יבואנית הרכבים קרסו מוטורס , שבשליטת בני משפחת קרסו, פרסמה תוצאות רבעוניות חזקות. הכנסות החברה ברבעון הראשון צמחו בכ-28% ועמדו על כ-1.93 מיליארד שקל, הודות לקפיצה במכירות רכבים חדשים, לצד גידול בכל תחומי הפעילות למעט תחום הליסינג, שסבל מירידה במכירות.
● הרווחים של פוקס צנחו ביותר מ-40% בגלל החנויות של נייקי
● מייסד אלדן מכר מניות ועוזב: "מעולם לא היה לי מיליון שקל בחשבון, תמיד הייתי בחוב"
בשורה התחתונה, דיווחה החברה על רווח נקי של 108 מיליון שקל, גידול של 65% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. השיפור ברווח הנקי נבע משיפור ברווחיות הגולמית והתפעולית לצד איחוד תוצאות חברת האופנועים מטרו מוטור אותה רכשה קרסו בתחילת השנה, אשר תרמו כ-46 מיליון שקל לרווח התפעולי.

אינפו
מגזר מכירות הרכב במסגרתו קרסו מייבאת ומוכרות רכבי חדשים של שלל מותגים וביניהם צ'רי, Xpeng, ניסאן, רנו ודאצ'יה, המהווה תחום הפעילות המרכזי של החברה, המשיך להציג דומיננטיות ברבעון. הכנסות החברה מפעילות זו צמחו בכ-45% ועמד על כ-1.35 מיליארד שקל. במקביל, נתח השוק של החברה צמח לכ-13.3%, לעומת כ-10.4% בסוף שנת 2024 וכ-7.8% ברבעון המקביל אשתקד.
המותגים הסיניים השאירו אבק לניסאן ורנו
בסך הכל מכרה קרסו ברבעון הראשון כ-10 אלף רכבים, גידול של 50% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. במהלך הרבעון נמשכה המגמה מהרבעונים הקודמים, בהם המותגים הסיניים, צ'רי ו- Xpeng השאירו מאחור את המותגים הוותיקים רנו וניסאן. בראש טבלת הרכבים הנמכרים של קרסו ניתן למצוא את רכבי צ'רי הסינית, שהציגו מכירות שיא של 4.66 אלף רכבים, גידול של 68% ביחס לתקופה מקביל אשתקד. אחריה, ניצבת Xpeng שמכירות רכביה בארץ זינקו בכמעט 200% ועמדו על 2.1 אלף. בקרב היצרניות הוותיקות, במהלך הרבעון נמכרו 1.8 אלף רכבי ניסאן, גידול של פי 2 ביחס לרבעון המקביל אשתקד. מנגד, בכל הקשור לרכבי רנו רשמה קרסו צניחה של 51% בכמות הרכבים שנמכרו אשר עמד על כ-777 כלי רכב בלבד.
בצל הגידול המתמשך בפעילות מכירת הרכבים, תחום הליסינג, מגזר הפעילות השני בגודלו (23% מההכנסות), סבל במהלך הרבעון מחולשה יחסית. הכנסות הפעילות עמדו ברבעון הראשון על כ-436 מיליון שקל, ירידה של כ-3% ביחס לתקופה המקבילה אשתקד. מאחורי החולשה עומדת ירידה במכירות של כלי הרכב ששימשו לפעילות הליסנג, בעוד תחום ההשכרה והליסינג עצמם רשמו גידול בהכנסות.
קרסו נמצאת במומנטום חיובי, כאשר היא מציגה צמיחה מתמשכת במכירות כלי רכב ובהכנסות. מתחילת השנה זינקה מניית החברה בכ-17% תוך שהיא משלימה קפיצה של מעל 75% בשנה האחרונה, והיא נסחרת כיום לפי שווי שוק של 2.7 מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.