סקירת המסחר: דיווחים שוטפים, מגמות, מדדים, שערי מניות, אג"ח, מט"ח וסחורות והמלצות אנליסטים
16:37
יום המסחר בוול סטריט נפתח בעליות קלות. נאסד"ק עולה ב-0.2%, S&P 500 מוסיף לערכו 0.4% והדאו ג'ונס עולה ב-0.5%.
15:06
מניית טקסס אינסטרומנטס צונחת ביותר מ־10% במסחר המוקדם, למרות תוצאות טובות לרבעון השני. החברה עקפה את התחזיות עם רווח של 1.41 דולר למניה והכנסות של 4.45 מיליארד דולר - מעל הציפיות של וול סטריט.
הירידות החדות נובעות מהתחזית החלשה לרבעון השלישי: טקסס אינסטרומנטס צופה רווח של 1.36-1.60 דולר למניה, כשהחציון בטווח הזה מתחת לצפי האנליסטים שעמד על 1.50 דולר. התחזית הרכה מאותתת על חולשה אפשרית בביקוש לשבבים, מה שמדאיג את השוק.
14:57
הבורסות בעולם מעודדות לאחר ההכרזה של טראמפ על הסכם סחר עם יפן. בוול סטריט החוזים העתידיים עולים בעד 0.4%, באירופה בורסת פריז עולה ב-1%, פרנקפורט ולונדון ב0.5%.
הסכם הסחר כולל מכסים הדדיים של 15% על הייצוא היפני לארה״ב, כאשר גם המכסים על רכבים יפניים צפויים לרדת לרמה הזו , לפי דיווחים.
בפוסט ברשת Truth Social, טראמפ תיאר את ההסכם כ" אולי העסקה הגדולה ביותר שנעשתה אי פעם", וציין שיפן תשקיע 550 מיליארד דולר בארה״ב, כאשר לדבריו ארה״ב תקבל 90% מהרווחים. טראמפ הוסיף כי יפן תפתח את שוקיה לסחר אמריקאי, כולל רכבים, משאיות, אורז ומוצרים חקלאיים נוספים. לדבריו, ההסכם צפוי להוביל ליצירת "מאות אלפי משרות" בארה״ב.
13:43
מניית חברת הפינטק השווייצרית טמנוס מזנקת ביותר מ־21% לאחר שהחברה העלתה תחזיות רווח והצהירה כי חוסר הוודאות סביב מכסים התפוגג. לעומתה, מניית SAP ירדה לאחר שפיספסה את תחזיות ההכנסות, אף שדיווחה על רווח תפעולי גבוה מהצפוי.
בתחום השבבים, מניית ASM International צנחה ב־10% בעקבות הזמנות חלשות מהצפוי ברבעון השני. גם Nokia ירדה ב־7% לאחר שהזהירה מהשפעה שלילית של כ־94 מיליון דולר ממכסים וירידות בשער הדולר.
עוד בחדשות: Thales הצרפתית דיווחה על זינוק ברווח ועלייה בתחזית השנתית בזכות ביקוש חזק לתחום הביטחוני, אך ציינה כי היא מכניסה להערכותיה השפעה אפשרית של מכסי גומלין בגובה 10%. Iberdrola הספרדית הציגה ירידה של 14% ברווח החצי־שנתי והודיעה על הגדלת ההון לצורך מימון השקעות עתידיות. גם Equinor הנורבגית דיווחה על ירידה ברווחים, תוך שהיא רושמת הפחתה של כמעט מיליארד דולר בפרויקט אנרגיית רוח בארה״ב בגלל רגולציה חדשה.
UniCredit האיטלקית הפתיעה לטובה עם עלייה של 25% ברווח הרבעוני והעלתה את תחזיותיה לשנה כולה - יום לאחר שוויתרה על רכישת Banco BPM בשל התנגדות ממשלת איטליה.
13:41
וול סטריט תעמוד היום למבחן הכי גדול שלה עד כה בעונת הדוחות, כששתיים מ"שבע הומפלאות", אלפאבית (גוגל) וטסלה ידווחו על תוצאות הרבעון לאחר נעילת המסחר.
בוול סטריט מעריכים שהדוח של אלפאבית חשוב יותר מזה של טסלה, "אחרי הכל טסלה מוכרת מכוניות למרות שיש לה שאיפות בתחום הטכנולוגיה". לעומת זאת, אלפאבית "זה הסיפור האמיתי. וזו החברה שתספר את הסיפור הכי טוב על שוק הבינה מלאכותית".
הדוח של אלפאבית יהיה חשוב במיוחד לשוק הבינה המלאכותית, המשקיעים יתמקדו בהכנסות החברה מפרסום, וגם תחום הענן במוקד. בטסלה, המשקיעים מחכים להרבה תשובות, למשל מה עם המכוניות הזולות שהובטחו או לעדכון על תוכניות הרובוטקסי
10:34
הסכם הסחר בין יפן לארה"ב מקפיץ הבוקר את בורסות אירופה - פרנקפורט ופריז עולות במעל 1%, לונדון ב-0.5%.
