רגע לפני הדוחות: כך באפט מרוויח, גם כשהשוק נופל

באפט ממשיך לעשות את מה שתמיד עשה: הוא מוכר מניות כשהן יקרות מדי, ומחכה שמניות יגיעו למחיר אטרקטיבי כדי לרכוש אותן • האסטרטגיה בת השנים של באפט משתלמת - בזמן שה-S&P 500 נפל ב-8%.8, המניות של באפט עלו ב-9.6% • עכשיו המשקיעים מחכים לאסיפה בשבת

וורן באפט. ''אם לא בא לו להשקיע, אני חושב שזה אומר משהו'' / צילום: Shutterstock
וורן באפט. ''אם לא בא לו להשקיע, אני חושב שזה אומר משהו'' / צילום: Shutterstock

וורן באפט ממשיך הוכיח למה הוא נתפס כאחד המשקיעים הגדולים בכל הזמנים. בשבת, "האורקל מאומהה" ידבר באסיפת בעלי המניות השנתית של ברקשייר, ומשקיעים רבים יחפשו בדבריו הדרכה כיצד להתמודד עם הטלטלות בשווקים.

הנתון שפספסה והחשש מעלויות המכסים: כל הסיבות לנפילה במניית אפל לאחר הדוחות
ההימור השנוי במחלוקת של באפט הוכיח למה הוא "האורקל מאומהה"

אחת הסיבות לכך היא שגם סביבת המכסים המשתנה תדיר ואזהרות מפגיעה בכלכלה העולמית בעקבות מלחמת הסחר והמכסים של נשיא ארה"ב טראמפ, באפט ממשיך לקצור רווחים.

ב-19 בפברואר נרשם שיא במדד ה-S&P 500. מאז, המדד איבד כ-8.8%. באותה התקופה, מניות הקונגלומרט בראשו עומד באפט, ברקשייר האת'וויי, עלו ב-9.6%. כלומר, במהלך 51 הימים מאז השיא שנרשם ב-S&P 500, וורן באפט עקף את ביצועי המדד ב-18.4%.

בתקופה שנמדדה מאז השיא ב-S&P 500, שיא ההפרש בין מניית ברקשייר ומדד ה-S&P 500 עמד על 26.5%. הדבר קרה ב-3 באפריל, כאשר הכרזת "יום השחרור" של טראמפ זעזעה את שוק המניות.

הפעם האחרונה שמניית ברקשייר האת'וויי עלתה על ביצועי ה-S&P 500 לאורך תקופה של 51 ימים הייתה בשיא המשבר הפיננסי ב-2008. מוקדם יותר, רצף כזה נרשם במהלך התרסקות הדוט-קום בשנת 2000.

בשנה שקדמה לשיא ה-S&P 500 ב-19 בפברואר, מניית ברקשייר עלתה ב-18.9%, ונשארה מאחורי ה-S&P 500 בפער של 3.6% בלבד.

ב-10 השנים לפני, מניית ברקשייר זינקה ב-224.8%, בעוד שה-S&P 500 עלה ב-191.9% בלבד.

מצליחה לא רק בזמנים קשים

אבל זה לא שמניית ברקשייר מתפקדת היטב רק בזמנים קשים.

בסוף 2024, באפט עורר שאלות רבות בשוק, כאשר למרות שבום הבינה המלאכותית המשיך לדחוף את שוק המניות לשיאים חדשים, באפט לא רכש מניות אנבידיה - שהובילה את בום הבינה המלאכותית, אלא שינה את האסטרטגיה לצבירת מזומנים.

"באפט מוכיח שהוא שוב מקדים את כולם", אמר מייק אורורק, האסטרטג הראשי ב-JonesTrading וצופה ידוע של באפט. "הוא פשוט עושה מה שתמיד עשה".

יש שתוהים, מה באפט ידע כשהתחיל לצמצם את החזקות המניות שלו, כולל חיתוך חד בהחזקתו במניית אפל. אורורק הסביר לאתר מארקטוואצ', כי באפט לא מנסה לנבא את העתיד. הוא פשוט ממשיך לעשות מה שתמיד עושה, וכל שינוי פוזיציה שלו נעשה על בסיס הערכים של חברות שהוא מבין מה הן עושות.

בפשטות, באפט מחפש להחזיק במניות של חברות טובות במחירים טובים, אמר אורורק. אם המחירים נהיים יקרים מדי לפי מדדיו, לא לא מפחד למכור ברווח, והוא לא דואג כמה המחירים עשויים לעלות אחרי שהוא ימכור. "הוא מוכר ברווח וקונה בשפל", אמר אורורק.

לכן, אם שוק המניות ימשיך במרוץ האחרון שלו לשיאים חדשים, באפט לא יתרגש מכך שכבר מכר. אם, לעומת זאת, מגמת הירידה האחרונה תמשך עם המשך האטת הכלכלה, אורורק ציין שבאפט צבר מספיק מזומנים כדי לצאת לקניות של מניות בעלות ערך אטרקטיבי.

אולי ביום שבת המשקיעים יקבלו רמז על מה עשוי לבוא בהמשך. ואולי הפעם הם גם יקשיבו לו.