מנכ"ל אנבידיה בטוח: הבינה המלאכותית דווקא תייצר משרות חדשות

"אנחנו בעצם המצאנו תעשייה חדשה", אמר מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג בראיון, קצת אחרי שהחברה חצתה את רף ה-4 טריליון דולר בשווי שוק • בנוסף, הוא אומר, "אל תזלזלו ביכולות של צעירים שמחוברים לבינה מלאכותית. זה דוחף אותם קדימה, וזה מפעיל לחץ"

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Chiang Ying-ying
ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: ap, Chiang Ying-ying

מנכ"ל אנבידיה ג'נסן הואנג לא שותף לחשש הרווח מפני השתלטות הבינה המלאכותית על שוק העבודה. למעשה, הוא בכלל לא רואה בבינה המלאכותית איום על השוק, אלא שינוי עמוק במבנה שלו.

בראיון ל-MSNBC, שנערך זמן קצר לאחר שאנבידיה הפכה לחברה הציבורית הראשונה שחצתה את רף ה-4 טריליון דולר בשווי שוק, הסביר הואנג: "הרבה מהעבודות שאנחנו עושים יהפכו לאוטומטיות, זה הולך ליצור עבודות חדשות. אז כן, חלק מהמשרות ייעלמו, חלק יווצרו. היסטורית, רווחי פרודוקטיביות מביאים איתם משרות חדשות".

הסיבה שבגללה מספר דורשי העבודה בהייטק הכפיל את עצמו
מומחים מנתחים: כך ייראה המפץ שמתכננת אנבידיה בישראל

לדבריו, השינוי המהותי איננו רק בתוכן המשרות, אלא באופן שבו נוצרת תעשייה חדשה לחלוטין - תעשיית מפעלי הבינה המלאכותית. "אנשים חושבים שאנחנו מייצרים שבבי גרפיקה ו-GPU, וזה נכון", אמר, "אבל הטכנולוגיות האלו משולבות עכשיו במה שנקרא 'מפעלי בינה מלאכותית'. אנחנו בעצם המצאנו תעשייה חדשה".

המפעלים הללו, לדבריו, כבר יוצרים ביקוש רחב למשרות מסוגים שונים. "נכון לעכשיו, בזמן שאנחנו מדברים, בינה מלאכותית יוצרת משרות בכל רחבי המדינה. אנחנו צריכים חשמלאים, אינסטלטורים, פועלי בניין שיבנו את המפעלים האלה. אנחנו צריכים טכנאי רשתות, מפעילים. אנחנו צריכים משרות מכל הסוגים".

דוחף את הצעירים קדימה

בזמן שברחבי העולם גוברת הדאגה ממשרות שייעלמו, במיוחד של עובדים צעירים או בתחילת דרכם, הואנג מדגיש את פוטנציאל ההאצה של הבינה המלאכותית עבור הדור החדש. "אל תזלזלו ביכולות של צעירים שמחוברים לבינה מלאכותית ומשתמשים בה. הם מדהימים. זה דוחף אותם קדימה. וזה מפעיל לחץ, כן, גם על אנשים כמוני, שעובדים באותו תחום כבר עשרות שנים, כי פתאום, צעירים עם הבינה המלאכותית נהיים טובים בזה מהר".

לדבריו השימוש בכלים כמו Perplexity, ChatGPT ו-Gemini Pro כבר משנה את אופן העבודה והלמידה. הוא מתאר כיצד הוא משתמש בהם במקביל, כדי לבצע מחקר, להצליב מידע ולבדוק עובדות. "אני שואל את כל הכלים את אותן שאלות, מבקש מהם לעשות את אותו מחקר, ואז אני מבקש מהם להשוות תשובות ולראות אם יש הבדלים".

לשיטתו, הבעיה האמיתית היא לא עצם ההתפתחות הטכנולוגית, אלא הפערים שנוצרו בעקבות עשרות שנים של זניחת תעשיות הייצור. "אחד הדברים שאנחנו צריכים יותר מכל עכשיו זה לחגוג את מקצועות המלאכה. עזבנו את התעשייה והייצור במשך זמן רב מדי. נוצר פער ביכולת לייצר דברים, לבנות דברים בידיים שלנו, לבנות מפעלים, לייצר מוצרים. אז אני ממש אוהב את זה שכרגע אנחנו מתעשיינים מחדש את ארצות הברית. אנחנו בונים מפעלי בינה מלאכותית. המפעלים האלה צריכים מיומנות. אנחנו צריכים להשקיע מחדש בבתי ספר למקצועות טכנולוגיים".

"בינה מלאכותית לא יקרה או מסוכנת כמו שמציגים אותה"

במהלך כנס VivaTech שנערך בפריז בחודש שעבר, הסתייג הואנג מהתחזיות הפסימיות של דריו אמודאי, מנכ"ל חברת Anthropic, שהזהיר כי בינה מלאכותית עלולה להוביל למחיקת מחצית מהמשרות בדרגי כניסה בשנים הקרובות. "אני כמעט לא מסכים עם אף דבר שהוא אומר", אמר הואנג, והעיר כי "הוא חושב שבינה מלאכותית מפחידה כל כך, אבל שרק הם צריכים לפתח אותה". הואנג דחה את התחזיות שמזהירות ממשבר תעסוקתי. הוא השווה את הצורך בשקיפות בפיתוחי בינה מלאכותית למחקר רפואי, ואמר כי "בינה מלאכותית שינתה גם את העבודה שלי, אני לא חושב שהיא כל כך יקרה או מסוכנת כמו שמציגים אותה".

דוח חדש של חברת הייעוץ PwC מחזק את תחזיותיו של הואנג, ומצביע על כך שהשפעת הבינה המלאכותית על שוק העבודה היא ברובה חיובית. על פי הדוח, שבחן כמיליארד מודעות דרושים ברחבי העולם, ענפים שנחשפו יותר לבינה מלאכותית רשמו צמיחה גבוהה פי שלושה בהכנסה לעובד, ועלייה ממוצעת של 56% בשכר - לעומת ענפים שפחות אימצו את הטכנולוגיה. בנוסף, נמצא כי שיעור המשרות שדורשות כישורים הקשורים לבינה מלאכותית זינק ב־25% בתוך חמש שנים בלבד.