הפניקס , חברת הביטוח הגדולה בישראל, החליטה לרכוש עוד 17% בחברה-הבת הפניקס סוכנויות מאיציק עוז, ותעלה להחזקה של 95% בחברת הסוכנויות שמהווה 7% משוק הסוכנים בארץ.
● "הקטנו את החשיפה למניות הביטוח": מנהל ההשקעות שבונה על סקטור הנדל"ן
● הראלי של מניות הביטוח: הפניקס עקפה בשווי את הבנק הבינלאומי
הפניקס תשלם לעוז, שייסד את החברה לפני עשרות שנים, סכום של 381 מיליון שקל במזומן ותקצה לו עוד 1.55% ממניות הפניקס פיננסים - החברה הציבורית של חברת הביטוח הפניקס, מה שאומר ששווי העסקה עבורו מסתכם הפעם ב-763 מיליון שקל, כלומר לפי שווי של 4.4 מיליארד שקל להפניקס סוכנויות.
שני המחזיקים הנוספים בהפניקס סוכנויות הם משה ששון שמחזיק ב-3% ממניות החברה וכן אורן כהן שמחזיק ב-1.75%.
מבחינת הפניקס, המשמעות היא שהחברה תגדיל את חלקה ברווחי הסוכנויות ותכיר למעשה כמעט בכל הרווח בתחום. לכן, היא מעלה תחזית לשנת 2027 ליעד ליבה מתחום הסוכנויות ל-350-450 מיליון שקל (לעומת 250-350 מיליון כיום), ומעריכה כי הרווח הצפוי שלה בשנת 2026 יגדל ב-50-70 מיליון שקל.
עוז הוא אחד משיאני השכר של ישראל. עלות שכרו השנתית עמדה בשנה שעברה למשל על 16.1 מיליון שקל. כיוון שהוא אינו מוגבל בחוק שכר הבכירים, הוא נהנה משכר של פי ארבעה מזה של מנכ"לים של חברות פיננסים כמו בנקים וביטוח. עלות שכרו מאז 2008 הסתכמה עד היום בכ-136.6 מיליון שקל.
לפי ההסכם מול הפניקס, עוז ימשיך לכהן כיו"ר הפניקס סוכנויות גם בשנים הקרובות ויקבל גם מניות חסומות בהפניקס סוכנויות בהיקף של 32 מיליון שקל, עם תקופת הבשלה של 3 שנים.
הפניקס סוכנויות כוללת בתוכה את הסוכנויות אגם לידרים, שקל, אורן מזרח וקוואליטי.
עוז ייסד את סוכנות אגם לידרים ושימש כמנכ"ל משותף יחד עם משה ששון מאז 1992, עד שהפך לפני מספר שנים ליו"ר החברה, ויש לה יותר מ-200 אלף לקוחות פעילים.
הפניקס הפכה לבעלת השליטה בסוכנות בשני שלבים. ב-2005 רכשה הפניקס 45% מסוכנות אגם לידרים (באופן רשמי רכשה 60% ממניות החברה-האם), וב-2022 רכשה עוד 30%, מיזגה אותה למעשה לתוך הפניקס עצמה והפכה אותה יחד עם שאר הסוכנויות להפניקס סוכנויות.
עסקה בכיוון ההפוך נפלה
העסקה עם עוז מגיעה לאחר שעסקה בכיוון ההפוך נפלה לפני שנתיים. באוגוסט 2023 הפניקס תכננה דווקא למכור 25% מחלקה במערך הסוכנויות לקרן אפיניטי של ג'ראד קושנר, חתנו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר (כלומר שווי דומה לזה הנוכחי). בתחילת 2024 גלובס אף חשף כי חודשו המגעים מול שני משקיעים זרים שאינם הקרן של קושנר, אך גם זה לא צלח. מי שהתעניינו אז בזרוע הסוכנויות של הפניקס היו הקרנות האמריקאיות בלקסטון, רברנס קפיטל וסרצ'לייט וכן הקרן הבריטית פולן סטריט והקרן האירופית ויטרוביאן.
מנכ"ל הפניקס, אייל בן סימון, מסר כי "הפניקס סוכנויות היא מנוע צמיחה משמעותי בקבוצה עם פוטנציאל רב, ואנו ממשיכים להאיץ את תהליכי יצירת הערך ולמצב את החברה לשנים הבאות. אנו מזהים את המגמות החיוביות בעולם בתחומי סוכנויות הביטוח, ניהול הסדרים פנסיוניים, ייעוץ פנסיוני, ומוצרים פיננסיים, הבאות לידי ביטוי במכפילי חברות נסחרות וכן ברכישות של חברות פרטיות. נבנה מטה חזק, תשתיות ויכולות שתבאנה את החברה לביצועים ברמה הבינלאומית".
בדומה לשאר מניות חברות הביטוח, מניית הפניקס הכפילה את ערכה מתחילת השנה. בחמש השנים האחרונות התשואה שלה היא מהטובות בענף, כשהיא משלימה זינוק של 827% בחמש השנים האחרונות.
הפניקס אף עקפה בשבועיים האחרונים לראשונה את השווי של הבנק הבינלאומי והפכה לחברה ה-11 בשוויה בבורסה המקומית, כשהיא נסחרת לפי שווי של 26.1 מיליארד שקל.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.