הבינה המלאכותית ממשיכה לכבוש את שוק ההון, והמשקיעים שואלים את עצמם אילו חברות צפויות להוביל את המהפכה. דוח חדש של בית ההשקעות וודבוש, בראשות האנליסט הבכיר דניאל אייבס, מציג רשימה של 30 מניות שקשורות לתחום הבינה המלאכותית, שחלקן עשויות לזנק בעד 73% בשנים הקרובות.
● לחץ מאנבידיה ומסעודיה הוביל לביטול הגבלות השבבים, אך בישראל לא נושמים לרווחה
● שאלות ותשובות | סוחרים בקריפטו? יכול להיות שתצטרכו לשלם מס של 50% על הרווחים
אייבס מתאר את הבינה המלאכותית כ"השינוי הטכנולוגי הגדול ביותר זה 40 שנה", ומעריך כי שוק ה-AI הגלובלי יגיע ל־407 מיליארד דולר עד שנת 2027, ואף יטפס ל־1.81 טריליון דולר עד 2030.
שרשרת הערך של הבינה המלאכותית היא מורכבת וארוכה, המתחילה בחברות שאחראיות על פיתוח התשתיות סביב מרכזי הנתונים ורשתות החשמל שמזינות אותם. לאחר מכן נכנסות לתמונה חברות הענן הגדולות (הנקראות Hyperscalers) שמספקות שירותי מחשוב להפעלת והכשרת מודלים לשוניים גדולים, לצד חברות אבטחת מידע שתפקידן להגן על הנתונים. לבסוף, קיימות החברות שמיישמות את הבינה המלאכותית דרך תוכנות ואפליקציות אינטרנטיות, כך שהציבור הרחב יוכל להשתמש בה בפועל, אייבס מונה גם חברות הפועלות בתחום הרכב האוטונומי והטכנולוגיה הרובוטית.
MarketWatch הוסיפה נתונים המציגים את הפוטנציאל לעלייה או ירידה של כל מניה, בהתבסס על מחיר הסגירה של סוף השבוע ותחזיות האנליסטים למחיר היעד.
שבבים וחומרה
החברות בקטגוריה זו מייצרות את השבבים וחומרת המחשוב הנדרשים לבניית מחשבים ורכיבים עבור מרכזי נתונים של בינה מלאכותית. אנליסטים מ־Wedbush ציינו כי שוק השבבים העולמי צפוי ליהנות מצמיחה נוספת בעקבות פיתוחים מתקדמים בבינה מלאכותית, רשתות 5G ואינטרנט של הדברים (IoT), ובשל השימוש המתרחב של טכנולוגיות אלו בממשלות ובארגונים.
ברשימה נמצאות מיקרון לה פוטנציאל לזינוק של 45% במניה, אנבידיה ב-37%, AMD ב-28%, TSMC שתעלה ב-26% וברודקום ב-15%.
חברות Hyperscaler
חברות ה־Hyperscaler הן ספקיות שירותי הענן שמסייעות באחסון, אימון ועיבוד כמויות עצומות של נתונים. אנליסטים ב־Wedbush מתארים קבוצה זו כ־"המוטבות המיידיות של מהפכת הבינה המלאכותית", כאשר כיום כ־15% משירותי הענן כבר משלבים יכולות בינה מלאכותית. החברות בקטגוריה זו צפויות להיות שחקניות מפתח בהתפתחות התחום, כאשר ההשקעה בבינה מלאכותית צפויה לחצות את רף ה־325 מיליארד דולר בשנת 2025.
בקבוצה זו, חבילת מוצרי האופיס של מיקרוסופט מהווה בסיס חזק לשילוב כלים מבוססי בינה מלאכותית, והחברה אף מעלה את המחירים של השירותים שהיא מציעה. חטיבת מחשוב הענן Azure של מיקרוסופט נחשבת לפופולרית במיוחד בקרב לקוחות עסקיים.
לעומת זאת, מניית אלפאבית (גוגל) מעוררת דיון מסוים, שכן קיים חשש שהחברה תאבד נתח מהתעבורה במנוע החיפוש ומהכנסות הפרסום לטובת פתרונות בינה מלאכותית. עם זאת, החברה גם ממוצבת היטב לנצל את הפוטנציאל של הטכנולוגיה הזו. המשקיעים עוקבים מקרוב אחר יכולתה של גוגל להמשיך ולהרחיב את פעילות הענן שלה בקצב מהיר.
פוטנציאל עלייה למניות נבחרות בקטגוריית הענן (Hyperscalers): אלפאבית (גוגל) , 31%, אמזון , 25%, אורקל , 15% ומיקרוסופט שתעלה בשיעור דומה.
אינטרנט צרכני
לפי אנליסטים מבית Wedbush, החברות בסקטור זה יכולות להפיק רווחים מבינה מלאכותית בארבע דרכים עיקריות: פיתוח סוכנים (agents) מבוססי AI, אוטומציה ושיפור של כלי פרסום ותמחור מודעות, שיפור יכולות חיפוש והמלצות תוכן ושילוב של בינה מלאכותית גנרטיבית במוצרי חומרה.
