חברת הנדל"ן שהכנסותיה קפצו ב-280%, וחברת הציוד למטוסים שהציגה זינוק חד ברווח הנקי

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • אלוני חץ דיווחה על גידול דרמטי של 280% בהכנסות • תאת טכנולוגיות מציגה צמיחה בשיעור דו־ספרתי בפרמטרים המרכזיים, עם זינוק חד של כ־80% ברווח הנקי • חילן מדווחת על צמיחה דו־ספרתית בהכנסות וברווח הנקי • ביג ממשיכה להתרחב, עם עלייה בפדיונות במרכזים המסחריים • מיטב טרייד: 100 לקוחות וזינוק של 40% ברווח הנקי

העדכונים החשובים
17:46
מיטב טרייד: 100 לקוחות וזינוק של 40% ברווח הנקי
מיטב טרייד, זרוע המסחר בניירות ערך שבשליטת (73%) בית ההשקעות מיטב, המנוהלת בידי אושר טובול, רשמה תוצאות חזקות ברבעון הראשון, הודות לצמיחה בפעילותה. החברה שהגיעה ל־100 אלף לקוחות הציגה זינוק של 40% ברווח הנקי, אחרי שההכנסות צמחו ב־20% ברבעון לכ־52 מיליון שקל.

מתוך ההכנסות, חלק העמלות בגין פעילות שוק ההון ומתן שירותים הסתכם ב־31 מיליון שקל, עלייה של 45% מהרבעון המקביל. במיטב טרייד הסבירו זאת בגידול בפעילות הלקוחות בני"ע וכן מגיוס מוגבר של לקוחות חדשים. בשורה התחתונה הרווח הנקי זינק כאמור ב־40% והסתכם בכ־14 מיליון שקל.

מניית מיטב טרייד זינקה מתחילת השנה ביותר מ־75%. בחברה מנוהלים 96 אלף חשבונות מסחר, כשמספר המצטרפים מדי חודש ברבעון עמד על כ־3,000 איש.

החברה הכריזה עם פרסום הדוחות על חלוקת דיבידנד של כ־11 מיליון שקל.

חזי שטרנליכט ואיתן גרסטנפלד

16:31
חילן מדווחת על צמיחה דו־ספרתית בהכנסות וברווח הנקי
חברת שירותי ה-IT דיווחה על צמיחה של כ-10% בהכנסות ל-783 מיליון שקל ועל גידול של קרוב ל-15% ברווח הנקי ● המניה עלתה מתחילת השנה ב-20% ונסחרת כיום ברמות שיא של כל הזמנים, לפי שווי שוק של 5.9 מיליארד שקל

מניית חילן  עלתה מתחילת השנה ב-20%, וחברת שירותי ה-IT נסחרת כיום ברמות שיא של כל הזמנים, לפי שווי שוק של 5.9 מיליארד שקל. לאחר פרסום הדוחות, המניה נסחרה ביציבות.

חילן מסכמת רבעון ראשון חיובי, עם צמיחה של 10.4% בהכנסות ל-783 מיליון שקל, ושיפור בשולי הרווח שלה. הרווח הנקי המיוחס לבעלי המניות גדל ב-14.4% ל-66.4 מיליון שקל וה-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות) צמח ב-13.6% והסתכם ב-119 מיליון שקל.

החברה, בראשות היו"ר ובעל השליטה אבי באום, והמנכ"ל אלי זיברט, פועלת בארבעה תחומי פעילות: שירותי שכר, משאבי אנוש ומערכות ארגוניות; פתרונות עסקיים; תשתיות מחשוב; ושיווק מוצרי תוכנה. כל התחומים הציגו עלייה בהכנסות ברבעון, כשהצמיחה הגבוהה ביותר הייתה של 34.4% בשיווק מוצרי תוכנה, להכנסות של כ-110 מיליון שקל; זאת, בשל מעבר לרישום הכנסות ברוטו בחלק מהפעילויות בהתאם לתקני חשבונאות מקובלים, שהשפיעה בסך 15 מיליון שקל.

