עזריאלי הגיעה להכנסות שיא מדמי שכירות נטו: 646 מיליון שקל ברבעון

עם זאת, הקבוצה מדווחת על שחיקה קלה של 1%- בפדיונות בקניונים שלה, זאת לאחר ששנת 2024 הייתה שנת שיא חריגה בהיקפם בשל הישארות הציבור בארץ • חמישית מדמי השכירות של קבוצת עזריאלי – בתחום חוות השרתים

דנה עזריאלי, יו"ר עזריאלי / צילום: זיו קורן
דנה עזריאלי, יו"ר עזריאלי / צילום: זיו קורן

ענקית הקניונים והמשרדים עזריאלי רשמה עלייה מרשימה של 25% בהכנסות מדמי שכירות, ניהול, אחזקה ומכירות ברבעון הראשון, אשר הסתכמו ב-938 מיליון שקל. הקבוצה בשליטת משפחת עזריאלי ובניהולו של רון אבידן (שנכנס לתפקיד ב-1 באפריל).

המתיחות הביטחונית והמשבר הדיפלומטי מחלישים את השקל
הדוחות אכזבו את המשקיעים: הישראליות שנופלות בוול סטריט

דמי השכירות נטו (NOI) שגבתה עזריאלי, כלומר דמי השכירות בניכוי הוצאות התפעול, הסתכמו ברמת שיא של 646 מיליון שקל ברבעון הראשון, עלייה של 21% בתוך שנה. הגידול נבע ממגזרי חוות השרתים (דאטה סנטרס), אשר מהווה כבר כמעט חמישית מה-NOI שלה (18%), וכן ממגזרי המשרדים והקניונים. ה-NOI SP, כלומר דמי שכירות נטו בנכסים זהים בשתי התקופות, עלה ב-6% והסתכם ב-567 מיליון שקל.

עם זאת, עזריאלי שמצמידה את חוזי השכירות שלה למדד המחירים לצרכן, חוותה גם זינוק חד בהוצאות המימון שלה. בשל בין היתר הצמדת החוב למדד וגורמים נוספים. הוצאות המימון אלה גדלו בשיעור של 34%, לכדי 240 מיליון שקל, שחק את שורת הרווח הנקי שלה. הרווח הנקי ירד ב-1.5% והסתכם ב-457 מיליון שקל.

בחברה כאמור הסבירו כי הגידול בהוצאות המימון נבע מגידול בהוצאות ריבית והפרשי הצמדה לאור הגידול בהיקף החוב ובקיזוז הכנסות הפרשי שער. בניכוי הכנסות המימון מדובר בגידול בהוצאות מימון נטו של 38 מיליון שקל.

שיעור התפוסה הממוצע (בנטרול נכסים באכלוס) במגזר הקניונים היה גבוה ביותר ועמד על 99%, במגזר המשרדים בישראל עמד על 98%, ובדיור המוגן עמד על 99%. עם זאת, בדומה למגמה שהחלה להסתמן בתוצאות של מליסרון (שדווחו אתמול), גם עזריאלי מדווחת על חולשה בפדיונות בקניונים. הפדיונות ברבעון הראשון ירדו בכ-1% לעומת אשתקד. בענף ההסבירו זאת על רקע התחלת חזרתם של הישראלים לטיסות לחו"ל מתחילת השנה. יש לציין כי נתון הפדיונות שנבדק, לא כולל את פרויקט מודיעין מערב אשר נפתח במהלך הרבעון האחרון של 2024.