סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
16:30
פתיחה מעורבת בבורסות וול סטריט, כשמדד הדאו ג'ונס יורד בכ-0.1% עם פתיחת המסחר, ה-S&P 500 עולה בכ-0.1%, הנאסד"ק מתרומם ב-0.2%. זאת לאחר שממשל טראמפ וסין הגיעו להסכמה על השעייה זמנית של סכסוך המכסים ביניהם, מה שמשכך את חששות המשקיעים מהסלמה של מלחמת הסחר העולמית.
מתחילת השבוע, מדד S&P 500 עלה ב-4.5%, ומדד דאו ג'ונס עלה ב-2.6%. מדד נאסד"ק זינק ביותר מ-6% השבוע. גם מדד S&P 500 וגם מדד דאו ג'ונס נסגרו אתמול בעליות, בעוד שמדד נאסד"ק ירד קלות.
למרות ההשעייה הזמנית בין ארה"ב לסין, כמה חברות אמריקאיות גדולות מוציאות אזהרות לגבי העלויות הגוהות ותחזית מאקרו כלכלית מעורפלת. וולמארט דיווחה אתמול כי יתכן ותאלץ להעלות מחירים על פריטים מסוימים בסוף מאי, בעקבות המכסים. המניה מתרוממת בכ-0.5%.
14:22
מנכ"ל נובו נורדיסק , לארס פרוארגורד יורגנסן, מתפטר מתפקידו, כך הודיעה היום יצרנית התרופה Wegovy, תוך ציון אתגרי שוק אחרונים.
ענקית התרופות הדנית מסרה כי פרוארגורד יורגנסן יישאר בתפקידו "לתקופה מסוימת כדי לתמוך במעבר חלק להנהגה חדשה". החברה הוסיפה כי החיפוש אחר מחליף בעיצומו והודעה בנושא תינתן במועד המתאים.
מניית החברה יורדת כעת ב-4% במסחר המוקדם.
ההחלטה התקבלה לאחר שמניית נובו נורדיסק ספגה פגיעה במהלך השנה האחרונה, על רקע תחרות גוברת בשוק התרופות להשמנת יתר ותוצאות מאכזבות בניסויים קליניים לטיפולים מהדור הבא.
יושב ראש החברה, הלגה לונד, הדגיש עם זאת כי גישתה של יצרנית התרופות נותרה ללא שינוי.
13:36
קרן ההשקעות של המיליארדר ביל אקמן, פרשינג סקוור, סגרה את הפוזיציה שלה בענקית ההנעלה נייקי , 18.8 מיליון מניות ורכשה אופציות מחוץ לבורסה בסכום נקוב דומה, אך מחיר המימוש ותפוגת האופציות לא ידועה, ביאהו פיינס דיווח שהאופציות "עמוק בתוך הכסף" והטרנזקציה נועדה כדי לשחרר לפרשינג כסף להשקעות אחרות, בנוסף רכשה פוזיציה נוספת של 30 מיליון מניות בחברת הנסיעות השיתופיות אובר ברבעון הראשון, כך עולה מהדיווח האחרון שלה (13F) שהוגש אתמול.
הקרן הגדילה את אחזקותיה ל-41 מיליון מניות סוג A בחברת ברוקפילד, לעומת 34.89 מיליון קודם לכן, וכן העלתה את אחזקתה בחברת ההשכרה הרץ ל-15 מיליון מניות, לעומת 12.71 מיליון.
פרשינג גם הגדילה את אחזקותיה במניות סוג A של אלפאבית (גוגל) ל-4.44 מיליון מ-3.99 מיליון. עם זאת, היא הקטינה את אחזקתה במניות סוג C של החברה ל-6.32 מיליון מ-7.55 מיליון.
הקרן גם הפחיתה את אחזקותיה בהילטון וורלדווייד (HLT) ובצ'יפוטלה מקסיקן גריל .
12:53
מניות יצרנית חלקי הטנקים הגרמנית רנק גרופ מזנקת ב-8.5% לאחר שאנליסטים מבנק ההשקעות ג'יי.פי.מורגן העלו את דירוג המניה ל-"Overweight" - דירוג שדומה במידה מסוימת להמלצת "קנייה" בבנקים להשקעות אחרים.