התחום הגדול בחברה, פתרונות עסקיים, צמח ב-7.7% להכנסות של 446 מיליון שקל, בין היתר, בשל העובדה שברבעון המקביל הצמיחה התמתנה, על רקע גיוס מילואים של 250 עובדי התחום. כתוצאה מכך, הרווח התפעולי של התחום זינק ברבעון הראשון ב-34.8% ל-29.1 מיליון שקל, כשהחברה קיבלה פיצוי בגין העובדים שהיו במילואים. הרווח התפעולי עלה בשיעור של 9.6%-10%, גם בתחומי השכר והתשתיות, ולעומת זאת, בתחום שיווק מוצרי התוכנה, הוא ירד ב-18.5% ל-4.9 מיליון שקל. בחילן מסבירים זאת בשינוי תמהיל ההכנסות.

אבי באום, יו"ר חילן, מסר: "קבוצת חילן ממשיכה להציג תוצאות חזקות וצמיחה מרשימה בפעילות האורגנית עם פתיחת שנת 2025, שנה שנייה בצל המלחמה והאתגרים הנובעים ממנה. אנו מטמיעים בהצלחה את הפעילויות החדשות אשר מיזגנו במהלך השנה שעברה, תוך המשך פיתוח הפעילויות האורגניות וחיפוש הזדמנויות עסקיות מתאימות נוספות בישראל ובחו"ל".

שירי חביב־ולדהורן

13:18
אלוני חץ ממשיכה להתאושש: ההכנסות זינקו ב-280%, יחולק דיבידנד של 52 מיליון שקל
הגידול הדרמטי נובע מרווחים ברווחי חברות כלולות של 53 מיליון שקל, למול הפסדים שנרשמו מהן, בהיקף של 319 מיליון שקל, ברבעון המקביל אשתקד ● בשורה התחתונה נרשם רווח נקי של 67 מיליון שקל, מול הפסד של 339 מיליון שקל ברבעון המקביל

חברת ההחזקות בנדל"ן המניב והאנרגיה המתחדשת, אלוני חץ , בהחזקת אהרון פרנקל (13%) ונתן חץ (12.5%) ובניהולו של האחרון, מסכמת רבעון שלישי רצוף של רווח נקי, לאחר שבעבר, ביצעה מחיקות גדולות על רקע השלכות שליליות של הריבית הגבוהה בארה"ב ובבריטניה. אלוני חץ מחזיקה בחברת המשרדים אמות בארץ, ובפעילויות דומות בבריטניה וארה"ב וכן בשליטה באנרג'יקס. הכנסותיה זינקו ברבעון הראשון בשיעור חד של מעל ל-280%, והסתכמו ב-569 מיליון שקל.

הגידול הדרמטי נובע מרווחים ברווחי חברות כלולות של 53 מיליון שקל, למול הפסדים שנרשמו מהן, בהיקף של 319 מיליון שקל, ברבעון המקביל אשתקד (בשל התאמות שליליות בנכסים). בשורה התחתונה נרשם רווח נקי של 67 מיליון שקל, מול הפסד של 339 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. זאת, כאשר את שנת 2024, חתמה החברה עם הפסדים של 346 מיליון שקל לבעלי המניות. מתחילת השנה, מניית החברה עלתה בשיעור קל (1%+), ובשנה החולפת טיפסה ב-17%. שווי השוק של החברה טרם פתיחת המסחר - 6.5 מיליארד שקל.

מנכ"ל החברה, נתן חץ, אמר עם פרסום התוצאות כי בארה"ב, מתקדמת החברה "במימוש התוכנית העסקית לפדיון החזקותיה של ג'יי.פי מורגן בחברת הנכסים המניבים קאר (carr), דבר שיאפשר לקאר לממש את פוטנציאל הצמיחה ולהצעיד את פעילותה קדימה. אנחנו מעריכים שקאר תשלים את העסקה בשבועות הקרובים. אנו רואים עלייה רוחבית בהשכרת משרדים בבנייני הדגל (טרופי), ופועלים להרחבת פעילות קאר בתחום ייזום המגורים להשכרה. בבריטניה, החלה ברוקטון (בה מושקעת אלוני חץ) בהקמת הבניין בלב הסיטי של לונדון, בשטח של 450 אלף רגל רבוע, וממשיכה לקדם תוכניות להגדלה משמעותית של זכויות הבנייה בנכסיה בקיימברידג' ובלונדון".

