אחת המשקיעות המפורסמות בעולם מאמינה בחברת הנשק הישראלית

קרן הגידור של קת'י ווד משקיעה כבר מספר שנים בחברות ישראליות באמצעות קרן סל המיועדת להשקעה בחברות מקומיות • ההשקעה הגדולה ביותר של הקרן בישראל ברבעון החולף הייתה בחברת המרעומים ארית תעשיות, בה היא השקיעה 2.6 מיליון דולר

 

קת’י ווד, מייסדת ומנכ''לית Ark Investment / צילום: Associated Press, Rebecca Blackwell
קת’י ווד, מייסדת ומנכ''לית Ark Investment / צילום: Associated Press, Rebecca Blackwell

קרן הגידור ARK Investment של המשקיעה הפופולרית קת'י ווד ידעה לא מעט עליות ומורדות בשנים האחרונות. מי שבשלב מסוים ניהלה את קרן הסל המנוהלת הגדולה ביותר בעולם, איבדה בשנים האחרונות לא מעט משקיעים. כעת היא מנסה להחזיר את אמון המשקיעים, עם שורה של השקעות חדשות, כולל בשורה של חברות ישראליות.

ניתוח | המועדון היוקרתי בתל אביב: הכירו את המניות שזינקו ביותר מ-1,000% בחמש השנים האחרונות
הישראלית שצנחה ביותר מ-70% בסופ"ש, וזאת שעלתה בעקבות הדוחות

כמדי רבעון, כלל הקרנות מפרסמות את דוח ההחזקות העדכני שלהם. מבט על ההשקעות החדשות של ווד מגלה שלא מעט מהן נעשו אצל חברות ישראליות, אם כי לא בסכומים גבוהים במיוחד. קרן הגידור של ווד, משקיעה כבר מספר שנים בחברות ישראליות באמצעות קרן סל המיועדת להשקעה בחברות מקומיות. ההשקעה הגדולה ביותר של הקרן בישראל ברבעון החולף הייתה בחברת המרעומים ארית תעשיות שמנייתה זינקה ביותר מ-2,000% בשלוש השנים האחרונות, בה היא השקיעה 2.6 מיליון דולר.

מלבד ארית, ווד נכנסה להשקעה של 2.3 מיליון דולר בחברת הפינטק הישראלית פגאיאה ובחברת איתור הרכבים איתורן בה היא השקיעה 2.1 מיליון דולר. לצידם היא ביצעה השקעות קטנות יותר בעוד שורה של חברות ישראליות כולל נאייקס (1.9 מיליון דולר), תאת (1.9 מיליון דולר), ישרוטל (1.7 מיליון דולר), רדקום (1.6 מיליון דולר), אלוט (1.4 מיליון דולר) קומפיוגן (1.3 מיליון דולר) ו-ולנס (1.2 מיליון דולר).

ההחזקה הישראלית הגדולה ביותר של ווד היא עדיין חברת אלביט מערכות, בה היא מחזיקה מניות בכ-23.1 מיליון דולר. אחריה ניתן למצוא את סטרטסיס בה היא מחזיקה כ-592 אלף מניות בשווי של כ-5.8 מיליון דולר. השקעה ישראלית בולטת נוספת היא בחברת הסייבר הוותיקה צ'ק פוינט שם היא מחזיקה בכ-10.4 אלף מניות בשווי של 2.4 מיליון דולר.

במבט כללי ההשקעה הגדולה ביותר של ווד ברבעון הייתה בחברת הבינה המלאכותית Tempus, בה היא רכשה מניות בהיקף של 175 מיליון דולר. מנגד, הקרן של ווד החליטה למכור 1% ממניות טסלה שברשותה בהיקף של 483 מיליון דולר. לווד יחסים ארוכים עם טסלה, שבמידה רבה הייתה אחראית להצלחה הפנומנלית של הקרן במהלך משבר הקורונה, אך ברבעונים האחרונים היא החליטה לדלל את החזקותיה בה. עם זאת, עדיין מדובר בהשקעה הגדולה ביותר של הקרן שמחזיקה כ-3.2 מיליון מניות בהיקף של 844 מיליון דולר. בנוסף, הקרן החליטה להיפטר מכל מניות אפל שברשותה, אם כי מדובר בהיקף נמוך יחסית של מניות (מעט יותר מ-1,000).