בורסות עולם | סיקור שוטף

עליות קלות באירופה; מגמה חיובית בחוזים העתידיים בוול סטריט

סין הותירה הבוקר את הריבית הבסיסית ברמת שפל היסטורית • עונת הדוחות בעיצומה ווול סטריט שולחת מסר ברור: "טוב" זה כבר לא מספיק טוב • ההחזקה הגדולה של ביל אקמן ושתי "מופלאות" - ההמלצות של אנליסטים מובילים בוול סטריט

הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock
הבורסה בפרנקפורט, גרמניה / צילום: Shutterstock

סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים

12:23

ענקית הרכב סטלנטיס הודיעה היום כי היא צפויה לרשום הפסד של 2.3 מיליארד אירו (2.7 מיליארד דולר) במחצית הראשונה של השנה, כתוצאה מעלויות התייעלות והשפעתם הראשונית של מכסים אמריקאיים.

החברה, שמחזיקה במותגים כמו פיאט, פיג'ו, קרייזלר וג'יפ, מסרה כי הערכה ראשונית שלה היא שהמכסים שהטיל נשיא ארה"ב דונלד טראמפ על יבוא לארצות הברית עלו לה כ-300 מיליון אירו - בשל ירידה בהיקף המשלוחים וקיצוץ בייצור, כשהחברה התאימה את רמות הייצור למכסים החדשים. משלוחים בצפון אמריקה - כלומר, מסירות לסוחרים, מפיצים או לקוחות פרטיים ומוסדיים - ירדו ב-25% ברבעון השני לעומת השנה שעברה.

התוצאות הראשוניות למחצית הראשונה של השנה, שמגיעות לאחר רווח נקי של 5.6 מיליארד אירו בתקופה המקבילה אשתקד, מדגישות את הקשיים המתמשכים של יצרנית הרכב ואת האתגר שעומד בפני המנכ"ל החדש אנטוניו פילוסה, שמונה לתפקיד במאי בעקבות תוצאות חלשות ב-2024 והדחת המנכ"ל הקודם קרלוס טוורס.

מניית סטלנטיס ירדה ב-2% במסחר המוקדם, וביצועיה היו חלשים לעומת ירידה של 0.6% במדד הכללי בבורסת מילאנו. מאז תחילת השנה איבדה המניה 37% מערכה.

10:35

מניית חברת התעופה האירית ריינאייר מזנקת ב-5% לאחר שהחברה דיווחה על רווח רבעוני ראשון בסך 820 מיליון אירו - מעל תחזיות האנליסטים ביותר מ-100 מיליון אירו, הודות לעלייה במחירי הכרטיסים ושליטה הדוקה בעלויות.

הרווח, שעלה ב-128% לעומת 360 מיליון אירו ברבעון המקביל אשתקד, נתמך בעלייה של 21% במחיר הכרטיסים הממוצע ובעלייה של 4% בתנועת הנוסעים ל-57.9 מיליון נוסעים.

ההכנסות עלו ב-20% ל-4.34 מיליארד אירו, בעוד שההוצאות התפעוליות עלו ב-5% ל-3.42 מיליארד אירו. ההכנסות מטיסות סדירות צמחו ב-26% ל-2.94 מיליארד אירו, והכנסות נלוות (כמו מזוודות, מושבים וכד') עלו ב-7% ל-1.39 מיליארד אירו.

הוצאות הדלק ירדו ב-2% ל-1.46 מיליארד אירו. ריאנאייר ציינה כי גידור הדלק שלה, המכסה 84% מצרכי הדלק שלה לשנת הכספים 2026 במחיר של 76 דולר לחבית, סייע לצמצם את התנודתיות בשוק. מלבד דלק, עלות ליחידה לנוסע עלתה ב-2.6% בהשוואה לשנה שעברה. הרווח התפעולי הסתכם ב-913 מיליון אירו, לעומת 365.7 מיליון אירו ברבעון המקביל אשתקד. הרווח לפני מס עמד על 930.2 מיליון אירו, והרווח הבסיסי למניה עלה ל-0.77 אירו לעומת 0.32 אירו. שיעור התפוסה נותר ללא שינוי - 94%.