בישראל, מוסיף חץ, "אמות ממשיכה להציג צמיחה בתוצאות התפעוליות, כאשר אכלוס פרויקט חולון מתקדם משמעותית עם שיעור תפוסה של כ-50%. באנרג'יקס, ממשיכים בעשייה מרובה בכל הטריטוריות, אשר צפויה לתמוך בצמיחה ובהתפתחות משמעותית של החברה בשנים הבאות. בנוסף, באנרג'יקס מעריכים כי השפעת מכסי היבוא של הממשל האמריקאי על פעילותה היא זניחה, ואף צפויה לייצר עבורה הזדמנויות עסקיות לרכישת פרויקטים בייזום. בכוונתנו להמשיך לפעול בהתאם לתוכניות האסטרטגיות ארוכות הטווח בכל החברות המוחזקות".

חזי שטרנליכט

13:19
תאת טכנולוגיות מציגה: גידול של כ-80% ברווח הנקי וצמיחה דו־ספרתית בהכנסות
החברה רשמה צמיחה של 23.6% בהכנסות ל-42.1 מיליון דולר, ומנייתה נסחרת סביב רמות השיא שלה, במחיר המשקף לה שווי שוק של כ-381 מיליון דולר ● צבר ההזמנות שלה הגיע בסוף הרבעון ל-439 מיליון דולר, לאחר שקיבלה הזמנות בהיקף של 52 מיליון דולר במהלך הרבעון

מניית תאת טכנולוגיות  נסחרת סביב רמות השיא שלה, במחיר המשקף לה שווי שוק של כ-381 מיליון דולר - זאת, אחרי עלייה של 35.5% במניה מתחילת השנה. דוחות הרבעון הראשון שלה מצביעים על פתיחה חיובית לשנה, גם ברמת התוצאות הפיננסיות, עם צמיחה בשיעור דו־ספרתי בפרמטרים המרכזיים. החברה, בניהולו של יגאל זמיר, רשמה צמיחה של 23.6% בהכנסות ל-42.1 מיליון דולר, גידול של 80.7% ברווח הנקי ל-3.8 מיליון דולר ועלייה של 56.2% ב-EBITDA (רווח בנטרול ריבית, מס, פחת והפחתות), שהסתכם ב-5.7 מיליון דולר. צבר ההזמנות שלה הגיע בסוף הרבעון ל-439 מיליון דולר, לאחר שקיבלה הזמנות בהיקף של 52 מיליון דולר במהלך הרבעון.

תאת היא ספקית של מוצרים ושירותים המיועדים לתחום התחזוקה של מטוסים, הן צבאיים והן מסחריים. החברה נמצאת בשליטת קרן פימי, בראשותו של ישי דוידי, המחזיקה ב-26.6% ממניות החברה, ששווין הנוכחי מגיע ל-101 מיליון דולר. בשנה שעברה, פימי מכרה חלק מהחזקתה לגופים מוסדיים מישראל, במחיר מניה של 54.95 שקל, ומאז, אותם גופים נהנו מתשואה חיובית "על הנייר" של כ-126%.

המנכ"ל זמיר אמר עם פרסום הדוחות כי תאת המשיכה להציג תוצאות חזקות ברבעון הראשון, בתמיכת ביצועים חזקים וביקוש גבוה בשוק. "תאת מציגה רווחיות עקבית וצמיחה בשיעור דו־ספרתי במהלך השלוש השנים האחרונות, תוך התרחבות שולי הרווח", ציין זמיר. "יוזמות הצמיחה האסטרטגיות שלנו, שהטמענו בשנים האחרונות, הרחיבו משמעותית את השוק אליו אנחנו פונים וגיוונו את ערוצי ההכנסות שלנו. למרות אתגרים נרחבים של שרשרת אספקה בתעשייה, הגישה שלנו אפשרה לנו להשיג את היעדים הפיננסיים שלנו, לעמוד בביקושי הלקוחות ולחזק את מעמדנו בשוק".

לדבריו, בעוד שהחברה הרחיבה את רמות המלאים שלה והשתמשה בכסף נוסף, האסטרטגיה הזו הוכיחה את עצמה וסייעה לתאת לתפוס נתחי שוק בסביבה דינמית. זמיר התייחס גם לתנאים הכלליים בשוק, והעריך כי בעוד הדינמיקה בשוק עלולה להשפיע בטווח הקצר על ההזמנות, הביקוש נותר חזק וממצב את תאת בעמדה שבה תוכל להרחיב את צבר ההזמנות במהלך השנה. בהתייחסות לנושא מלחמת הסחר העולמית, זמיר אמר כי החברה בוחנת מקרוב את השינויים במכסים, ונוקטת בצעדים למזער את ההשפעה על התפעול.

