התעשייה האווירית שיגרה היום (א') בהצלחה את לוויין התקשורת הלאומי "דרור 1" עבור מדינת ישראל. השיגור בוצע באמצעות משגר לוויינים מדגם "פלקון 9", מאתר השיגור של חברת SpaceX בקייפ קנוורל, ארה"ב.
● לא רק הג'וניורים: דוח חדש חושף את עומק המשבר בהייטק
● התעשיינית שכבר שווה 2 מיליארד שקל: "מותר לבעל שליטה לממש וליהנות מהכסף"
● משקיע הפינטק שעשה את כל הדרך מוונצואלה לשותפות בהפועל תל אביב
התעשייה האווירית מובילה את תוכנית החלל משנות ה-80, אז שוגר לוויין התצפית הראשון "אופק 1". נוסף על כך, החברה פיתחה, ייצרה ושיגרה לווייני תקשורת ותצפית נוספים לטובת משימות מדעיות, אזרחיות ולאומיות - בארץ ובעולם. כיום, בחברה מפותחים ונבנים יותר מעשרה לוויינים, כשהשיגור המוצלח באמצעות פלקון 9 מהווה תיקון ללוויין עמוס 6 שנהרס על כן השיגור בספטמבר 2016 כתוצאה מתקלה של SpaceX.
יקיף את כדור הארץ מדי 90 דקות
לוויין התקשורת "דרור 1" יספק מענה לצרכי התקשורת של מדינת ישראל לשנים הבאות. משקל הלוויין כ-4.5 טון, ומוטת הכנפיים שלו 17.6 מטר. בטרם שיגורו, התבצעה סדרת ניסויים שנמשכה כשמונה חודשים במינכן, גרמניה, ומשם הועתק הלוויין לפני כחודש לארה"ב. הלוויין הוא פיתוח טכנולוגי כחול-לבן של התעשייה האווירית הכולל יכולות תקשורת מתקדמות וייחודיות המאפשרות גמישות תקשורתית לאורך כל שנות פעילותו. עם הצבתו במסלול סביב כדור הארץ, יבצעו מהנדסי התעשייה האווירית סדרת בדיקות ללוויין, המיועדות להבטיח את תקינותו. דרור 1 יפעל בגובה של כ-36 אלף ק"מ.
בועז לוי, מנכ"ל התעשייה האווירית התייחס לשבוע המשמעותי הנוכחי בעולם החלל, שהרי ב-16 ביולי 1969 שוגר מקייפ קנברל "אפולו 11". לדבריו, "זה אירוע מיוחד למדינת ישראל", לאחר שמדינת ישראל הגדירה את התקשורת כנכס לאומי. משורות התעשייה האווירית עבדו על המיזם 560 עובדים, וברגע שהלוויין ייכנס למסלולו - הוא צפוי לנוע במשך כעשר שנים במהירות של כ-7.5 ק"מ לשנייה סביב כדור הארץ. המשמעות היא הקפה מדי כ-90 דקות.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.