קייטו נטוורקס, אחת מחברות הסייבר הפרטיות הבולטות בישראל, בוחנת בימים אלה אפשרות של מכירה, כך נודע לגלובס. החברה, שמתמחה באבטחת תקשורת מבוססת ענן לארגונים מבוזרים (SASE), אומנם פועלת עדיין לגייס הון לפי שווי של כ-4.5 מיליארד דולר, כך בין היתר לפי אתר דה אינפורמיישן, אך במקביל מנהלת שיח לא רשמי עם שחקנים אסטרטגיים בענף, במטרה לבחון אקזיט.
● נחשפו טכנולוגיות בינה מלאכותית חדשות של מיקרוסופט שפותחו בישראל
לדברי גורמים שמעורים בתהליך, העידוד לבחון עסקה מהירה יותר מגיע בעיקר מצד הבנקאים שמלווים את החברה בגיוס, זאת על רקע הקיפאון המתמשך בשוק ההנפקות. עם זאת, אותם גורמים מציינים, כי בשיחות עולה הסתייגות חוזרת - קייטו נתפסת כיום כיקרה מדי.
פערי שווי בין גיוס ואקזיט
בחודש שעבר פורסם כי קייטו מבקשת לגייס כ-150 מיליון דולר לקופת החברה, ועוד סכום דומה בעסקת סקנדרי לרכישת מניות ממשקיעים קיימים. מדובר בעלייה חדה משווי של 3 מיליארד דולר שבו גייסה בסבב הקודם בספטמבר 2023 - אך בשוק מציינים כי "התמחור אינו משקף את התנאים הריאליים כיום, לא בשוק ההנפקות ולא באקזיטים". לפיכך, אם אכן תצא לפועל עסקת מכירה, ייתכן שהיא תיסגר לפי שווי נמוך מזה שמבקשת קייטו כיום בגיוס.
קייטו נטוורקס הוקמה ב-2015 על ידי שלמה קרמר, מהדמויות המובילות בתעשיית הסייבר הישראלית. קייטו פיתחה פלטפורמה שמטרתה לייעל ולאגד את הפעילות בארגון, בעיקר בענן. כלומר, במקום להשתמש בכמה מערכות נפרדות לאבטחת מידע, חיבורים מרחוק (VPN), וחומת אש, קייטו מאחדת הכול לפלטפורמה אחת.
המערכת מיועדת במיוחד לארגונים שפועלים ממקומות רבים בעולם, עם עובדים שעובדים מהבית או בדרכים, ועם תשתיות טכנולוגיות שמפוזרות בין מרכזי נתונים מקומיים לשירותי ענן. בחודש פברואר האחרון הודיעה קייטו כי הגיעה לקצב הכנסות שנתי חוזר (ARR) של 250 מיליון דולר, עם שיעור צמיחה של 46% בשנה. כיום היא מעסיקה מאות עובדים ופועלת בפריסה גלובלית.
מקייטו לא התקבלה תגובה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.