סערה פרצה בימים האחרונים סביב שון מגווייר, שותף בכיר בקרן ההון סיכון סקויה קפיטל, בעקבות סדרת פוסטים שפרסם ברשת X (טוויטר לשעבר), שבהם תקף את זוהראן ממדאני, מועמד מוסלמי ודמוקרטי לראשות עיריית ניו יורק. מגווייר כתב בין היתר כי ממדאני "מגיע מתרבות שמשקרת על הכול", והוסיף: "לשקר זו ממש מעולה אם זה מקדם את האג'נדה האסלאמיסטית שלו. המערב ילמד את הלקח הזה בדרך הקשה". הפוסט הראשוני צבר מעל 5.4 מיליון צפיות תוך יממה.
● ראיון | המשקיע הבכיר שחושף: מהפך פוליטי, קשר לאילון מאסק וההחלטה להמר על ישראל בגדול, דווקא עכשיו
● פרשנות | אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: מי מהן תורמת יותר לכלכלת ישראל?
דבריו של מגווייר עוררו גל גינויים חריג בעוצמתו בתעשיית ההייטק. קרוב ל-600 יזמים, משקיעים ועובדים בחברות סטארט-אפ חתמו על מכתב פומבי שנשלח להנהלת סקויה, ובו נטען כי דבריו של מגווייר הם "התקפה מכוונת ומפלגתית על מועמד מוסלמי", וכי מדובר ברטוריקה גזענית שאינה יכולה להתקבל בתעשייה שמבקשת לשרת קהילה גלובלית ומגוונת.
החותמים דורשים מהקרן לגנות את מגווייר, להתנצל בפני ממדאני והקהילה המוסלמית, להטמיע מדיניות ברורה נגד הסתה, ולפתוח בחקירה עצמאית על דבריו בשנתיים האחרונות.
בין החותמים שמות שמוכרים בעיקר בתוך עמק הסיליקון דוגמת מודאסיר שייחה, מנכ"ל חברת התחבורה Careem; עמר עוודאללה, מנכ"ל חברת הבינה המלאכותית Vectara; אחמד סבאח, מנכ"ל Telda, חוקרים מחברת Hugging Face שבה השקיעה סקויה; ולפחות שלושה בוגרי מאיץ הסטארט-אפים היוקרתי Y Combinator.
עוד נטען במכתב כי "ההתנהגות של מגווייר לא רק פוגעת במוניטין של סקויה, אלא גם מערערת את האמון הבסיסי של יזמים בחברות ההשקעה שמלוות אותם". בנוסף, החותמים קבעו דדליין לתגובה מהקרן, והוא ה־14 ביולי.
מגווייר: נגד אסלאמיזם פוליטי ולא נגד דת האסלאם
מגווייר, מצידו, לא הביע חרטה. בפוסט שפרסם לאחר המחאה שהתעוררה, הציג שמות מזויפים ובוטים שנרשמו בעצומה, כולל שמות בדויים כמו "אדולף היטלר" וקללות גזעניות, וכתב בציניות כי "העיתונאים יספרו גם את אלה כחתימות אמיתיות". בציוץ אחר עדכן את הביוגרפיה שלו והוסיף לטייטל "שותף בסקוויה״ את המילה בינתיים בסוגריים, כמו גם כתב על כך כי "זו בדיחה, בינתיים״.
במטרה להסביר את דבריו, פרסם מגוייר סרטון באורך של כחצי שעה ובו טען כי דבריו כוונו נגד אסלאמיזם פוליטי ולא נגד דת האסלאם, וכי ביקורתו הופנתה גם כלפי אביו של המועמד, פרופ' מחמוד ממדאני מאוניברסיטת קולומביה, כאשר לדבריו של מגוייר האב הוא אינטלקטואל שמקדם תפיסות של "אסלאמיזם שמאלני רדיקלי" והוא ייחס לו תמיכה עקיפה באלימות פוליטית ובתיאוריות קונספירציה על המערב. לטענתו, השקפת עולמו של האב משפיעה על בנו, ולכן יש בכך גם היבט של "סכנה רעיונית לדמוקרטיה". עם זאת, מגווייר שב והתריס: "אתם יכולים לנסות להשתיק אותי, זה רק יחזק אותי".
מגווייר בן ה-38 נחשב לדמות פרובוקטיבית בעולם ההון סיכון. הוא תמך בנשיא טראמפ כשהתמודד מול ביידן על הנשיאות, תרם לקמפיין הבחירות שלו כ-300 אלף דולר, ופרסם בעבר פוסטים נגד מדיניות גיוון והכלה בארגונים. הוא ידוע כתומך ישראל בולט ואף מבקר לעיתים תכופות בארץ.
בזירת ההשקעות מגווייר נחשב לשחקן מרכזי כשבין היתר הוביל את השקעות סקויה בכמה מהחברות הבולטות בעמק הסיליקון, בהן SpaceX של אילון מאסק, הרשת החברתית X (לשעבר טוויטר) וחברת הבינה המלאכותית Safe Superintelligence של המדען הראשי לשעבר של OpenAI ,איליה סוצקובר.
לסקויה, מהקרנות המשפיעות ביותר על תעשיית ההייטק העולמית, לא הייתה תגובה רשמית עד כה. גם קמפיין הבחירות של ממדאני לא מסר תגובה לפניית התקשורת האמריקאית.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.