שירי חביב־ולדהורן

15:25
ביג מתרחבת בארץ: הפדיונות במרכזים המסחריים בישראל זינקו ב-7.1%
החברה רשמה הכנסות מדמי ניהול נטו (NOI) של 458 מיליון שקל, עלייה של כ-20% בתוך שנה, כאשר ההכנסות בדוחות הכספיים עלו ב-22% לכדי 625 מיליון שקל ● הגידול בהכנסות נובע מפתיחת פרויקטים חדשים בישראל ובאירופה, ביניהם בניין המשרדים A בפרויקט לנדמרק בתל אביב

חברת ביג  המחזיקה במרכזים מסחריים בארץ ובאפי נכסים, לה פעילות נדל"ן מניב באירופה, ממשיכה להתרחב בארץ. הפדיונות במרכזי הקניות הפתוחים שלה בישראל עלו ב-7.1% ברבעון הראשון, בעיקר הודות להרחבות שביצעה בבאר שבע ובאשדוד. בנטרול אותן הרחבות, גדל הפדיון ב-4.1%. במרכזי המסחר שלה באירופה וברומניה, נרשם גידול של 5.3% ו -4.8% בפדיון, בהתאמה. ברבעון הראשון, פתחה ביג מרכז מסחרי גדול בגלילות, אך הפתיחה הייתה בפברואר, כך שהשפעתו על התוצאות לרבעון הייתה מועטה.

ביג רשמה הכנסות מדמי ניהול נטו (NOI) של 458 מיליון שקל, עלייה של כ-20% בתוך שנה. ההכנסות בדוחות הכספיים עלו ב-22% לכדי 625 מיליון שקל. הגידול בהכנסות ביג נובע מפתיחת פרויקטים חדשים בישראל ובאירופה, ביניהם בניין המשרדים A בפרויקט לנדמרק בתל אביב (ממוקם בליבה של העיר בסמוך למתחם שרונה).

כמו כן, נפתח המרכז ביג בגלילות, ובנוסף באור עקיבא, בגדרה ובכרמי גת, ונעשו, כאמור, הרחבות במרכזים בבאר שבע ובאשדוד. גם רכישות נכסים בסרביה ובפולין סייעו להגדיל את ההכנסות. יתרת העלייה מקורה בגידול אינפלציוני וריאלי מהנכסים המניבים. בשורה התחתונה, הרווח הנקי זינק פי 3 ל-423 מיליון שקל, כאשר חלק גדול מהזינוק נובע מהתאמות גדולות וחיוביות בערך נכסי החברה (239 מיליון שקל ברבעון שחלף מול 6.2 מיליון שקל בלבד בתקופה המקבילה אשתקד).

אסף נגר, משנה למנכ"ל ביג מרכזי קניות, ציין כי "במהלך הרבעון הראשון, השקנו בהצלחה את פרויקט הדגל ביג פאשן גלילות, שמספק למבקרים חוויה יוצאת־דופן של בילוי וקניות, ואנו מרוצים מכמות המבקרים האדירה במרכז והפדיונות הגבוהים אשר עולים על כל הציפיות שלנו. בנוסף, פתחנו השנה גם את המרכזים המסחריים בגדרה, אור עקיבא ומגדל העמק".

נגר הוסיף: "תרומתם של המרכזים החדשים לגידול בהכנסות מדמי שכירות נטו (NOI) וברווח התזרימי התפעולי (FFO) ברבעון הנוכחי הייתה שולית, והם צפויים לבוא לידי ביטוי בצורה משמעותית כבר ברבעון הבא ובהמשך השנה באופן מלא. בנוסף, החודש התחלנו באכלוס מגדל המשרדים בביג גלילות באחוזי תפוסה מרשימים, בטח לתקופה הנוכחית. במקביל, אנחנו ממשיכים בקידום מנועי הצמיחה ובהם ביג פאשן בפתח תקווה (שיהיה מרכז הקניות הגדול בישראל), נס ציונה ואשקלון, שיהיו דומים בקונספט לגלילות, ויהוו חלק מההתפתחות הטבעית של מרכזי הקניות בישראל".

חזי שטרנליכט