מטח הירי האחרון של איראן לעבר הדרום הוביל לפגיעה בסמוך למתקן אסטרטגי, ולהפסקות חשמל באזור. מחברת החשמל נמסר כי "בעקבות פגיעה בסמוך למתקן תשתית אסטרטגי של חברת החשמל בדרום הארץ, נרשמים שיבושים באספקת החשמל למספר יישובים באזור. על פי דיווחים מהשטח, כ-8,000 משקי בית נותקו באשדוד, יבנה וביישוב עשרת הסמוך. אחרי כשעה חברת החשמל עדכנה כי "הצוותים החזירו את אספקת החשמל לכלל הצרכנים".
● איזו עיר גדולה היא שיאנית האזעקות, ולמה ירושלים פחות מטווחת?
● אפקט המלחמה: ירידה של כמעט 40% במספר הדירות המוצעות להשכרה
חברת החשמל פועלת בזמן המלחמה לתקן מגוון תקלות בעקבות פגיעה מטילים, וביום שבת חברת החשמל תיקנה נזקים לארונות חשמל של תאורת רחוב ולמערכת הרמזורים בצפון.
עוד לפני המערכה העצימה מול חיזבאללה, עלו חששות ל"תרחיש עלטה" מצד גורמים כמו מנכ"ל חברת נגה לשעבר שאול גולדשטיין, שעורר סערה בעקבות זאת. אך בעוד שמשק האנרגיה מתפקד עד כה בצורה טובה ורציפה, החשש עדיין קיים. כרגע, כך נראה, התקלה היא מקומית בלבד ומשפיעה על מספר אלפי משקי בית "בלבד".
חברת החשמל מדגישה שאין להתקרב לחוטי חשמל קרועים בשל סכנת חיים, ויש לדווח מיידית על כל מפגע למוקד 103 או לכוחות הביטחון הפועלים בשטח.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.