ההעלאה בדירוג הגיעה לאחר שהחברה דיווחה על עלייה של 164% בהזמנות, לסך של 549 מיליון יורו (615 מיליון דולר) ברבעון הראשון של השנה. החברה גם ציינה כי הרווח המתואם עלה ב-38.1% ל-38 מיליון יורו בהשוואה לאותו רבעון אשתקד. המניה עלתה ב-227% מאז תחילת השנה, עלייה משמעותית מעל תחזיות רוב האנליסטים.
11:26
היום דיווחה ריצ'מונט , בעלת קרטייה, על מכירות טובות מהצפוי ברבעון הרביעי של השנה הפיסקלית, שכן הצרכנים העשירים ביותר המשיכו להתעלם מאי-הוודאות הכלכלית העולמית.
הכנסות קבוצת היוקרה השוויצרית עלו ב-7% לעומת השנה הקודמת, בשערי חליפין קבועים, והסתכמו ב-5.17 מיליארד יורו (5.79 מיליארד דולר) בשלושת החודשים עד סוף מרץ, מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על 4.98 מיליארד יורו בסקר של LSEG.
מניית החברה עלתה ב-4% זמן קצר לאחר פתיחת המסחר ביום שישי.
העלייה במכירות ברבעון הרביעי נבעה מצמיחה דו-ספרתית בחטיבת התכשיטים של הקבוצה, הכוללת את קרטייה, ואן קליף & ארפלס ובוצ'לאטי.
עם זאת, חלה ירידה במכירות במגזר השעונים של החברה, הכולל את פיאז'ה ורוג'ר דובואי, בעיקר בשל חולשה באזור אסיה-פסיפיק.
המכירות השנתיות עלו ב-4% ל-21.4 מיליארד יורו, עלייה לעומת השנה הקודמת ומעט מעל תחזיות האנליסטים שעמדו על 21.34 מיליארד יורו.
10:24
המסחר באירופה נפתח בעליות - בורסות פרנקפורט, פריז ולונדון עולות בפתיחה ב-0.4%.
חברת טבע הודיעה היום כי סוכנות הדירוג Moody's העלתה את דירוג האשראי התאגידי של החברה ל-Ba1 עם תחזית יציבה, לעומת Ba2 עם תחזית חיובית.
דוח של Moody's מציין את נקודות החוזק של טבע, הכוללות את היקף הפעילות הגלובלי הנרחב, צמיחה מתמשכת בתחום התרופות הממותגות, ייצוב עסקי הגנריקה, התמקדות בהפחתת חוב ופתרון התחייבויות משפטיות שונות. לקריאה נוספת .
10:14
חברת ההשקעות של וורן באפט, ברקשייר האת'וויי, הודיעה אתמול לפי רויטרס, כי היא יותר מהכפילה את חלקה בקונסטליישן ברנדס , יצרנית משקאות אלכוהוליים, תוך צמצום השקעותיה בסיטיגרופ ובחברות שירותים פיננסיים נוספות.
החברה חשפה את המהלכים בדיווח רגולטורי שפרסמה לגבי אחזקות המניות הרשומות בארה"ב נכון ל-31 במרץ. החברה ציינה כי אחזקתה בקונסטליישן עלתה לכ-12 מיליון מניות בשווי של 2.2 מיליארד דולר, לעומת 5.6 מיליון מניות בסוף השנה, מה שמעניק לחברה אחזקה של 6.6% ביצרנית מותגי הבירה Corona ו-Modelo Especial, כמו גם יינות Meiomi, Robert Mondavi ו-Kim Crawford.
מניית קונסטליישן עלתה ב-2.7% לאחר סגירת המסחר.
לעומת זאת ברקשייר יצאה מהשקעתה בסיטיגרופ לאחר שלוש שנים, ולא דיווחה עוד על אחזקה בחברת האם של הפינטק הברזילאית אן.יו. הולדינגס .
היא גם צמצמה את אחזקתה בבנק אוף אמריקה לכ-632 מיליון מניות, לעומת 1.03 מיליארד מניות ביולי האחרון, וכן הקטינה את חלקה בקפיטל וואן, שמתכננת לרכוש בסוף השבוע את חברת כרטיסי האשראי Discover Financial Services.
הדיווח של יום חמישי מראה כי ברקשייר קיבלה אישור מהרשות לניירות ערך בארה"ב (SEC) לשמור בסוד על השקעה אחת או יותר. מטרת האישור היא למנוע ממשקיעים לחקות את Berkshire לפני שהיא מסיימת לרכוש מניות נוספות. ברקשייר קיבלה אישור כזה בעבר לגבי השקעותיה בשברון וצ'אב, וכן לגבי השקעות קודמות באקסון מובייל, IBM ווורייזון.
