סם אלטמן ממשיך להפיח חיים ב-OpenAI, החברה המובילה כיום בתחום הבינה המלאכותית, והפעם על פי דיווח שהתפרסם באתר CNBC, הוא שוקל להקים רשת חברתית על מנת שתתחרה ב-X של אילון מאסק ובאינסטגרם של מטא.
● חמישה דברים שלא כדאי לספר ל-ChatGPT שלכם
● הלחץ של טראמפ עבד? אנבידיה תקים מפעלי שבבים בארה"ב בשווי חצי טריליון דולר
● בלעדי | עם 3 אקזיטים מאחוריו: היזם הסדרתי שמגייס 50 מיליון דולר לסטארט-אפ החדש שלו
הפרויקט, כך על פי מקור שאישר זאת ל-CNBC, נמצא עדיין בשלביו הראשונים, אך הוא מבוסס על הפיצ'ר של מחולל יצירת התמונות הפופולרי של OpenAI, שסחף את הרשתות החברתיות והביא לעומס כבד ויוצא דופן על שרתי החברה.
"רכיבי ה-GPU שלנו נמסים"
בסוף חודש מרץ השיקה OpenAI כלי חדש שמסוגל ליצור תמונות מצילומים קיימים - וזאת בזכות מודל GPT-4o של החברה. הרשתות החברתיות הוצפו על ידי תמונות פרי יצירת המודל - תמונות בסגנון אנימה, שחזורים של אירועים היסטוריים, רגעים משמעותיים מהחיים, או סתם דיוקנים של חיות מחמד. התמונות שהועלו על ידי משתמשים הפכו לוויראליות ב-X, בפייסבוק ובאינסטגרם, וסם אלטמן עצמו שינה את תמונת פרופיל ב-X שלו לתמונה שנוצרה על ידי הבינה המלאכותית.

תמונה ש־ChatGPT יצר על בסיס תצלום קיים, בסגנון ג'יבלי
למרות שזה "נהדר לראות אנשים מייצרים תמונות באמצעות ChatGPT, רכיבי ה-GPU (יחידות עיבוד גרפי, א.ה) שלנו נמסים", כך פרסם אלטמן ב-X בסוף החודש שעבר, בהתייחסו למערכות המפעילות את הבינה המלאכותית. בנוסף לכך הוא אמר כי החברה תגביל זמנית את השימוש באפשרות הגרפית הזו מכיוון שהוא שם להם למטרה להפוך אותה ליעילה יותר.
OpenAI מתמודדת עם תחרות כבדה בשוק הבינה המלאכותית הגנרטיבית שצומחת במהירות, כולל מ-xAI של מאסק, שבחודש שעבר רכשה את X, גם היא בשליטת מאסק. אלטמן ומאסק מעורבים בו זמנית במאבק משפטי מתוקשר, בעיקר סביב המאמץ של OpenAI להפוך לישות למטרות רווח. מאסק היה אחד ממייסדי OpenAI, שהושק ב-2015 כמעבדת מחקר ללא מטרות רווח.
בית משפט מחוזי פדרלי בחודש שעבר חסם את הניסיון של מאסק לעצור את המעבר של OpenAI להפוך להיות לחברה למטרות רווח. כזכור, בחודש פברואר, קבוצה בראשות מאסק הציעה לרכוש את השליטה ב-OpenAI תמורת 97.4 מיליארד דולר, הצעה שנדחתה על הסף עלי ידי אלטמן.
בתחילת החודש הודיעה החברה על גיוס של 40 מיליארד דולר, הסכום הגדול ביותר שגויס אי-פעם ע"י חברת טכנולוגיה פרטית, זאת לפי שווי של 300 מיליארד דולר. החברה דיווחה באותה עת, כי ChatGPT מונה כ-500 מיליון משתמשים שבועיים, עלייה של 25% מ-400 מיליון משתמשים בחודש שעבר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.