10:26

המסחר באירופה נפתח הבוקר במגמה חיובית - בורסות פרנקפורט, פריז ולונדון עולות ב-0.3%, גם מעבר לים בוול סטריט, החוזים העתידיים מצביעים על עליות קלות בפתיחה.

08:51

באסיה הבוקר מגמה חיובית לאחר שבנק העם של סין הותיר את הריבית הבסיסית ברמת שפל היסטורית, מדד שנגחאי ומדד הנג סנג עולים ב-0.3%, מדד הניקיי היפני יורד ב-0.2% ומדד הקוספי בדרום קוריאה משיל 0.5%.

מניות קטנות טומנות פוטנציאל גדול, ובמחירי מציאה. תעשו להן מקום בתיק שלכם

בוול סטריט יפתח אחר הצהריים שבוע סוער: לצד מלחמת הסחר התוססת, ענקיות הטכנולוגיה יחלו לדווח השבוע על תוצאות הרבעון השני, הבוקר החוזים העתידיים נסחרים ללא כיוון מסויים ובעלייה קטנה של 0.1%.

בשבוע שעבר מדדי המניות בניו יורק המשיכו לטפס ולרשום שיאים, תוך שהם נתמכים בנתונים כלכליים חיוביים. בסיכום שבועי, מדד S&P 500 עלה ב-0.6%, נאסד"ק בלט עם עלייה של 1.5%, בעוד מדד דאו ג'ונס רשם ירידה קלה של 0.1%.

אנבידיה המשיכה למשוך תשומת לב, לאחר שמנכ"ל החברה נפגש עם טראמפ, שהסכים לבטל את האיסור על יצוא שבבים - מהלך שסייע למניה לחצות את רף שווי השוק של 4 טריליון דולר, והוסיף רוח גבית למגזר הטכנולוגיה כולו.

כאמור, התמיכה בשוק המניות הגיעה מכיוונם של נתונים כלכליים חיוביים, ששיפרו את סנטימנט המשקיעים וסייעו לשווקים להתגבר, לפחות זמנית, על החששות סביב איומי המכסים. האינפלציה עלתה בהתאם לציפיות, המכירות הקמעונאיות הצביעו על צריכה פרטית חזקה, ועונת הדו"חות לרבעון השני נפתחה עם תוצאות חזקות - כאשר מרבית החברות שפרסמו עד כה הכו את התחזיות.

תשעה ימים לפני החלטת הריבית, טראמפ חזר לצייץ נגד יו"ר הפד ג'רום פאוול, ציוצים שכללו איומים והכחשות על פיטוריו. עם זאת, השווקים נותרו אדישים (בית המשפט העליון כבר קבע בעבר שלנשיא אין סמכות לפטר את יו"ר הפד). המשקיעים נותנים סיכוי אפסי להפחתת ריבית בהחלטה הקרובה, כשבמבט שנה קדימה מתמחרים כ-4 הפחתות.

עונת הדו"חות בעיצומה ווול סטריט שולחת מסר ברור: "טוב" זה כבר לא מספיק טוב. צריכה חזקה תומכת אומנם ברווחיות החברות, אך בשוק המניות - התגובה שקטה יחסית, מה שמעיד כי רוב החדשות הטובות כבר מגולמות במחירים, והמשקיעים מענישים כל אכזבה.

המסחר בשבוע האחרון חיזק את התחושה הזו, כאשר בנקים גדולים כמו ג'יי.פי.מורגן ובנק אוף אמריקה סיימו את השבוע בעליות מינוריות בלבד - למרות תוצאות חזקות ותחזית חיובית.

נטפליקס , שמנייתה נסחרת לפי מכפיל של כ-40 על הרווח החזוי - פרמיה משמעותית בהשוואה לשוק ואפילו למרבית מניות הטכנולוגיה - חוותה תגובה חריפה יותר. המניה ירדה ב-5% ביום שישי, למרות שהחברה עקפה את התחזיות בשורת ההכנסות והרווח והעלתה את התחזית השנתית שלה. "תוצאות טובות ותחזית חיובית פשוט לא מספיקים מול הציפיות הגבוהות", כתב האנליסט ראלף שאקרט מ-William Blair בתגובה לדו"ח של נטפליקס.

