חודש יוני הניב תשואה מרשימה לחוסכים עם קפיצה ממוצעת של 3.3%, החזק ביותר מאז נובמבר 2020 (4.5%) והצטרף לחודש מאי שגם סיים עם תשואה נאה (2.3%). בכך, המחצית הראשונה של שנת 2025 הופכת באופן רשמי למחצית הראשונה הטובה ביותר מאז שנת 2021, הודות לראלי החזק שנרשם בבורסה בתל אביב.
● פחות ביטוח, יותר נדל"ן ובנקים: מנהל ההשקעות שבונה על המשך העליות ואיך לבנות תיק
● אסטרטגיית הצמיחה של הפניקס: מגדילה את חלקה בסוכנויות - והאקזיט שירשום איציק עוז
בתוך כך, התשואה של החוסכים במסלולים הכלליים של קרנות ההשתלמות מסתכמת ב-6.7% בממוצע במחצית הראשונה של 2025, וזו של המסלולים המנייתיים בתשואה מרשימה של 10.8% (מתוכם 5.7% בחודש יוני). מנגד, ההתחזקות המשמעותית של השקל מתחילת השנה (7.5%) מול הדולר, פגעה קשות בתשואה של החוסכים במסלולים שעוקבים אחרי מדד ה-S&P 500. החיסכון שלהם דווקא ירד ב-2.4% וזאת למרות תשואה חיובית במדד עצמו.
עם זאת, בראייה לשלוש שנים מסלולי ה-S&P 500 עדיין סיפקו תשואה עודפת של 63.8% בממוצע, לעומת 53.6% במסלולי המניות ו-31% במסלולים הכלליים.
ובכל זאת, חייבים להזכיר - לא רבים חזו את הראלי המרשים שרשמה הבורסה המקומית בתל אביב בפרט ובשווקים בכלל, כאשר את המחצית הראשונה של השנה ליוו מספר אירועים דרמטיים. ראשית, הכרזת הסטראט-אפ הסיני דיפסיק על מודל שפה מוזל בתחום הבינה המלאכותית, שהעלה חששות כבדים לגבי התחום כולו. זמן קצר לאחר מכן הנשיא טראמפ הכריז על תוכנית מכסים חדשה שהספיקה להפיל את מדדי וול סטריט ביותר מ-20% ולהזניקם מחדש. בהמשך, המלחמה של ישראל מול איראן הטיסה את הבורסה המקומית לשמיים למרות שבמקביל גם הקפיצה לזמן קצר את מחירי הנפט, ובמקביל המלחמה שממשיכה בעזה משפיעה גם היא על המסחר. לצד כל אלו מלחמת רוסיה-אוקראינה עדיין נמשכת, ובמקביל, הסכנה של פלישה סינית לטייוואן, מדינת ייצור השבבים של העולם, משפיעות גם על השווקים.
בסיכום חצי השנה, מדד ת"א 35 שבר את שיא כל הזמנים שלו לא פחות מ-30 פעמים, ומאז שבר עוד 4 פעמים, מה שהופך את השנה הנוכחית לשלישית החזקה ביותר מאז נוסד ב-1992 כמדד ת"א 25. גם מדדי וול סטריט חזרו לאחרונה לשבור שיאים.
כלל קפצה למקום הראשון במסלולים הכלליים מתחילת השנה
מי שהצליחה להתעלות מעל כל הגופים הגדולים בחודש יוני במסלולים הכלליים של קרנות ההשתלמות היא חברת הביטוח כלל שהניבה תשואה של 3.7%. במקום השני בחודש יוני נמצאת אנליסט עם תשואה של 3.5% ועל המקום השלישי מתחרות מנורה מבטחים , מגדל ואלטשולר שחם עם תשואה של קצת פחות מ-3.3% כל אחת. מי שנמצאת בתחתית בחודש יוני היא המצטיינת של השנה עד כה, מור , שסיפקה תשואה של 2.7% בלבד. מעליה נמצאות ילין לפידות עם 2.8% והראל ומיטב עם 3% כל אחת.

ההצלחה של כלל בחודש יוני הקפיצה אותה גם למקום הראשון בטבלת התשואות מתחילת השנה במסלול הכללי עם תשואה של 7.7%, וזאת על חשבונה של מור שירדה למקום השני עם תשואה של 7.4%. במקום השלישי נמצאת אנליסט עם תשואה של 7.3%.
