מתכננים לטוס לחו"ל? כך תבחרו חבילת אינטרנט

כדי לבחור חבילת אינטרנט שתתאים לכם בחו"ל, צריך לקחת בחשבון את נפח הגלישה הדרוש, האם יש צורך גם בשיחות, משך השהות ומספר המדינות שבהן תהיו • לפניכם הפתרונות הזמינים לכל אפשרות

טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock
טלפון עם eSIM / צילום: Shutterstock

בדיקה טכנולוגית

איך ניתן לשפר שירותים דיגיטליים? אילו מוצרים חדשים יש היום בשוק, ומה איכותם לעומת המתחרים? כיצד פותרים בעיות טכנולוגיות? מדי שבוע המדור ינסה לענות על שאלות אלה ודומות להן. אם נתקלתם בתקלות ואתם זקוקים לעזרה, או שאתם מעוניינים שנסקור מוצרים מסוימים, אתם מוזמנים לפנות למייל: nevo-t@globes.co.il

בין כל ההכנות לקראת טיסה לחו"ל נמצאת גם בחירת חבילת סלולר לזמן השהות מחוץ לישראל. השוק מציע כמה פתרונות שכדאי לבחון, בהתאם למה שדרוש לכם: יש מי שצריך רק אינטרנט, יש כאלו שצריכים גם שיחות והודעות רגילות, ויש כאלו שצריכים חבילה שתתאים ביותר ממדינה אחת. בעבר, מפעילות הסלולר שלטו בתחום והיוו פתרון מוביל - אולם כיום יש הרבה אפשרויות שמומלץ להכיר.

בדיקה טכנולוגית | הטיפים שיסייעו לכם לבחור חבילת אינטרנט ביתית
בדיקה טכנולוגית | הטיפים של מומחי הסייבר: איך להימנע ממתקפת פישינג

eSIM סים דיגיטלי

בין הפתרונות שהפכו לסטנדרט - למי שהמכשיר שלו תומך בכך - נמנה ה-eSIM. מדובר למעשה ברכיב תקשורת כמו SIM רגיל, שההטמעה שלו במכשיר אינה נעשית בעזרת רכיב אלקטרוני קטן שמכניסים למגירה, אלא בעזרת קוד או ברקוד לסריקה על המכשיר. הרכיב האלקטרוני למעשה קבוע במכשיר, ורק צריך לחבר אליו בכל פעם מפעיל סלולרי רלוונטי.

בארה"ב, מכשירי אפל מגיעים ללא מגירת SIM, כלומר הסטנדרט הוא eSIM. בישראל, רוב השחקניות בשוק מאפשרות שימוש ב-eSIM. היתרון בכך הוא שהמעבר בין חברות, בעיקר בשימוש מקומי, הרבה יותר יעיל ולא צריך לחכות או לחפש את הרכיב הפיזי.

בין החברות המוכרות שמציעות חבילות אינטרנט המתאימות לחו"ל נמנות Airalo שבחלק מהמדינות (כמו ארה"ב ובריטניה) מציעה חבילה שגם כוללת שיחות טלפון והודעות SMS; ו-Global SIM, שעל פי האתר שלהם מציעים 1,200 חבילות eSIM החל מ-29 שקל ב-171 יעדים בעולם.

השיטה בכל החברות די דומה: אחרי שבוחרים את המדינה ואת החבילה הנדרשת, יש לבצע מספר צעדים בסיסיים ואינטואיטיביים עם הדרכה באפליקציה, וככה לחבר את ה-SIM האלקטרוני החדש. עם זאת, עליכם לוודא שהמכשיר שלכם תומך בטכנולוגיה הזו - חיפוש באינטרנט יגלה לכם את התשובה.

ומה באשר למחיר? זה תלוי כמובן במדינת היעד והחברות שלוקחות חלק. בגדול, מדובר בעד 8 דולר עבור 1GB של גלישה. ככל שתעברו בין יותר מדינות או תוסיפו נפח גלישה, תגיעו למחירים גבוהים יותר.

SIM־Pass טעינת כסף עבור גלישה

חברת Sim־Pass אמנם מציעה גם היא eSIM, אבל פועלת במודל שונה שבו ניתן להטעין קרדיט לחשבון מ-5 דולר, ויתרת ההטענה תקפה לשימוש חוזר למשך ארבע שנים בכל אחת מ-130 המדינות שנתמכות, בהתאם לתעריפים המקומיים שמוצגים באתר.

הלקוחות מתחברים אוטומטית בהפעלה ראשונית ל-800 ספקי תקשורת בעולם, וכך יכולים לזהות כמה נפח נותר להם, ולהטעין את הקרדיט ככל שיש צורך בכך. לפי החברה, החיוב קורה רק בעת השימוש בפועל. מאחורי החברה עומד אבי הרשקו, שמגיע עם ניסיון מחברה אחרת שמספקת חבילות לחו"ל, Voye.

הפתרון הזה טוב למי שלא מסיים עד הסוף את חבילות הגלישה שלו, ורוכש חבילות מעט גדולות יותר ממה שהוא צריך. זאת להבדיל מחבילות אחרות שמתאימות עד סוף הנפח או עד סוף התקופה ־ יום, שבוע או חודש.

