חברת הסייבר הישראלית Cyera (סייארה) הודיעה היום (ד') על גיוס של 540 מיליון דולר, לפי שווי של 6 מיליארד דולר - עלייה חדה לעומת השווי של כ־3 מיליארד דולר בסבב הגיוס הקודם של החברה בנובמבר אשתקד. רק מספר שבועות לפני כן דווח בבלומברג כי החברה צפויה לגייס 500 מיליון דולר, וכעת מתברר כי הסכום אף גבוה מזה. הגיוס הנוכחי מביא את סך הסכום שגייסה החברה מאז הקמתה ב־2021 לכ־1.3 מיליארד דולר.
● בלעדי | אסף רפפורט וקבוצת הראל בפנים: קרן אלמונית נחשפה בעסקה חדשה
● בלעדי | מצוקת הג'וניורים: רק 88 משרות פתוחות עבורם כיום, מתוך כמעט 6,000
את הסבב הובילו הקרנות האמריקאיות לייטספיד, Greenoaks ו־Georgian, לצד השתתפות המשקיעים הקיימים סייברסטארס, סקויה, Sapphire, אקסל, Coatue, רדפוינט וספארק קפיטל.
פלטפורמת אבטחה מבוססת AI
סייארה פיתחה פלטפורמת אבטחת מידע מבוססת בינה מלאכותית, שנועדה לאפשר לארגונים לגלות, לסווג ולהגן על מידע רגיש - בכל מקום שבו הוא נשמר או זורם: בתשתיות ענן, באפליקציות SaaS, במערכות בינה מלאכותית (Generative AI) ובשרתים מקומיים.
הפלטפורמה שמה דגש על סריקה רציפה של מקורות מידע, זיהוי אוטומטי של דאטה רגיש, הערכת סיכונים סביב השימוש בו ותגובה מהירה לאירועים - הכול כאמור בקנה־מידה ארגוני.
לפי הערכות שוק עדכניות, היקף ההכנסות החוזרות השנתיות (ARR) של החברה עומד כיום על כ־100 מיליון דולר.
צמיחה חדה בפעילות
מאז תחילת 2023, סייארה מציגה צמיחה חדה בפעילות: מספר לקוחותיה מרשימת Fortune 500 עלה ב־353%, והיא הרחיבה את פעילותה ליותר מ־10 מדינות. לצד זאת, סייארה רכשה את חברת Trail Security בשנה שעברה והשיקה את Omni DLP - פתרון מניעת דליפות מידע מבוסס AI, שמזהה מידע רגיש לפני שהוא יוצא מגבולות הארגון. עוד לפי הודעת החברה, היא שילשה את מצבת העובדים שלה בתוך פחות משנה, וכיום מועסקים בה כ־800 עובדים.
כמו כן, לאחרונה מינתה סייארה לשורת תפקידים בכירים יוצאי תעשיית הענן והסייבר, בהם פראנק סלוטמן, לשעבר מנכ"ל חברת אחסון הענן Snowflake, שהצטרף לדירקטוריון של סייארה.
סייארה הוקמה כאמור ב־2021, על־ידי יותם שגב, שמכהן כמנכ"ל, ותמר בר־אילן, שמכהן כמנהל הטכנולוגית הראשי, שניהם בוגרי תוכנית תלפיות ובעלי רקע טכנולוגי מיחידת 8200. סייארה פועלת ממטה בניו יורק ומחזיקה מרכז פיתוח בתל אביב. בין לקוחותיה נמנות חברות ענק בתחומי הטלקום, השירותים הפיננסיים והטכנולוגיה, בהן למשל AT&T. החברה פועלת בשוק אבטחת המידע הארגוני, שהיקפו מוערך בכ־24 מיליארד דולר בשנה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.