אפל תהנה ממערכת עשירה של אפליקציות, מה שמייצר נאמנות גבוהה של לקוחות למותג. החברה גם מפתחת את הגרסה שלה לבינה מלאכותית בשם Apple Intelligence, שמדגישה יתרונות בתחום הפרטיות ואבטחת המידע. עם זאת, מניית החברה נפגעה לאחרונה בשל איום אפשרי של מכסים חדשים, כשמשקיעים בוחנים את ההשפעה האפשרית על שרשרת האספקה שלה.
מטא (פייסבוק) תלויה במידה רבה בהכנסות מפרסום, ושיפורים בתחום הבינה המלאכותית צפויים לחזק את יכולות ההתאמה האישית של הפרסומות שהיא מציעה. החברה גם מפתחת מודל שפה גדול משלה, שמתחרה ב־Gemini של גוגל וב־ChatGPT של OpenAI. המשקיעים עוקבים אחר האופן שבו מטא תוכל להפיק הכנסות מהמהלכים הללו. לדברי האנליסטים ב־Wedbush, למטא יש יכולת להוציא סכומים גבוהים על פיתוחי AI מבלי לעורר דאגה אצל המשקיעים, שכן ההוצאות של החברה גדלות בקצב איטי יותר השנה.
מניות האינטרנט הצרכני המומלצות הן עליבאבא תזנק ב-32%, באידו ב-25% ואפל ב-18%. מטא צפוייה לעלות ב-17%.
סייבר
החברות הללו הן מהמובילות בתחום אבטחת הסייבר, והשקעה בשירותים שלהן תהיה קריטית עבור חברות שיבקשו להגן על הנתונים שלהן. לפי הערכות של Wedbush, פשעי סייבר יעלו לחברות ברחבי העולם סכום כולל של 23 טריליון דולר עד 2027 - עלייה חדה לעומת 10.5 טריליון דולר ב־2025.
בין החברות האלו, פאלו אלטו ממוצבת היטב ליהנות מהביקוש הגובר לאבטחת סייבר. לפי האנליסטים, המהלך של החברה לשלב את שירותיה לפלטפורמה אחת הוא החלטה עסקית נבונה שתסייע לה להרחיב את נתח השוק שלה.
בתחום הסייבר מציינים בוודבוש את סייברארק שתזנק ב-22% ופאלו אלטו ב-13%. זיסקאלר תעלה ב-2%.
תוכנה
תוכנה היא הגשר שבין בינה מלאכותית ליכולת המעשית של אנשים וחברות להשתמש בה. מניות בתחום זה צפויות להרוויח רבות ככל שיימצאו דרכים חדשות לשלב את הבינה המלאכותית בפתרונות תוכנה.
פלנטיר למשל, משלבת בינה מלאכותית עם ניתוח נתונים גדולים (Big Data), ומספקת תוכנה לממשלות וחברות כדי לשפר תהליכים פנימיים. מחיר המניה זינק לאחרונה ל־117 דולר - מעל יעד המחיר הממוצע שעומד על כ־100 דולר - לאחר ראלי חד באפריל שנבע מאופטימיות המשקיעים.
סיילספורס היא אחת החביבות על וודבוש בתחום ניהול קשרי לקוחות (CRM), במיוחד בזכות פלטפורמת Agentforce שמאפשרת ללקוחות עסקיים לפתח סוכנים אוטונומיים.
IBM נחשבת גם היא לאחת מהחברות המובילות בתחום, כשהיא ממשיכה להשקיע בבינה מלאכותית כדי להגביר את הפריון.
בוודבוש סימנו את המניות האלו: אינודטה שתזנק ב-65%, אלאסיב, 50%, מונגו די.בי, 46%, סאונד האונד, 43%. מניות נוספות שהוזכרו הן סיילספורס לה פוטנציאל עלייה של 31%, אדובי , 26%, C3.ai , 24% שתעלה ב-24%, סנואופלייק , 15%, פגה-סיסטמס , 15%,סרוויס נאו , 11%, IBM תסחר ביציבות. לפלנטיר צופה האנליסט הבכיר ירידה של 16%.
רכב אוטונומי ורובוטיקה
רובוטים ורכבים אוטונומיים שבעבר נראו דמיוניים - הופכים אט אט למציאות ככל שהבינה המלאכותית משתלבת עם מכונות.
טסלה נחשבת לשחקנית מרכזית בתחום. החברה מעוררת דמיון בקרב משקיעים בזכות פיתוחים כמו הרובוט Optimus ורכבים בעלי יכולת נהיגה עצמית. עם זאת, ההזדמנויות המשמעותיות ביותר של החברה עדיין נתפסות כמרוחקות יחסית, ובשנת 2025 היא צפויה להיתקל בהאטה במכירות רכבי החשמל הקיימים שלה.
בוודבוש רואים פוטנציאל עלייה למניות הללו בתחום: אוקלו תזנק ב-74%, טסלה ב-7%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.