ישראל שומרת על יציבות מבחינת חוזק הדרכון שלה, בעוד סינגפור ומדינות אירופה נשארות בצמרת העולמית של דירוג דרכונים לפי "עוצמתם"; כך עולה מהפרסום החצי-שנתי של חברת הייעוץ "הנלי ושות'", האומדת את חוזקם של הדרכונים לפי מספר המדינות אליהן ניתן להיכנס ללא ויזה מראש.
● לדירוג הדרכונים המלא לחצו כאן
● שאלות ותשובות | העולם מזהיר את ישראל מהמשך המצב בעזה, והסנקציות עשויות להיות בדרך
בינואר השנה ניצבה ישראל במקום ה-19 בדירוג העולמי, וכעת ביולי היא ניצבת במקום ה-18 בדירוג העולמי. עם זאת, מספר המדינות שאליהן ישראלים יכולים להיכנס ללא ויזה מראש עומד כעת על 168, לעומת 170 בדירוג הקודם.
הדרכון הסינגפורי נשאר בפוזיציית "החזק ביותר בעולם" ומאפשר כניסה ללא צורך בוויזה ל-193 מדינות וטריטוריות ברחבי הגלובוס. אחריו ניצבים במקום השני הדרכונים היפני והדרום-קוריאני ואחריהם, במקום השלישי, עם מספר שווה של מדינות (189), דרכוניהם של המדינות האירופיות דנמרק, פינלנד, צרפת, גרמניה, אירלנד, איטליה וספרד.
בתחתית הרשימה ניצבים הדרכונים של מדינות שמהוות את עיקר מספר המהגרים הלא-חוקיים ומבקשי המקלט באירופה ובאסיה - אפגניסטן (25 מדינות), סוריה (27 מדינות) ועיראק (30 מדינות). בסך-הכול מונים עורכי הסקר 227 מדינות וטריטוריות בהן ניתן לבקר ברחבי העולם.
הודו וסעודיה מטפסות בדירוג
עורכי הדוח כתבו בהודעה לעיתונות כי אחת המגמות העיקריות היא ההיחלשות של הדרכונים הבריטיים והאמריקאיים. הדרכון הבריטי עמד בראש הדירוג העולמי ב-2015, אך מאז הידרדר, בין היתר בשל הפרישה מהאיחוד האירופי, וכעת ניצב במקום השישי בעולם. הדרכון האמריקאי היה החזק ביותר בעולם ב-2014, אך כעת ניצב במקום העשירי. שניהם הידרדרו מקום אחד בדירוג הנוכחי.
את השיפור הגדול ביותר בחצי השנה האחרונה, מאז פרסום הדוח הקודם, רשמה הודו, שהוסיפה שתי מדינות בלבד לרשימת המדינות שאליהן אזרחיה יכולים להיכנס ללא צורך בוויזה מראש, אך עלתה מהמקום ה-85 למקום ה-77. גם סעודיה עלתה בדירוג למקום ה-54 בעולם, אחרי שהוסיפה ארבע מדינות לרשימת המדינות שהכניסה של תושביה אליהן היא חופשית. במבט היסטורי, כותבים עורכי הדוח, הרי שאיחוד האמירויות בולטת בקפיצה שרשמה במדד בעשור האחרון, מהמקום ה-42 למקום השמיני בעולם.
אחד השינויים המרכזיים בשנה האחרונה היתה פתיחות גוברת מצד סין, שוויתרה על הצורך בוויזה לשורה של מדינות - מאירופה דרך המזרח התיכון והמפרץ - בניסיון להחיות את הקשרים העסקיים שסבלו משמעותית משנות הקפאון של מגיפת הקורונה. שינויים אלה תחומים בזמן, אולם בעבר הוכיחה הממשלה הסינית נכונות להאריך את תוקפם.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.