החברה מתחייבת כי חידוש נוסף בשיטה שלה נוגע לתמחור. לפי החברה, התמחור נעשה לפי מחיר אופטימלי בכל מדינה, ולא לפי תעריף אחיד וגבוה בחלק מהמדינות. באתר אפשר לרכוש אחת מארבע חבילות קבועות - 5 דולר, 25 דולר, 45 דולר ו־75 דולר - כולן לשימוש במשך ארבע שנים.

בנוסף, באתר יש רשימה מפורטת על מה העלות לכל גיגה. בבריטניה, גרמניה ויוון, למשל העלות היא 2.93 דולר לגיגה בודד, באיטליה 2.66 ובארה"ב 3.73.

SIM מקומי בלי לתכנן מראש

יש מי שלא רוצה לתכנן מראש, ומעדיף לרכוש את ה־SIM המקומי, וכך ליהנות מוודאות גדולה יותר. כמעט בכל מקום באירופה ניתן להגיע לחנויות סלולר ולרכוש SIM ב־10 אירו. נציין כי החנויות האלו הבינו שאפשר לנצל את המצב כשמדובר בתיירים, והתחילו לייקר את החבילות. כמובן שהמידע משתנה ממדינה למדינה, ומחנות לחנות. לפעמים המחירים יכולים להיות משתלמים יותר, ולפעמים לא.

עם זאת, אם אתם עוברים בין מדינות, תיאלצו לרכוש חבילה חדשה בכל מדינה, מה שעלול לייצר כאב ראש. יתרה מכך, בחלק מהמקרים ייתכן שתגלו מחירים אחרים ממה שראיתם כשחיפשתם בזמן שעוד הייתם בארץ. הסיבה לכך היא שהמחירים נועדו לאלו שמתחייבים לחבילה שנתית, ואילו תיירים שמגיעים לזמן קצוב מקבלים חבילות שונות.

הפתרון הקלאסי ספקיות הסלולר

מפעילות הסלולר בישראל - הוט מובייל, פלאפון, פרטנר וסלקום ־ מציעות חבילות חו"ל באתר שלהן. החבילות האלו מוכרות יותר בשל הוותק של החברות, ולרבים לא מפריע לשלם מחיר גבוה יותר תמורת שירות מהספק שהם מכירים.

למרות המחיר הגבוה, החבילות האלו לעיתים מגיעות עם הטבות של אפליקציות נבחרות ללא הגבלה, ללא קשר לנפח שבוחרים. יתרון נוסף הוא הצעות למשפחות, כך שאפשר לשלם על כמה משתמשים ביחד במקום מחיר גבוה ־ בתנאי שכל בני המשפחה תחת אותו החשבון.

חברת 019 Mobile מציעה חבילות סלולר לחו"ל כמו שאר המפעילות, אבל אצלה סופרים רק את הדקות בשיחות יוצאות, ולא את הדקות בשיחות נכנסות. משמע, אם מישהו מישראל מתקשר אליכם בזמן שאתם בחו"ל, זה לא נכלל במסגרת הדקות של החבילה.

ב־wecom מציעים באתר שלהם מגוון חבילות סלולר וגלישה, המשלבות גם חבילות ישראליות וגם חבילות חו"ל ביחד. לדוגמה, עבור 60 או 80 שקל לחודש תוכלו לקבל חבילות משולבות - גם שיחות והודעות ליעדים רגילים בישראל וגם גלישה סלולרית בארץ ובחו"ל. אם תחרגו מעלות הגלישה, תיאלצו לשלם 39 שקל. עם זאת, צריך לומר שיש דמי חיבור של 50 שקל.

גם לפלאפון יש Global SIM, כרטיס SIM שמיועד לגלישה ביותר מ-170 מדינות החל מ-49 שקל. ניתן לרכוש חבילה דרך אתר פלאפון או דרך אפליקציית GlobalSIM, ואז תוכלו לבחור אם אתם רוצים SIM פיזי או eSIM. החבילה הזו נשמרת לשלוש שנים מרגע ההפעלה שלה, והמחיר שלה נמוך ממחירי החבילות הרגילות של המפעילות. גם פרטנר מציעה הצעה דומה, sim&fly, שכוללת SIM פיזי בלבד לגלישה ובלי שיחות והודעות, שתקף לשלוש שנים וביותר מ-100 מדינות, החל מ-59 שקל.

השורה התחתונה להתאים חבילה לצרכים

עבור מי שטס בקרוב, יש לא מעט אפשרויות סלולר ואינטרנט בשוק לבחור מתוכן ־ בהתאם לצרכים ולרמת האוריינות הטכנולוגית. מי שמעדיף לבחור במפעילות הסלולר משיקולי נוחות ישלם כנראה יותר, אבל יחסוך לעצמו את כל הסידורים. למי שלא נרתע מההתעסקות, יכול לחבר eSIM וליהנות ממחירים יותר זולים.

אלו שלא רוצים להחליט מראש ומעדיפים לבדוק את הדוכנים המקומיים במדינת ביעד, צריכים לשים לב שהם לא "נופלים" על דוכנים שינצלו את חוסר הידיעה שלהם. ובכלל, השירותים השונים מציעים מגוון של אפשרויות ־ מנפחים שונים ועד אינטרנט עם שיחות או בלעדיהן. ואם הנושא עדיין מסובך לכם, להרבה חברות יש הדרכות בנושא באינטרנט.