בעיקר מזנקות מניות יצרניות הרכב המובילות באירופה, הסכם המסחרי הדרמטי בין ארה״ב ליפן, העלה תקוות לפריצת דרך גם עבור יצואניות גדולות אחרות.פולקסווגן BMW ו- Mercedes-Benz רושמות עליות של למעלה מ-4% זמן קצר לאחר פתיחת המסחר באירופה, בעוד שיצרנית היוקרה פורשה קפצה ב-7.1%.
גם Valeo הצרפתית, יצרנית חלקי חילוף לרכב, עלתה בכ-4%, ויצרנית Jeep - Stellantis - מוסיפה כ-5.4%.
המשקיעים רואים בהסכם בין וושינגטון לטוקיו סימן חיובי לסיום מלחמות הסחר ולשיפור התנאים עבור תעשיית הרכב האירופית.
08:10
באסיה - בורסת טוקיו מזנקת ב-3.25% לאחר שהנשיא דונלד טראמפ הכריז אתמול על הסכם "עצום" עם יפן, הכולל מכסים הדדיים של 15% על הייצוא היפני לארה״ב, כאשר גם המכסים על רכבים יפניים צפויים לרדת לרמה הזו , לפי דיווחים.
בפוסט ברשת Truth Social, טראמפ תיאר את ההסכם כ" אולי העסקה הגדולה ביותר שנעשתה אי פעם", וציין שיפן תשקיע 550 מיליארד דולר בארה״ב, כאשר לדבריו ארה״ב תקבל 90% מהרווחים. טראמפ הוסיף כי יפן תפתח את שוקיה לסחר אמריקאי, כולל רכבים, משאיות, אורז ומוצרים חקלאיים נוספים. לדבריו, ההסכם צפוי להוביל ליצירת "מאות אלפי משרות" בארה״ב.
בסין מדד שנגחאי עולה ב-0.3%, בהונג קונג מדד הנג סנג עולה ב-1.2% לשיא כ-4 שנים, ובדרום קוריאה מדד קוספי ללא שינוי.
● שתי חברות פינטק ממליצות: 30 מניות "בינוניות" בוול סטריט שכדאי לשים אליהן לב
החוזים עתידיים בוול סטריט בעליות קטנות של עד 0.2%. בניו יורק יצפו היום בדריכות לדוחות של שתיים מענקיות הטכנולוגיה, אלפאבית (גוגל) וטסלה . ראו הרחבה בהמשך.
אתמול, לאחר הפתיחה היציבה, המסחר ננעל במגמה מעורבת. נאסד"ק ירד ב-0.4%, S&P 500 עלה מעט ב-4 נקודות לשיאו ה-15 השנה והעשירי החודש לפי בלומברג, ודאו ג'ונס עלה ב-0.3%.
על נאסד"ק העיבו הירידות במניות השבבים, כאשר מניית ברודקום ירדה ביותר מ-3% ואנבידיה איבדה 2%. הסנטימנט השלילי נבע מדיווח בוול סטריט ג'ורנל לפיו הפרויקט השאפתני של SoftBank ו- OpenAI, "סטארגייט" בהיקף של 500 מיליארד דולר, נתקל בקשיים בהקמה וצמצם את תוכניותיו. בנוסף לכך, מניית NXP Semiconductors ירדה לאחר שהתוצאות הרבעוניות והתחזית של החברה איכזבו את המשקיעים.
״המניות לוקחות פסק זמן מהראלי האחרון, כאשר היחלשות במומנטום של מגזר הטכנולוגיה מכבידה על המדדים המרכזיים״, אמר חוסה טורס מ-Interactive Brokers. ״אבל רוב השוק דווקא חיובי מאוד - הפער הזה ממחיש עד כמה הביצועים של ענקיות הטכנולוגיה משפיעים באופן מהותי על שוק המניות כולו.״
מניות נוספות שריכזו עניין אתמול:
לוקהיד מרטין , יצרנית F-35 ירדה בכ-7% לאחר דיווחה כי רווחי הרבעון השני שלה צנחו בכ-80%. מנגד, נורת'רופ גרומן יצרנית המפציץ החמקן B2 זינקה לאחר פרסמה רווח רבעוני של 7.11 דולר למניה, גבוה מהתחזית.
פיליפ מוריס , יצרנית מרלבורו, ירדה לאחר שדיווחה על הכנסות נמוכות מהצפוי ברבעון השני, על רקע ירידה במכירות סיגריות ונפח משלוחים נמוך מהתחזיות של מוצרי הניקוטין ZYN.
מניית קוקה קולה ירדה מעט למרות שעקפה את תחזיות הרווח וההכנסות הרבעוניות, בזכות ביקוש יציב למשקאות ללא סוכר וכן תמחור גבוה יותר.
מניית ג'נרל מוטורס ירדה בכ-6% לאחר שהיצרנית הגדולה ביותר בארה״ב דיווחה כי תעריפי הייבוא (מכסים) גרעו 1.1 מיליארד דולר מהרווח התפעולי שלה ברבעון האחרון. החברה הזהירה שההשפעה של המכסים צפויה להיות אף חמורה יותר ברבעון הנוכחי.
