שופטת בית המשפט המחוזי מרכז, חנה קיציס, אישרה היום (ה') את בקשתה של החברה למכונות דפוס חדשניות, לנדא דיגיטל פרינטינג, אשר הוקמה על-ידי היזם הסדרתי בני לנדא, להקפאת ההליכים נגדה למשך חודשיים.
במהלך תקופה זו, שהחלה עם הגשת בקשת החברה וצפוייה להסתיים בסוף אוגוסט, לא יוכלו נושי החברה להגיש נגדה תביעות, ולנדא תוכל לאתר רוכש אפשרי ולגבש הסדר חוב. בית המשפט מינה את רו"ח שלומי פיליבה ואת עו"ד סיגל רוזן-רגב למנהלי ההסדר בחברה.
● הוא חתום על אחד האקזיטים המדהימים בתולדות ישראל, אבל ארבע חברות שלו כבר נקלעו לקשיים. למה זה קורה?
● המשקיעים שוויתרו והמשמעות לעובדים: מאחורי ההתרסקות של חברת הדפוס של בני לנדא
לנדא דיגיטל פרינטינג, שהגישה את הבקשה להקפאת הליכים באמצעות עורכי הדין דוד האן, אהרן מיכאלי ויהודה רוזנטל ממשרד גולדפרב גרוס זליגמן, נקלעה לחובות של 1.7 מיליארד שקל בשל הלוואה שנטלה מגוף מימוני וכן בשל רכש של חומרי גלם. היא גייסה בסך-הכול כ-1.3 מיליארד דולר ממשקיעים אירופאים, בהם Skion ו-Altana הגרמניות, המיוצגות בישראל על-ידי עו"ד גיא אידו ממשרד גורניצקי; ו-Winder הסינגפורית-שוויצרית, המיוצגת על-ידי עו"ד עידן מילר ממשרד ברנע ג'פה לנדה. מדובר בענקיות פיננסים בבעלות משפחתית, שהחליטו שלא להמשיך ולתמוך בחברה בשל המלחמה בעזה.
לפי הבקשה שהגישה החברה לעיכוב הליכים, החוב של 1.7 מיליארד שקל הוא כולו לנושים מובטחים, ומתוכם חוב של 900 מיליון שקל לנושים שתומכים בבקשה. החוב כלפי המשקיעים, המהווה כאמור את חלק הארי של התחייבויות החברה, הוא במסגרת השקעות שביצעו המשקיעים בחברה במתכונת של הלוואה. לחברה יש גם חוב של 25 מיליון שקל לבנק מזרחי טפחות וסכומים נוספים שהיא חייבת לעובדים ולספקים.
בני לנדא השקיע מכיסו בחברה 200 מיליון דולר בעבר, אך בשנים האחרונות מעורבותו בחברה הלכה ופחתה. הבקשה להקפאת הליכים הגיעה כשבועיים אחרי מהלך קיצוצים שבמהלכו פיטרה החברה למעלה מ-100 עובדים. כעת, חברה המוזכרת כמועמדת מרכזית לרכישת לנדא היא hp, לה מכר לנדא את חברת אינדיגו בתחילת שנות ה-2000.
הממונה על חדלות פירעון ושיקום כלכלי במשרד המשפטים תמך בהקפאת ההליכים, וכך גם למעלה מ-200 עובדי החברה המיוצגים על-ידי עו"ד ליזה חדש. אלה טענו כי החברה הבטיחה את תשלום שכרם לחודשים יוני ויולי. בנוסף, כ-30 לקוחות מרכזיים של לנדא בעולם שיגרו מכתב לבית המשפט ובו תמיכה במתן הזדמנות לחברה לגבש הסדר שיבטיח את דרכה בהמשך.
מנגד, כ-32 עובדים המיוצגים ע"י עו"ד אופיר רונן התנגדו להקפאת ההליכים, התנגדו להקפאת ההליכים, בטענה כי יש להעדיף מתווה אחר לשיקום החברה. העובדים טענו, כי יש לפתוח בהליכי חדלות פירעון ולמנות נאמן שיוביל מכרז למכירת החברה וכי יש לאפשר לעובדים לקבל את שכרם מהביטוח הלאומי.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.