פיקוד העורף מקל בהגבלות: ניתן להגיע לעבודה אם יש מיגון

הנחיות ההתגוננות יתעדכנו היום ב-18:00 ובשלב זה עד ליום שישי • הלימודים לא יחודשו, אך במקומות שבהם ניתנים שירותים ניתן לקיים התקהלות של עד 30 איש

ישראלים במקלט בירושלים בזמן ירי טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg
ישראלים במקלט בירושלים בזמן ירי טילים מאיראן / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

בתום הערכת מצב הוחלט כי היום (ד') מהשעה 18:00 יתעדכנו הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף. במסגרת השינויים כלל אזורי הארץ (פרט לאזורי ההנחיה: קו עימות, גולן צפון, גולן דרום, בקעת בית שאן, בקעה, ים המלח, ערבה, אילת ועוטף עזה) יעברו ממדרג התגוננות מחמירה למדרג פעילות מצומצמת.

כ-5,000 איש פונו מבתיהם השבוע. איזה סיוע כספי הם יקבלו?
למה המלחמה נגד איראן לא הוכרזה רשמית, ומי מוסמך לנהל אותה?
ממ"ד, מקלט, חניון או חדר מדרגות: איפה תהיו הכי מוגנים?

על פי ההנחיות החדשות, במקומות שבהם ניתנים שירותים ניתן לקיים התקהלות של עד 30 איש, ובתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן תקני בזמני ההתגוננות.

בנוגע למקומות עבודה, ניתן לקיים פעילות כל עוד ניתן להגיע בזמן הנדרש למקום ההתגוננות. פעילות חינוכית לא תתאפשר כלל.

ביישובי הצפון (קו העימות), רמת הגולן, בית שאן, הבקעה, ים המלח, הערבה, אילת ועוטף עזה: מותר יהיה לקיים התקהלויות ולהפעיל שירותים בשטח פתוח עד 50 איש, ובתוך מבנה עד 100 איש (בתנאי שהוא עומד בתנאי ההתגוננות).

המדיניות בתוקף החל מהיום, יום רביעי, 18 ביוני 2025, בשעה 18:00 - ועד ליום שישי, 20 ביוני 2025, בשעה 20:00.

באוצר עובדים על מתווה סיוע

בימים האחרונים הפצירו משרדי האוצר, הכלכלה ונשיאות המגזר העסקי בפיקוד העורף להקל את המגבלות על המשק. אתמול כבר התקבלו הסכמות בין הצדדים, שהמתינו לאישור שר הביטחון, ישראל כ"ץ, אשר התקבל היום.

ההנחיות החדשות יאפשרו, לפחות על הנייר, חזרה לעבודה של מקומות עבודה רבים. אולם, כל עוד מסגרות החינוך סגורות, ההיתכנות לחזרה לשגרה עסקית הינה מוגבלת ביותר.

מעבר לחשיבות המובנת בהקלות לצורך הנעה מחודשת של גלגלי המשק, הסיכום חשוב לאוצר גם לצורך גידור היקף מענקי הפיצויים שיידרשו לשלם בהמשך לעסקים.

במשרד אוצר עובדים במקביל על מתווה שיאפשר פיצוי חלקי לעסקים בכל הארץ, עבור הפסדים או נזק עקיף. זאת, בדומה למנגנון שהוחל לאחר ה-7 באוקטובר. באוצר עדיין לא החליטו סופית האם להוציא לפועל את מתווה הסיוע שנמצא בשלבי הכנות סופיים, אבל ההערכה היא שיעשו זאת בטווח של ימים - בהינתן שהמבצע באיראן לא יושלם עד אז.