ככל שעונת הדו"חות נמשכת, השוק מתמודד עם תמחורים גבוהים ותחושת גוברת שגם תוצאות חזקות לא בהכרח מצדיקות את רמות המחירים הנוכחיות. "הסיכון הגדול ביותר כרגע הוא השווי," אמר הכלכלן הראשי ב-Annex Wealth Management, בריאן ג'ייקובסן, ליאהו פייננס ביום שישי. "היסודות (הפונדמנטליים) משתפרים, אבל השאלה היא כמה אתה משלם עליהם?". "אני מצפה להרבה תנודתיות," אמר ג'ייקובסן. "חברות שיפספסו את התחזיות ייענשו בצורה חמורה מהרגיל. למשקיעים אין סבלנות לסטיות אפילו קטנות מהציפיות".

מארק מלק, מנהל השקעות ראשי ב-Siebert Financial, אמר כי ככל שעונת הדו"חות תמשיך, יהיה קל יותר לראות כיצד תעשיות הרגישות למכסים מסתדרות בסביבה הנוכחית. "כל הדגלים (הכלכליים) מראים כיוון חיובי - כרגע," הוא אמר, אך הדגיש את חוסר הוודאות לקראת גל הדו"חות הבא. לדבריו, האינפלציה שנובעת מהמכסים עלולה להפוך למכשול רציני. "זה או יפגע ברווחי החברות - או שיתגלגל ישירות לצרכנים," הוא הסביר. "השוק מנסה לעכל את כל זה, ובינתיים עושה עבודה טובה - אבל כנראה שצפוי עוד טוויסט בקרוב".

בשבוע הקרוב צפויים להתפרסם דו"חות של ענקיות טכנולוגיה כמו אלפאבית (גוגל) וטסלה , תאגיד התעשייה האניוול אינטרנשיונל , יצרנית הכימיקלים דאו , החברות הביטחוניות לוקהיד מרטין ונורת'רופ גרומן , ויצרנית הרכב ג'נרל מוטורס - בין היתר. גם אינטל תדווח השבוע.

כלכלני יוליוס בר צופים הקפריזות של קובעי המדיניות ממשיכות לאתגר את ערכו של הדולר האמריקאי. "הדולר האמריקאי נחלש בכ־15% מאז השיא שנרשם בספטמבר 2022, כאשר מדיניות לא עקבית מצד ארצות הברית ממשיכה לאתגר את ערכו ומעמיקה את מגמת הירידה בשוק. בשל הנטייה של הדולר להיחלש כשארצות הברית נתפסת כמקור לסלידה מסיכונים, טרם ניתן לקבוע אם מעמדו כמטבע "חוף מבטחים" נפגע באופן מהותי".

"סביר שהדולר ימשיך להיחלש נוכח תחושת פסימיות גוברת בשווקים, על רקע מדיניות כלכלית בלתי עקבית וגידול בלחצים פיסקאליים. צעדים נוספים שיערערו את החוסן המוסדי של ארה״ב או את זכויות הקניין עלולים לשלול מהדולר את מעמדו כמטבע בטוח".

הביטקוין ריכז עניין בסוף השבוע האחרון לאחר שהקונגרס בארה"ב העביר את החוק הפדרלי הראשון להסדרת מטבעות יציבים (stablecoins) - מטבע דיגיטלי שמוצמד לדולר או למטבע מסורתי אחר. החוק, שנקרא Genius Act, עבר בסנאט כבר ביוני, וכעת צפוי להפוך לחוק הקריפטו הראשון אי פעם בארה"ב, שצפוי להיחתם על ידי הנשיא טראמפ, שכבר אותת כי יתמוך בו. בתגובה לחדשות, קפץ המטבע לרמה של 122 אלף דולר בסוף השבוע, הבוקר נסחר הביטקוין במעט מעל 118 אלף דולר ובעלייה של 0.5%, האת'ריום עולה ב-3% ל-3,760 דולר.

