אחד הרכבים האטרקטיביים שיש היום בשוק בדרך לישראל. זו החברה החדשה שתייבא אותו

יבואנית מוצרי האלקטרוניקה המילטון וחברת המזרח יבואנית לנדרובר, הקימו חברה משותפת שעשויה להתמקד בכלי הרכב החשמליים של שיאומי, כך נודע לגלובס • מתי יגיעו לישראל? המילטון: "הצפי הוא לשנת 2027 בכפוף לתקינה אירופאית ולמלאי"

הסדאן SU7 בתערוכת ברכב בבייג'ינג / צילום: ap, Andy Wong
הסדאן SU7 בתערוכת ברכב בבייג'ינג / צילום: ap, Andy Wong

יבואנית מוצרי האלקטרוניקה המילטון, בבעלות משפחת אהרוני, וחברת המזרח, יבואנית לנדרובר שבבעלות משפחת עיני, הקימו חברה משותפת ליבוא כלי רכב. כך עולה מנתוני רשם החברות.

יתכן כי החברה, שמוחזקת על ידי שני הצדדים בחלקים שווים, תתמקד גם ביבוא כלי הרכב החשמליים של "שיאומי" (XIAOMI) הסינית, כאשר היצוא שלהם למערב יחל במהלך השנה הבאה.

"האינדיקטור של באפט" מאותת: וול סטריט יקרה באופן משמעותי
"שקרן אסלאמיסטי": משקיע־העל מסתבך בשל פוסט נגד המועמד לראשות עיריית ניו יורק

רשימת המתנה של מספר חודשים

הזיכיון של חטיבת הרכב של ענקית האלקטרוניקה הסינית שיאומי נחשב לאחד האטרקטיביים ביותר בשוק יבוא הרכב בישראל, בזכות ההצלחה המסחררת של החברה בסין.

שיאומי החלה לייצר כלי רכב רק במרץ 2024 עם דגם חשמלי בודד בתצורת סדאן, שמתחרה בטסלה 3, אולם כבר הספיקה למסור עד היום למעלה מ־240 אלף יחידות שלו בסין, לצד רשימת המתנה של מספר חודשים קדימה.

פעילות הרכב של שיאומי

מסירות עד סוף הרבעון השני 2025
צבר הזמנות: כ־140־150 אלף יחידות לדגם הסדאן; מעל 270 אלף לדגם הקרוס־אובר

טווח מחירים בסין
הסדאן SU7: כ־30 אלף דולר לדגם הבסיס, עד 41 אלף לדגם ביצועים; הקרוס אובר YU7: כ־35 אלף דולר עד 46 אלף דולר

החודש השיקה החברה בסין גם קרוס־אובר חשמלי ספורטיבי בשם SU7, שמתחרה בטסלה Y - אך מציע מפרטי טווח והספק גבוהים יותר ומחיר נמוך יותר. על פי דיווחים מסין הרכב צבר למעלה מ־200 אלף הזמנות מוקדמות בשלוש הדקות הראשונות של פתיחת המכירות בסין. זמן ההמתנה לרכב עומד כיום על יותר משנה. בשנה הבאה צפויה החברה להשיק גם דגם ראשון עם הנעת פלאג־אין.

יצוין כי למרות הצלחת המכירות המרשימה, פעילות ייצור הרכב של שיאומי עדיין אינה רווחית והחברה מפסידה אלפי דולרים על כל רכב שהיא מוכרת. עם זאת היא קוצרת דיבידנדים נאים במחיר המניה שלה, שכמעט שילש את עצמו מאז אמצע 2024.

החברה משלימה כיום את ההקמה של מפעל ייצור נוסף, שאמור לסייע לה להגדיל את קיבולת הייצור ולעמוד בביקוש. שיאומי הודיעה כי היא לא צפויה להתחיל ייצוא רשמי למערב לפני 2027, אולם במקביל היא התקשרה לפני כחודשיים עם חברת סחר בין לאומית מסין אשר תטפל בייצוא למדינות שונות עד שיחל הייצוא הרשמי. החברה אף החלה לבצע ניסויים במכוניות באירופה.

המילטון חיפשה תשתית מקומית

המילטון הודיעה אשתקד כי היא תשמש יבואנית כלי הרכב החשמליים של שיאומי, אולם בענף הרכב העריכו כי החברה תצטרך למצוא שותף מקומי. זאת בשל העובדה, שאין לה את התשתיות הנדרשות לשיווק ומתן שירות לכלי רכב בהיקף ארצי.

משפחת עיני בעלת השליטה בחברת המזרח, שותפה גם בחברת UMI. היא נחשבת ליבואנית שמתמקדת ברכבי יוקרה עם המותגים יגואר, לנדרובר וריינג'רובר. בעשור הקודם היא הייתה מחלוצות יבוא הרכב מסין כאשר החזיקה בזיכיון של חברת "גרייט וול" הסינית עד פעילות האחרונה באירופה.

אפרים אהרוני, בעלי חברת המילטון, מסר כי "החברה מתכוונת לייבא מכוניות שיאומי.
הצפי הוא לשנת 2027 בכפוף לתקינה אירופאית ולמלאי". מחברת המזרח לא נמסרה תגובה.