המאכזבת הגדולה במחצית הראשונה של השנה היא ילין לפידות עם תשואה של 6% בלבד, מעליה הראל עם 6.1% ואלטשולר שחם עם 6.2%. החשיפה הגבוהה של שני בתי ההשקעות הללו לחו"ל ביחס למתחרים פגעה בתשואה שלהם, כשהבורסה הישראלית הצליחה הרבה יותר.
בשלוש השנים האחרונות מי שממשיכה להוביל את הטבלה היא אנליסט עם תשואה של 35.5%, אחריה מור עם 33.4% והשלישית היא ילין לפידות עם 33.2%. בתחתית הרשימה נמצאות מגדל עם 28.8%, מנורה מבטחים עם 28.6% והראל נועלת את הטבלה עם 26.1% בלבד.
מור ראשונה במסלולים המנייתיים, אנליסט וילין לפידות בתחתית
בחודש יוני בלטו לטובה כלל ומגדל עם תשואה של 6% כל אחת ואחר כך הפניקס ומנורה מבטחים מתחרות על המקומות השלישי והרביעי עם תשואה של 5.8%. גם כאן, מור וילין לפידות משתרכות מאחור עם תשואה של 4.6% בלבד.
הדומיננטיות של אנליסט בתשואות במסלולים הכלליים מתחילת השנה לא עוזרת לה במסלולי המניות. במסלולי המניות החשיפה שלה לחו"ל גבוהה משמעותית מאשר במסלול הכללי (70% לחו"ל במסלולי המניות לעומת כ-40% במסלולים הכלליים). כך, אנליסט וילין לפידות נמצאות בתחתית הטבלה מתחילת השנה עם תשואה של 8.8% לכל אחת מהן. במקום הראשון מי שממשיכה להוביל היא מור עם תשואה של 12.7%, אחריה נמצאת כלל עם 11.5% ובמקום השלישי מבין הגופים הגדולים נמצאת הפניקס עם 11.3%.
ובכל זאת, בשלוש השנים האחרונות אנליסט וילין לפידות ממשיכות להוביל את טבלת התשואות עם 61.6% ו-59.1% בהתאמה.
במסלולי הפנסיה: כלל מובילה מתחילתה השנה, הראל אחרונה
גם בתחום הפנסיה, חברת כלל בלטה לטובה בחודש יוני עם תשואה של 3.7%, אחריה מבין הגופים הגדולים נמצאת אלטושלר שחם עם 3.6%, ומגדל והפניקס מתחרות על המקום הבא עם 3.5% כל אחת. בצד החלש של הטבלה נמצאות מור ומיטב עם תשואה של 3.1% ונועלת את הטבלה הראל עם 2.8% בלבד.

בסיכום שנתי, בתחום הפנסיה לצעירים במסלול עד גיל 50 כלל מצליחה לעלות גם כאן למקום הראשון עם תשואה של 8.3%, אחריה נמצאת מנורה מבטחים עם 8.1% ועל המקום השלישי מתחרות מור ומגדל עם קצת פחות מ-7.9% כל אחת.
בתחתית מנגד נמצאות מיטב עם 7.4% והראל עם 7.1%. במקרה של הראל היא גם החלשה ביותר בשלוש השנים האחרונות ובפער יחסית גדול מהממוצע. הראל סיפקה תשואה של 32.8% לעומת ממוצע של 38.7% ולעומת השניה מהסוף שהיא כלל עם 37%. מנגד, מי שבולטת לטובה בפנסיה היא אלטשולר שחם עם תשואה של 43% ואחריה מיטב (41%) והפניקס (40.5%).
מור החלה להציג כעת תשואות של תחום הפנסיה ל-3 שנים והיא נמצאת בפער גדול מכולן עם 48.6%, אך התשואה הזו נובעת מכך שהיא הייתה קרן קטנה מאוד לפני 3 שנים והתשואה לא מייצגת ולכן לא נלקחה בחשבון.
איך נראה בינתיים חודש יולי
מתחילת חודש יולי ועד כה שווקי המניות בארץ ובעולם ממשיך לעלות. זאת למרות שמדיניות הסחר החדשה שטראמפ מנסה לקדם חזרה לשולחן. כך, מדד ת"א 125 המקומי מטפס ב-2.1%, בהובלת מניות הביטוח כשהפעם ניכר פער גדול בין חברות הביטוח והבנקים. בעוד חברות הביטוח ממשיכות לזנק ביותר מ-8% מדד הבנקים בכלל יורד ביותר מ-1%. גם מדד הבניה עלה ב-3% מתחילת החודש. במקביל מדד ה-S&P 500 מטפס ב-1% (הנאסד"ק בשיעור דומה) והמדדים באירופה עולים ב-1.5%-3%.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.