תוך פחות משבוע, חברת התוכנה לתחום הביטוח סאפיינס הודיעה על שתי רכישות. בשבוע שעבר היא דיווחה על רכישת קנדלה מאסיה ב-22 מיליון דולר, ואתמול (ב') היא דיווחה על רכישת AdvantageGo הבריטית תמורת 43 מיליון פאונד (כ-58 מיליון דולר). לסאפיינס היו 216 מיליון דולר בקופת המזומנים בסוף 2024.
● פוקס מבקשת לאשר מענק בשווי 4.1 מיליון שקל למנכ"ל הראל ויזל
● מימוש של 50 מיליון שקל הפיל את המניה הביטחונית בבורסה
סאפיינס ציינה ש- AdvantageGo היא ספקית מובילה של תוכנות ביטוח מסחרי, ורכישת החברה צפויה לחזק משמעותית את הצעת הערך של החברה במוצרי הביטוח האלמנטרי ולהוסיף לה יכולות חיתום בתעשייה זו. עוד צוין בהודעה שהרכישה תחזק את סאפיינס ב-London Specialty Market, מרכז עולמי לביטוח מורכב ובעל סיכון גבוה, שבו סוכנים מנהלים משא ומתן על כיסויים מותאמים אישית.
החברה הנרכשת רשמה הכנסות של כ-15 מיליון פאונד ב-2024, כ-50% מהן הכנסות חוזרות. לדברי סאפיינס, השקעות משמעותיות שביצעה AdvantageGo במוצריה הובילו להפסד של 9 מיליון פאונד ב-2024. סאפיינס צופה שהכנסות AdvantageGo יצמחו בקצב דו-ספרתי ב-2026 והרווחיות שלה תשתפר לאורך זמן, כך שהיא תתרום לרווחי סאפיינס מ-2027 (לשם השוואה, רכישת קנדלה שעליה דווח בשבוע שעבר, תתרום לרווחי סאפיינס החל מהרבעון הרביעי השנה).
נשיא ומנכ"ל סאפיינס, רוני על-דור, מסר: "אסטרטגיית הצמיחה של סאפיינס כוללת רכישות ממוקדות שמאיצות את עסקינו. רכישת AdvantageGo עולה בקנה אחד עם החזון שלנו, ומרחיבה את תיק הפתרונות שלנו, את טביעת הרגל הגלובלית שלנו ואת מאגר הכישרונות שלנו. אנו נרגשים לקבל את פני צוות AdvantageGo והלקוחות הנאמנים שלה לסאפיינס ואנו נשארים מחויבים להשקעה במוצרי החברה להבטחת המשכיות, חדשנות וערך ארוך טווח עבור בסיס הלקוחות שלהם".
סאפיינס נסחרת במקביל בנאסד"ק ובבורסה של תל אביב לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר, אחרי ירידה של 10.2% במחיר המניה בשנה האחרונה אך עלייה של 4.4% מתחילת השנה הנוכחית. משרד עורכי הדין מיתר שימשו כיועצים משפטיים לסאפיינס בעסקה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.