בין ינואר למרץ, ברקשייר רכשה מניות בשווי של 3.18 מיליארד דולר ומכרה מניות בשווי של 4.68 מיליארד דולר, מה שהפך את הרבעון הזה לרבעון העשירי ברציפות בו היא מוכרת יותר מניות משהיא קונה. היא סיימה את חודש מרץ עם מזומנים ושווי מזומנים בהיקף של 347.7 מיליארד דולר.
החברה שמרה על אחזקתה הגדולה ביותר, 300 מיליון מניות של אפל בשווי 66.6 מיליארד דולר. היא גם הוסיפה לאחזקותיה בחמש חברות סחר יפניות.
באסיפת בעלי המניות השנתית של ברקשייר ב-3 במאי, באפט צינן את הדאגות לגבי כמות המזומנים, ואמר כי הזדמנויות השקעה טובות אינן מופיעות בצורה מסודרת. "אנחנו מעדיפים תנאים שבהם יהיה לנו בערך 50 מיליארד דולר במזומן," אמר. "אבל זו פשוט לא הדרך שבה העסק עובד. עשינו הרבה כסף על ידי כך שלא רצינו להיות מושקעים במלואם כל הזמן."
09:07
וולמארט הקמעונאית הגדולה בעולם הודיעה אתמול על העלאת מחירים. 255 מיליון איש בעולם ביקרו בחנויות שלה בשנת 2024. היא אמרה אתמול כי שיעור המכסים עדיין גבוה מידי, "לא תהייה לנו ברירה אלא להעלות מחירים".
אפלייד מטריאלס , היצרנית השנייה בגודלה בעולם של ציוד לייצור שבבים, ירדה ב-5.7% במסחר המאוחר אחרי שנתנה תחזית מאכזבת.
08:46
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ סיפר אתמול כי אמר למנכ"ל אפל , טים קוק, שהוא לא רוצה שהחברה תייצר את מוצריה בהודו, תוך שהוא מבקר את המהלכים של אפל לגוון את הייצור מחוץ לסין ודוחק בה להעביר את הייצור לארה"ב.
"הייתה לי בעיה קטנה עם טים קוק אתמול," אמר טראמפ. "אמרתי לו, 'חברי, התייחסתי אליך יפה מאוד. אתה מגיע לכאן עם 500 מיליארד דולר, אבל עכשיו אני שומע שאתה בונה בכל רחבי הודו.' אני לא רוצה שתבנה בהודו."
טראמפ התייחס להתחייבות של אפל להשקעה של 500 מיליארד דולר בארה"ב, שהוכרזה בפברואר.
אפל הגבירה את הייצור בהודו עם כוונה לייצר כ-25% מהאייפונים הגלובליים במדינה בשנים הקרובות, במטרה לצמצם את התלות בסין, שם מורכבים כיום כ-90% מהסמארטפונים המובילים שלה.
"אני אמרתי לטים, אמרתי, 'טים, תקשיב, התייחסנו אליך מאוד יפה, סבלנו את כל המפעלים שבנית בסין במשך שנים. עכשיו אתה צריך לבנות אצלנו. לא מעניין אותנו שתבנה בהודו, הודו יכולה לדאוג לעצמה ... אנחנו רוצים שתבנה כאן,'" אמר טראמפ.
07:30
המסחר באסיה מתנהל הבוקר במגמה שלילית - בורסת טוקיו יורדת ב-0.1%, שנגחאי ב-0.5%, בהונג קונג נרשמת ירידה של 0.7%. דרום קוריאה ללא שינוי והודו יורדת ב-0.2%.
כלכלת יפן הצטמצמה לראשונה מזה שנה, והתכווצה ב-0.2% ברבעון מרץ בעקבות ירידה חדה ביצוא, כך על פי נתונים ראשוניים שפרסמה הממשלה ביום שישי. נתוני התוצר המקומי הגולמי (GDP) היו גרועים יותר בהשוואה להתכווצות של 0.1% שצפו כלכלנים בסקר של רויטרס.
במונחים שנתיים, התכווץ התוצר של יפן ב-0.7% ברבעון הראשון, גם כן יותר מהירידה של 0.2% שציפו לה בסקר רויטרס.
