מניות הבורסה לני"ע ובינלאומי הגיבו (יום ד') במגמות הפוכות לדוחות הכספיים שפרסמו שני הגופים הפיננסיים. זו של הבורסה קפצה ביותר מ־10%, בעקבות זינוק ברווחיה ברבעון הראשון, בעוד שמניית הבנק הגיבה בירידה לדוחות שבהם הציג שחיקה ברווחיו.
● המהפך של אלדן: בעל השליטה מוכר בבורסה מחצית מממניותיו בדיסקאונט על ההון, ופורש
● איילת שקד ועמוס דאבוש מבקשים לשדרג את תנאי שכרם בקרדן נדל"ן. מוסדיים מתנגדים
הבורסה, בניהולו של איתי בן זאב, הציגה ברבעון הראשון גידול בכמעט כל הפרמטרים העסקיים שלה, בזכות עלייה במחזורי המסחר על רקע התנודתיות הגוברת בשוק ההון, לצד הצמדת ההכנסות מפעילות הסליקה שלה למדד.
כל אלה סידרו לה זינוק נאה של 40% ברווח הנקי הרבעוני ל־35.8 מיליון שקל. הבורסה ציינה כי מחזור המסחר הממוצע בשוק המניות של ת"א עמד ברבעון על 2.9 מיליארד שקל, עלייה של 35% ביחס לרבעון המקביל אשתקד.
כלל הכנסות הבורסה ברבעון עמדו על 131 מיליון שקל, עלייה של 21%. על נתון זה השפיעה לחיוב העלייה בעמלות מסחר שגדלו ב־15% והסתכמו בכ־50 מיליון שקל. יתרת ההכנסות נבעו מדמי רישום ואגרות, שירותי מסלקה והפצת מידע.
ההכנסות משירותי מסלקה שמעניקה הבורסה לחבריה, זינקו בשיעור החד ביותר מבין כלל סעיפי ההכנסות ברבעון (מעל 60%), וזאת כתוצאה מהגידול בפעילות, בהכנסות מדמי משמורות וכאמור מהצמדה של תעריפי הסליקה למדד.
מניית הבורסה זינקה בשנה האחרונה ב־120% ושווייה עומד כעת על שיא של 5 מיליארד שקל.
אחד הנהנים מביצועי הבורסה הוא מיליארדר קרנות הגידור האמריקאי ביל אקמן, שבינואר 2024 רכש כ־5% ממניותיה (מניות שמכרו הבנקים המקומיים) יחד עם אשתו נרי אוקסמן תמורת כ־100 מיליון שקל. נכון להיום שווי המניות שרכשו בני הזוג שווה כרבע מיליארד שקל ויחד עם דיבידנד שקיבלו, הם מורווחים "על הנייר" מעל 160 מיליון שקל - יותר מפי 2.5 - על השקעתם.
ירידה ברווחי הבינלאומי
הבנק הבינלאומי, בניהולו של אלי כהן, הציג תוצאות טובות במרבית סעיפי הדוח הכספי, אך תשלומי מס גבוהים מהצפוי (כולל מס היתר שהטיל האוצר על רווחי הבנקים) הובילו לשחיקה של 7% ברווח הנקי הרבעוני ל־530 מיליון שקל. זו הובילה לכך שגם התשואה על ההון של הבנק נפגעה ועמדה על 15.7% למול 18.7% ברבעון המקביל אשתקד. עם זאת עדיין מדובר בנתון גבוה במונחי ביצועי הבנקים.
הבינלאומי סיכם את הרבעון עם הכנסות מריבית (נטו) בהיקף של 1.15 מיליארד שקל, עלייה של 3.5% ביחס לרבעון המקביל, שעיקרה הגיעה מעסקים גדולים שמהם גבה הבנק 175 מיליון שקל מול 169 מיליון שקל בתקופה המקבילה. במשקי הבית ועסקים קטנים וזעירים נרשמה שחיקה מסוימת בהכנסות הריבית.
בד בבד, הבינלאומי נהנה מגידול חד בהכנסותיו מעמלות שהסתכמו ב־425 מיליון שקל ברבעון, עלייה של 16% שנבעה בעיקרה מגידול בעמלות מפעילות הבינלאומי בשוק ההון. הבנק נחשב לאחד הגדולים במערכת בהיקף הפעילות של לקוחותיו בניירות ערך.
מעבר לכך רשם הבינלאומי צמיחה חדה באשראי לציבור (נטו) של 14.6%, שהסתכם בסוף הרבעון הראשון ב־132 מיליארד שקל. גם בסעיף ההוצאות להפסדי אשראי נרשם שיפור, עם הכנסות של 11 מיליון שקל בסעיף זה מול הכנסה של 2 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.