שרשרת ביטולי הטיסות של חברות התעופה הזרות, בעקבות נפילת טיל ששוגר מתימן בשטח נתב"ג בתחילת השבוע, יצרה בלבול ותסכול בקרב לא מעט ישראלים שהתכוונו לטוס לחו"ל. עם זאת, יש גם מי שמרוויחים מהמהלך, לפחות בינתיים, ואלה הם המשקיעים במניות חברות התעופה הישראליות אל על וישראייר, שממשיכות לטוס ואף מגדילות את היצע הטיסות שלהן.
כך, מניית אל על זינקה מתחילת השבוע (שלושה ימי מסחר) בכ-12%, תוך שהיא מוסיפה לשוויה כ-500 מיליון שקל (נסחרת בשווי של 6.5 מיליארד שקל). עלייה חדה אף יותר נרשמה במניית ישראייר , שזינקה מתחילת השבוע ב-15% ונסחרת כעת לפי שווי שוק של 645 מיליון שקל.
● גל של עסקאות ענק: כך הופך תחום המזון ללהיט החדש של המשקיעים
● בדיקת גלובס | ידענו שיקר בישראל, אבל הנתונים האלה הפתיעו אפילו אותנו
המרוויחים הגדולים מהקפיצה במניות התעופה הישראליות הם בעלי השליטה בשתי החברות, שרכשו את השליטה בהן בזמן משבר הקורונה. באל על מדובר באיש העסקים קני רוזנברג, שמחזיק בכ-48% ממניות החברה בשווי נוכחי של כ-3.12 מיליארד שקל. בישראייר זהו איש הקמעונאות רמי לוי, שמחזיק כיום 39% מהמניות בשווי שוק של 251 מיליון שקל.
אין זו הפעם הראשונה שבה שתי החברות, ובמיוחד אל על, נהנות מביטולי הטיסות לארץ. בשנה החולפת זינקה מניית אל על בכ-135%, בעיקר הודות לביקוש הגדול לו זכתה בשל נטישת החברות הזרות את נתב"ג לאחר פרוץ המלחמה ושליטתה הכמעט בלעדית בקווים לצפון אמריקה, שהובילו אותה להציג תוצאות שיא. את שנת 2024 סיימה אל על עם הכנסות שיא של 3.4 מיליארד דולר ורווח נקי של 545 מיליון דולר - פי 4.7 מהרווח של שנת 2023.
מניית ישראייר עלתה בשיעור שנתי נמוך יותר, של 65%. החברה סיימה את השנה החולפת עם הכנסות של 453 מיליון ורווח נקי של 22 מיליון שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.