היצוא ירד ב-0.6% ברבעון לעומת קודמו, מה שגרע 0.8 נקודות אחוז מהתוצר, וזאת בעקבות אי-הוודאות שנוצרה כתוצאה ממדיניות הסחר של נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, שהשפיעה על הכלכלה היפנית הממוקדת ביצוא.
עם זאת, במונחים שנתיים, התוצר של יפן צמח ב-1.7% - הצמיחה הגדולה ביותר מאז הרבעון הראשון של 2023 ותוצאה טובה יותר בהשוואה לצמיחה של 1.3% שנרשמה ברבעון הרביעי.
החוזים העתידיים בוול סטריט נסחרים ביציבות.
אתמול בוול סטריט ננעל המסחר במגמה מעורבת. S&P 500 עלה ב-0.4% ביום רביעי חיובי ברציפות, והוסיף לעליית המדד השבוע לאחר שממשל טראמפ וסין הגיעו להסכמה על השעייה זמנית של סכסוך המכסים ביניהם. נאסד"ק ירד ב-0.2% וקטע שישה ימים רצופים של עלייה. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.6%.
בגזרת המאקרו נרשמה היום ירידה בלתי צפויה במחירי הסיטונאות בחודש שעבר. מדד מחירי היצרן לחודש אפריל ירד ב-0.5% לעומת החודש הקודם, הצפי היה שהמדד יעלה ב-0.3% בחודש. המכירות הקמעונאיות עלו ב-0.1% באפריל, בהתאם להערכות, בעוד שמספרי התפוקה התעשייתית לחודש אפריל ירדו במעט יותר מהצפוי. הנתונים מעלים את הסיכויי הנתפס אצל המשקיעים להורדת ריבית והתשואה על אג"ח ל-10 שנים של ארה"ב ירדה ב-8 נקודות בסיס ל-4.46%.
"נתוני היום לא משנים את הסיפור," אמרה אלן זנטנר ממורגן סטנלי, "המכירות הקמעונאיות מצביעות על כך שהצרכנים נעשים בררנים יותר, בעוד שאין סימן לפיטורים נרחבים. ההאטה באינפלציה באפריל מספקת מעט נחמה שכן ההשפעה מהמכסים עדיין לא הגיעה." למרות ההפחתה במתיחות עם סין, סיפור הסחר עדיין לא הסתיים, ציינה זנטנר. ייקח עוד זמן עד שהמכסים יבואו לידי ביטוי בנתונים הכלכליים, היא אמרה.
יו"ר הפדרל ריזרב, ג'רום פאוול, אמר היום כי שיעורי הריבית לטווח ארוך צפויים להיות גבוהים יותר ככל שהכלכלה משתנה והמדיניות נמצאת במצב של שינוי.
בדברים שהתמקדו בסקירה על מסגרת המדיניות של הבנק המרכזי, שנערכה לאחרונה בקיץ 2020, ציין פאוול כי התנאים השתנו באופן משמעותי בחמש השנים האחרונות. במהלך התקופה הזו, הפד חווה תקופה של אינפלציה גואה, מה שהוביל להעלאות ריבית אגרסיביות במיוחד. פאוול אמר כי למרות שהציפיות לאינפלציה לטווח ארוך נותרו בעיקר בהתאם ליעד של 2% של הפד, עידן הריביות הקרובות לאפס אינו צפוי לחזור בקרוב.
"ריביות ריאליות גבוהות יותר עשויות לשקף גם את האפשרות שאינפלציה עשויה להיות תנודתית יותר בעתיד מאשר בתקופה שבין המשברים בשנות ה-2010", אמר פאוול בדברים שהוכנו מראש עבור כנס המחקר של תומס לאובאך בוושינגטון. "אנו עשויים להיכנס לתקופה של שוקים תכופים יותר באספקה, ואולי אף מתמשכים יותר - אתגר קשה עבור הכלכלה ועבור הבנקים המרכזיים."
מנכ"ל ג'יי.פי.מורגן ג'יימי דיימון, אמר כי מיתון נותר אפשרות נוכח ההשפעות המתמשכות של המכסים על הכלכלות הגלובליות.
אנליסטים בוולס פארגו צופים כי צמיחה כלכלית, בהירות סביב המכסים של טראמפ והמשך צמיחת הרווחים יניעו עליות נוספות בשוק המניות עד סוף השנה הנוכחית ובמהלך השנה הבאה.
