנות הגידור הזרות הראשונות שפעלו שם, טוען שצריך להגיע להסכם שיחזק את היואן הסיני, שנסחר ברמות נמוכות היסטורית מול הדולר. הדבר יושג לדבריו על ידי מכירת נכסים דולריים של סין, תוך הקלה במדיניות הפיסקלית והמוניטארית שלה כדי לעורר ביקוש.

"זה יהיה win-win. הסינים צריכים לאחר מכן לבנות מחדש ולהפיק רווחים מהחובות המוגזמים של הממשלה המקומית שלהם", ציין דליו.

ברקע, להבדיל מיתר המדינות, ישנה החרפה במלחמת הסחר בין סין וארה"ב, כאשר טראמפ למעשה שם את כל יהבו על כך. סין אמרה אתמול (ד') כי היא בעד דיאלוג עם ארה"ב, מכיוון שטראמפ גם אמר שיתמוך בשיחות, אבל בינתיים הפתרון לא נראה באופק.

לקראת קריסה רחבת היקף?

ומה באשר לטלטלה שאחזה השבוע בשווקים? כאן יש לדליו עצה למשקיעים - "זהו זמן מצוין למשקיעים שהיו המומים ומפוחדים ממה שקרה (ומה שעלול לקרות) לשקול מחדש את הגישות שלהם למבנה התיקים שלהם, כך שלא יהיו להם סיכונים בלתי נסבלים כל כך. אני יכול להבטיח שעוד מקרה גרוע יותר של מהלכי השוק שהפחידו אותם יגיע בסופו של דבר", אמר.

מוקדם יותר השבוע פרסם דליו ברשת X מאמר בשם "אל תטעו ותחשבו שמה שקורה עכשיו נוגע בעיקר למכסים". במאמר הוא מנתח ומזהיר מפני שינוי בסדר העולמי, שיוביל למשבר גדול, שמתרחש פעם בדור. דליו מזהיר שבעוד שהעולם מתמקד במכסים הוא בעצם מתעלם מהסכנה האמיתית. לדבריו, מאחורי הדרמות התקשורתיות מסתתרת קריסה רחבת היקף שמונעת מפערים כלכליים ושינויים במאזן הכוחות הגלובלי.