האקזיט של שמלצר וקושנר מתרחק: בוטלה הנפקת שלמה החזקות רכב

אחת ההנפקות הגדולות שתוכננו בת"א השנה בוטלה, על רקע התנודתיות בשווקים • לעומתה הצליחה קבוצת קסטרו לסגור את הנפקת רשת אורבניקה, בשווי של מיליארד שקל לפני הכסף

יו''ר שלמה החזקות, אסי שמלצר / צילום: איל יצהר
יו''ר שלמה החזקות, אסי שמלצר / צילום: איל יצהר

התנודתיות בשווקים פוגעת בגל ההנפקות המתוכנן בבורסה בתל אביב: קבוצת שלמה החזקות שבבעלות משפחת שמלצר הודיעה (א') כי החליטה "בשלב זה" לבטל את הנפקת החברה־הבת שלמה החזקות רכב - שאמורה הייתה להיות אחת ההנפקות הגדולות בגל הצפוי.

שלמה החזקות, אותה מוביל היו"ר אסי שמלצר, תכננה להנפיק את פעילות הרכב לפי שווי חברה של מעל 4 מיליארד שקל. בסוף חודש מרץ דיווחה החברה כי הגישה טיוטת תשקיף ראשונה עבור שלמה החזקות רכב לרשות ניירות ערך, לקראת הנפקה על בסיס דוחות 2024, אך כעת כאמור היא מדווחת על ביטול המהלך.

למנהל ההשקעות הבכיר יש עצה אחת בשבילכם לימים של טלטלות
כסף סעודי? מי באמת מימן את ההשקעה בעסקים של משפחת שמלצר
"בשוק כזה אי־אפשר להנפיק מניות": סימני השאלה מעל גל ההנפקות בתל אביב

שלמה החזקות עצמה נסחרת בבורסה באמצעות אג"ח בלבד (ולא מניות) ומחזיקה ב־85% ממניות שלמה החזקות רכב, המהווה את זרוע הפעילות המרכזית שלה ופועלת בתחומי הליסינג, השכרה ומכירת רכב וכן במימון לרכב.

מי שעוד אמורה הייתה ליהנות מהצפת ערך משמעותית כתוצאה מהנפקת החברה־הבת היא קרן ההשקעות אפיניטי פרטנרס, שייסד ומוביל ג'ארד קושנר, חתנו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. הקרן הפכה בתחילת 2024 לשותפה (15%) בעסקי הרכב של קבוצת שלמה, בעסקה ששיקפה לשלמה החזקות רכב שווי של 2.7 מיליארד שקל - "הנחה" של 30% על מחיר העסקה שסוכם בין הצדדים כמה חודשים קודם לכן.

במסגרת העסקה, שהיקפה צומצם בעקבות פרוץ מלחמת "חרבות ברזל", השקיעה קרן אפיניטי של קושנר 110 מיליון דולר במניות שלמה החזקות רכב. בהסכם נקבע מנגנון התאמת שווי על בסיס תוצאות עתידיות, כך שהקרן תוכל לעלות להחזקה של 18% בזרוע הרכב. בנוסף, מונו מטעמה דירקטור ומשקיף בדירקטוריון החברה־הבת.

השקעת קושנר קוצצה

אגב, קרן אפיניטי עצמה הזרימה רק כ-63 מיליון דולר מכספי ההשקעה. היתרה מומנה באמצעות הלוואת מוכר בהיקף של כ-47 מיליון דולר שהועמדה לה על־ידי חברות פרטיות בבעלות משפחת שמלצר, המובטחת בשיעבוד על מלוא המניות שהוקצו לקרן.

דוחות שלמה החזקות לשנת 2024 מלמדים על חברה עם הון עצמי של 2.2 מיליארד שקל, שהכנסותיה עלו ב־11% בתוך שנה ל־5.8 מיליארד שקל, בעיקר הודות לגידול במכירת כלי רכב וסחר ברכבים (שם נרשמה עלייה של עשרות אחוזים בהיקף ההכנסות). עיקר הכנסות החברה מגיעות מתחום הליסינג התפעולי, שתרם 3.3 מיליארד שקל אשתקד. הוצאות המכירה והשיווק צומצמו ב־9%, מה שסייע לרווח התפעולי לזנק ב־23% בשנה ל־826 מיליון שקל. עלייה בתשלומי המסים שחקה את הרווח הכולל, שעלה ב־10% והסתכם ב־511 מיליון שקל.

שלמה החזקות מחזיקה בפעילויות שונות בתחום הרכב וכן הביטוח והתיירות. הקבוצה נוסדה על־ידי שלמה שמלצר ז"ל, שכיהן בעברו בתפקיד היו"ר (תפקיד ששמלא כאמור בנו אסי היום).

אמפא וקסטרו ממשיכות בתוכניות ההנפקה

למרות ביטול ההנפקה המתוכננת של שלמה החזקות, מוקדם להספיד את גל ההנפקות הצפוי - גם אם חברות המבקשות לגייס הון לראשונה בתל אביב יידרשו כנראה להתאמת מחיר כלפי מטה. זאת, כפועל יוצא מאי־היציבות בשווקים מאז הכרזת המכסים של הנשיא טראמפ.

כך מדווחים חתמי הנפקה גדולה אחרת שעומדת על הפרק, של קבוצת הנדל"ן המניב אמפא (בשליטת משפחת נקש ושלומי פוגל) כי המהלך מתקדם כסדרו. הוא מתוכנן לצאת לפועל בחודשיים הקרובים לפי שווי מבוקש של כ-3 מיליארד שקל לחברה (לפני הכסף), כשהכוונה היא לגייס לפחות 700 מיליון שקל.

הנפקה אחרת, שעומדת בפני סגירה מוצלחת לאחר הפחתת שווי, היא זו של רשת האופנה אורבניקה מקבוצת קסטרו. במסגרת מהלך ההנפקה, נכנסת תחת אורבניקה הפעילות של החברה־האחות הודיס. יחד מספקות השתיים את עיקר רווחיה של קבוצת קסטרו ומהוות מנוע צמיחה מרכזי.

קסטרו דיווחה בשבוע שעבר כי אורבניקה קיבלה הזמנות מחייבות ממוסדיים בהיקף העולה על הכמות המוצעת בטיוטת התשקיף, ולפיכך היא צפויה להשלים גיוס של 400 מיליון שקל לפי שווי חברה של מיליארד שקל (לפני הכסף). כפוף להשלמת ההנפקה, ולפניה, תחלק אורבניקה דיבידנד של 200 מיליון שקל לחברה־האם קסטרו.

מטיוטת התשקיף של אורבניקה עלה כי הכנסות הרשת והודיס עמדו במצטבר על כמעט מיליארד שקל (952 מיליון שקל) ב־2024, זינוק של 30% מ־2023. שיעור הרווח הגולמי של הפעילות המונפקת (אורבניקה והודיס) היה 57%, והרווח התפעולי הסתכם ב־170 מיליון שקל, גידול של 81% מ־2023. הרווח הנקי של הפעילות המונפקת עמד אשתקד על 110 מיליון שקל - כמעט כפול משנה קודם לכן.