הם פרסמו תחזית חדשה למדד S&P 500 לשנת 2026, וצופים כי מדד המניות האמריקאי יטפס לטווח שבין 6,400 ל-6,600 עד סוף השנה. "תחזיתנו האופטימית לשוק המניות אינה סימן להיכנס באזורים המסוכנים ביותר בשוק," כתבו צוות האנליסטים, תוך הדגשת העדפתם לחברות אמריקאיות בעלות שווי שוק בינוני וגדול.
מחיר הנפט יורד גם היום בעקבות ציפיות כי ארה"ב ואיראן מתקרבות להסכם גרעין שיאפשר לאחרונה להגדיל את יצוא הנפט. נפט אמריקאי נסחר במחיר של 61.62 דולר לחבית, ירידה של 2.4%, נפט הגולמי מסוג ברנט נסחר ב-64.53 דולר לחבית, ירידה של 2.4%. בשבוע שעבר נפלו מחירי הנפט לשפל של ארבע שנים.
הזהב התאושש משפל של כמעט חמישה שבועות וזאת בעקבות הירידה בשער הדולר שמוזילה את המתכת הצהובה בשווקים הזרים ולכן מעלה את הביקוש. הזהב נסחר במחיר של 3,220.7 דולר לאונקייה, עלייה של 1.2%, אתמול נסגרו מתחת לרמה של 3,200 דולר לאונקייה בפעם הראשונה מאז 11 באפריל. מחיר הזהב ירד ב-2.5% מתחילת החודש, אולם קפץ ב-22% מתחילת 2025.
ענקית הלבשת הספורט פוט לוקר זינקה בכ-80% לאחר שהחברה חשפה הסכם סופי להירכש על ידי דיקס ספורטינג גודס , בעסקה שמעריכה את ההון העצמי של פוט לוקר בכ-2.4 מיליארד דולר ואת שווי החברה הכולל בכ-2.5 מיליארד דולר ופרמיה של יותר מ-90% על מחיר הסגירה של מניית פוט לוקר אתמול.כפי שקורה לא אחת בעסקאות מיזוגים ורכישות, הנרכשת עולה והרוכשת יורדת, סימן לכך שהמשקיעים מעריכים שהרוכשת שילמה הרבה מידי.
לא ברור אם העסקה תשפיע על פעילות פוט לוקר בישראל, המנוהלת על ידי החברה הישראלית ריטיילורס שבשליטת פוקס .
רי אוטומוטיב חברת האוטוטק הישראלית צללה בכ-70% לאחר שפרסמה את תוצאותיה הכספיות לרבעון הרביעי ולשנת הכספים 2024. בשנת 2024 הפסידה החברה 111.8 מיליון דולר, שיפור קל לעומת הפסד של 114.2 מיליון דולר ב-2023.
אך בתוך הודעתה האחרונה, החברה הביעה ספקות מהותיים לגבי יכולתה להמשיך לפעול בטווח של 12 החודשים הקרובים, בשל אתגרים כלכליים, השפעות של מכסים בארה"ב, והפסקת הייצור הזמנית.
"ההנהלה קבעה כי קיים ספק מהותי לגבי יכולתנו להמשיך לפעול כעסק חי במהלך 12 החודשים הקרובים. תוכניותינו להתמודדות עם מצב זה כוללות הפסקה זמנית של הייצור וצמצום משמעותי של עלויות, תוך התאמת כוח האדם במטרה לייעל את מבנה החברה ולהפוך אותו לגמיש יותר לנוכח אי-הוודאות בענף. נכריז על פרטים נוספים בקרוב, אך נכון לעכשיו, המשקיעים צריכים לצפות להפחתה משמעותית בהוצאות התפעוליות לצד ההפסקה בייצור".
רי אוטומטיב היא אחת המייצגות הבולטות של טרנד ה-SPAC שדעך בוול סטריט. היא מוזגה בקיץ 2021 לפי שווי של 3.1 מיליארד דולר, ונסחרת כיום בנאסד"ק בשווי של 28 מיליון דולר בלבד, ירידה של כ-99%.
סולאראדג' לעומתן זינקה במעל 14% ומשלימה זינוק של מעל 50% החודש. בתחילת החודש עקפה סולאראדג' את תחזית ההכנסות ברבעון הראשון וצמצמה את ההפסדים שלה, שהיו קטנים מציפיות האנליסטים. החברה הציגה רבעון שני ברציפות של תזרים מזומנים חיובי.