בעקבות החוקים החדשים, שווי השוק הכולל של נכסי הקריפטו חצה את רף ה-4 טריליון דולר, בעקבות ראלי באלטקוינים (מטבעות חלופיים לביטקוין) ותנופה מצד מהלך חקיקתי בארה״ב שמטרתו להסדיר את התחום. פאדי אבואלפה, ראש מחלקת המחקר ב-Copper, אופטימי: "הדרך של ביטקוין ל-150,000 דולר נראית יותר ויותר בלתי נמנעת",
והוסיף כי אם זרימת ההשקעות הנוכחית תימשך, ייתכן שביטקוין יפרוץ את רף ה-140,000 כבר עד ספטמבר".

בארה"ב פורסם ביום שישי האחרון סקר אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש יולי שעלה קלות אך הצביע על מסקנה בולטת - החשש מאינפלציה טרם התפוגג. רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי טפחות מסביר כי, "החששות הללו הם נחלת משקי הבית והבנק הפדרלי גם יחד ונוגעים לדוגמא בסימני השאלה לגבי התצורה הסופית של הסכמי הסחר בין ארצות הברית למדינות השונות ולהשלכותיהם על מדדי המחירים ליצרן ולצרכן, על הרכב סחר החוץ ועל זמינותם ועלותם של שורה ארוכה של מוצרים ושירותים".

מדד המחירים לצרכן (CPI) עלה ב-0.3% ביוני, כאשר הקצב השנתי האיץ מ-2.4% ל-2.7%. ההאצה השנתית במחירי מוצרי הליבה מ-0.3% ל-0.7% הובילה לכותרות על "אפקט המכסים", אך לראייתנו, אין כאן משהו דרמטי. למעשה, הסיפור המשמעותי יותר טמון דווקא בהתמתנות המתמשכת של סעיף הדיור - רכיב משמעותי במדד, אשר צפוי להמשיך לשמש כוח דיס-אינפלציוני ולסייע בבלימת לחצי המחירים. במקביל, מדד המחירים ליצרן (PPI) הפיג את החשש מהשפעת המכסים, כשנותר ללא שינוי, והקצב השנתי ירד מ-2.7% ל-2.3%.

בישראל צפויים השבוע להתפרסם נתוני התעסוקה והאבטלה לחודש יוני. בארה"ב יתפרסמו נתוני מכירות הבתים, ובאירופה תרכז עניין החלטת הריבית של ה־ECB ביום חמישי, שצפוי להותיר את הריבית על כנה.

עונת הדו"חות לרבעון השני בעיצומה, והמשקיעים עוקבים מקרוב אחר ביצועי החברות המובילות. עם זאת, סוגיות כמו מכסים ואתגרים נוספים עדיין מטרידות את המשקיעים בוול סטריט.

בעוד שמשקיעים פרטיים מתמקדים לעיתים קרובות במספרים הרבעוניים, אנליסטים בכירים בוול סטריט שומרים על מבט רחב יותר - ומעריכים את יכולתן של חברות להתמודד עם קשיים בטווח הקצר ולהניב תשואות לאורך זמן. על פי פלטפורמת TipRanks, שמדרגת אנליסטים לפי הצלחות עבר, אלו שלוש מניות שמועדפות כרגע על ידי אנליסטים מובילים.

1. Uber

ראשונה ברשימה היא ענקית התחבורה והשילוח, אובר טכנולוג'יס , שצפויה לפרסם את תוצאות הרבעון השני שלה ב-6 באוגוסט. אובר היא ההחזקה הגדולה ביותר של קרן הגידור פרשינג סקוור אותה מנהל המיליארד היהודי ביל אקמן.

בסקירה מוקדמת, אנליסט מארק מהני מבית ההשקעות Evercore ציין כי הוא צופה גידול של 17% בהזמנות ברוטו (Gross Bookings) - לרמה של 46.8 מיליארד דולר, מעט מעל התחזיות הממוצעות ולפי טווח התחזית של החברה.

