תדיראן עברה להפסד ברבעון; המניה צנחה בחדות בבורסה

תדיראן גרופ מסכמת רבעון מאכזב בו הרווח התפעולי ירד בחדות בעקבות זינוק בהוצאות המכירה והשיווק • הכנסות החברה אמנם עלו ב-5.7% אך הגידול נבע ממכירת מזגנים זולים יותר

משה ממרוד, בעלי תדיראן / צילום: סיון פרג'
משה ממרוד, בעלי תדיראן / צילום: סיון פרג'

מניית תדיראן גרופ צללה היום (ד') בשיעור דו ספרתי בבורסה לאחר שהחברה דיווחה על רבעון חלש נוסף. נראה כי המשקיעים מסרבים להתרשם מהניסיון של משה ממרוד, בעל השליטה ומנכ"ל תדיראן, לטעון שהמצב בחברה משתפר. ממרוד טען כי "אנו נמצאים במגמה חיובית וממשיכים להשקיע את מלוא המאמצים להתפתחות, צמיחה ושיפור הפרמטרים בכלל תחומי הפעילות של החברה". בכך משלימה מניית חברת המזגנים והאנרגיה שבבעלות ממרוד (64.4%) נפילה של 67% מהשיא שאליו הגיעה באוגוסט 2022.

קבוצת דלק מעריכה: נשלים את ההשתלטות על ישראכרט בתוך 40 יום
הרבעון של אל על: הרווח זינק לכמעט 100 מיליון דולר

הרווח התפעולי ירד בעקבות זינוק בהוצאות המכירה והשיווק

הכנסות החברה ברבעון הראשון של 2025 אמנם עלו בשיעור של 5.7% והסתכמו ברבעון הראשון של 2025 בסכום של 393 מיליון שקל, אלא שהגידול נבע ממכירת מזגנים זולים יותר. בתוך כך, אמנם ההכנסות עלו במגזר מוצרי הצריכה בכמעט 6% אך הגידול ברווח הגולמי היה מתון משמעותית, בשיעור של 3.5% בלבד.

בשורת הרווח התפעולי התוצאות נפגעו ממש כתוצאה מזינוק בהוצאות המכירה והשיווק וכן הוצאות הנהלה וכלליות במגזר האנרגיה, כשהחברה רשמה ירידה של כ-7% לסכום של 16 מיליון שקל ושיעור רווחיות התפעולית ירד ל-4% בלבד. במקרה הזה דווקא תחום האנרגיה ספג את עיקר הפגיעה כך שהרווח המגזרי עמד על 6.4 מיליון שקל, נפילה של 28% ושיעור רווחיות של 3% בלבד. מנגד, במגזר מוצרי הצריכה עמד הרווח המגזרי על 9.3 מיליון שקל, שיפור קל ל-5.1%. החברה אף עברה להפסד נקי של 9.6 מיליון שקל. הסיבה היא שינוי בשערוך התחייבות על אופציית מכר כתוצאה משינויים בשווי האופציה מרכישת חברת Solar VP בתחום האנרגיה המתחדשת.

גם תזרים המזומנים מפעילות שוטפת של תדיראן נפגע וצלל ב-55% לסכום של 7.8 מיליון שקל בלבד.

מניית החברה שכבר נסחרה לפי שווי של 4.9 מיליארד שקל בשיא נסחרת כעת לפי שווי של 1.56 מיליארד שקל בלבד. בדוחות השנתיים האחרונים הפחיתה החברה את תחזית התוכנית האסטרטגית שלה לשנת 2026 והיא צופה כי תגיע לשיעור רווחיות תפעולית של 8%-10%. בתחזית הקודמת החברה צפתה יעד הכנסות של 3 מיליארד שקל (מתוכם 1.8 ממגזר האנרגיה ו-1.2 מיליארד ממגזר הצריכה) ושיעור רווחיות תפעולית של 10% "לאור השינויים הדינאמיים בסביבה העסקית בה פועלת החברה, לרבות השפעתם של גו רמי מאקרו" כלומר עליית הריבית שפגעה בהתקדמות התחום הסולארי.