לגבי ההכנסות, מהני צופה גידול של 18%, מעל התחזיות של וול סטריט, ורווח תפעולי מותאם (EBITDA) של 2.09 מיליארד דולר - בהתאם לקונצנזוס. תחזיותיו נשענות על בדיקות תעשייתיות חיוביות, נתוני צד שלישי, וסבב פגישות עם הנהלת אובר. כמו כן, הסקר השנתי של Evercore על תחום שיתוף הנסיעות תומך בתחזית החיובית.

למרות העלייה החדה במניה מתחילת השנה, מהני ממשיך לראות באובר מניה מועדפת, בזכות מספר גורמים: צמיחה גבוהה מהצפוי בפעילויות התחבורה והמשלוחים, שיפורים במדדי שימוש עיקריים, וההשקה המרשימה של שיתוף פעולה עם Waymo באוסטין.

"המפתח לתזה ארוכת הטווח שלנו הוא שיהיו 'עוד אוסטינים' - כלומר שיתופי פעולה מוצלחים נוספים בתחום הרובוטקסי עם חברות נוספות מעבר ל-Waymo, ב-12 עד 18 החודשים הקרובים," אמר מהני. הוא חזר על המלצת "קנייה" עם מחיר יעד של 115 דולר, כ-28% מעל מחירה כיום.

2. אלפאבית

בסקירה מוקדמת לרבעון השני בתחום האינטרנט, אנליסט דאג אנמות' (Doug Anmuth) מג'יי.פי.מורגן חזר על המלצת "קנייה" לאלפאבית (גוגל) והעלה את מחיר היעד ל-200 דולר, ב-7.5% מעל מחירה כעת.

אנמות' הסביר שהעלאת התחזיות שלו מבוססת על בדיקות חיוביות בערוצים ובנתוני צד שלישי, לצד שינויים מטבעיים חיוביים. הוא מבסס את מחיר היעד החדש על מכפיל של כ-20 על רווח למניה חזוי של 9.89 דולר לשנת 2026 לפי תקני GAAP.

לדבריו, אלפאבית ראויה למכפיל גבוה ממדד S&P 500 בגלל שהיא אחת מהחברות הבודדות במדד עם צמיחה דו-ספרתית גם בהכנסות וגם ברווחים. "אנחנו מאמינים שהיסודות של אלפאבית חזקים, ושהיא תמשיך להוביל ולהרוויח מהמעבר לעולם דיגיטלי יותר וממהפכת הבינה המלאכותית," ציין אנמות’.

הוא גם הדגיש את הפוטנציאל שבמנועי הצמיחה של החברה - חיפוש ו-YouTube, כאשר ה-AI מייעל את ההחזר על ההשקעה של מפרסמים. תחומים שאינם פרסום, כמו הענן ומנויי YouTube, מציגים פוטנציאל גידול משמעותי. גם חברות כמו Waymo ו-Verily נחשבות לאופציה להפתעות חיוביות בעתיד.

3. מטא

אנמות' אופטימי גם לגבי מטה והעלה את מחיר היעד למניית מטא פלטפורמס (פייסבוק) ל-795 דולר (לעומת 735) לפני פרסום הדו"חות, ב-13% מעל מחירה כעת.

תחזיתו מבוססת על מכפיל של כ-27 על רווח חזוי של 29.53 דולר למניה בשנת 2026.
לדבריו, השווי הגבוה לעומת מדד S&P 500 מוצדק בזכות צמיחה יציבה בהכנסות והתייעלות בהוצאות.

"אנחנו מאמינים שהשליטה של מטה ברשתות החברתיות, המיצוב התחרותי החזק שלה, וההתמקדות בחוויית המשתמש הופכים אותה לחברה איתנה לטווח הארוך," כתב. הוא ציין כי מטה נהנית מצמיחה מהירה ורווחיות גבוהה, החברה גם מציעה ערך רב למפרסמים בזכות יכולות טרגוט מתקדמות.

לפי אנמות', מטא תשקיע בשני מנועי הצמיחה המרכזיים של הטכנולוגיה - AI והמטאוורס - תוך שמירה על משמעת תקציבית. למרות השקעות מסיביות בתשתיות, הוא צופה צמיחה חזקה בהכנסות וברווחיות עד 2026, תוך שמירה על החזר גבוה על ההשקעה.