"יש בשוק ריצה של כסף טיפש לקנות מניות זבל", אומר האסטרטג הראשי של אינטראקטיב ברוקרס - מניית ה"מם" אופן-דור טכנולוג'יס , חברת נדל"ן דיגיטלית, הפכה ליקירת סוחרי הריטייל ברדיט, שהזניקו את מחירה פי שלושה בתוך ימים ספורים. אך הריצה הספקולטיבית נעצרה אתמול, כשהמניה נפלה ב-10%. לאורך השנה נסחרה אופן-דור מתחת לדולר אחד, אך שלשום הגיעה לשיא של 4.9 דולר עם עלייה של כ-400% ביולי בלבד , גם לאחר תיקון. נראה כי תשומת הלב של קהילת "מניות המם" עברה ל- Kohl’s , שמנייתה זינקה בכ-40%. לפי נתוני FactSet, מחצית מהמניות הסחירות של Kohl’s נמצאות בפוזיציית שורט - נתון שכנראה תרם לסחיטת שורטים חדה.
בשוק החוב אתמול, התשואה על האג"ח של ממשלת ארה"ב לעשר שנים ירדה בחמש נקודות בסיס ל-4.33% זה היום החמישי ברציפות; התשואה על האג"ח לשנתיים יורדת בארבע נקודות בסיס, 3.83%.
בבנק דיסקונט ציינו השבוע כי "השווקים מגלמים צפי לכמעט שתי הפחתות ריבית בארה"ב עד סוף השנה ל־3.9%. למרות קולות בפד התומכים בהפחתת ריבית כבר ביולי, מסתמן כי מרבית חברי הוועדה תומכים בהמתנה נוספת לאור החששות מהשלכות המכסים על האינפלציה, ומכיוון שלא נרשמת חולשה בשוק העבודה".הדולר נחלש מול כל מטבעות המדינות המפותחות, אך עדיין נמצא בדרך לרשום את החודש הטוב ביותר שלו ב-2025. מדד הדולר (DXY) נסחר סביב 97.50.
היחלשות הדולר מגבירה את הביקוש לזהב, שנחשב נכס בטוח בזמן של חוסר יציבות או ירידה בערך המטבע האמריקאי. מחיר הזהב מזנק היום וחצה את רמת 3,430 דולר לאונקיה, שיא של מספר שבועות.
מחירי הנפט ירדו זה היום השלישי ברציפות, נפט אמריקאי יורד ב-1.2% ל-66.4 דולר לחבית. נפט מסוג ברנט יורד ב-0.9% ונסחרי ב-68.6 דולר לחבית.
ביוליוס בר התייחסו לאינפלציה בגוש האירו, שנותרה בחודש יוני יציבה ברמה של 2%. להערכת הכלכלן הראשי בבנק דיוויד קול, הדבר יאפשר לבנק המרכזי האירופי (ECB) להמשיך ולהקל במדיניות, בייחוד נוכח סיכוני דפלציה הקשורים למתיחות הסחר.
מחר צפויה הריבית בגוש האירו להישאר ללא שינוי, לאחר 8 הורדות ריבית כמעט רצופות במשך שנה והתייצבות האינפלציה סביב יעד ה-2%. נגידת הבנק ציינה בהחלטה הקודמת כי תהליך ההפחתות קרוב לסיום, ושהסיכונים לאינפלציה מאוזנים. הפוקוס של המשקיעים הוא על השיחות בין ארה"ב לאיחוד האירופי לקראת מועד סיום ההפוגה במכסים ב-1 באוגוסט.
כלכלני יוליוס בר התייחסו גם לכלכלת סין. לדבריהם, הכלכלה הסינית שמרה על קצב צמיחה מרשים ברבעון השני של השנה, למרות מתיחות הסחר המתמשכת מול ארצות הברית. יצוא הסחורות הפתיע בעמידותו אך החולשות הפנימיות, בעיקר בתחום הנדל"ן ובשוק העבודה, נמשכות. גם אם היצוא ימשיך להציג עמידות יחסית, הצמיחה צפויה להאט משמעותית במחצית השנייה של השנה, עם דעיכת השפעותיהם של הגירויים הקודמים.
וול סטריט תעמוד היום למבחן הכי גדול שלה עד כה בעונת הדוחות, כששתיים מענקיות הטכנולוגיה, אלפאבית (גוגל) וטסלה ידווחו על תוצאות הרבעון לאחר נעילת המסחר.
בוול סטריט מעריכים שהדוח של אלפאבית חשוב יותר מזה של טסלה, "אחרי הכל טסלה מוכרת מכוניות למרות שיש לה שאיפות בתחום הטכנולוגיה". לעומת זאת, אלפאבית "זה הסיפור האמיתי. וזו החברה שתספר את הסיפור הכי טוב על שוק הבינה מלאכותית".
אלפאבית חוזרת למרכז הבמה בזמן שהמניה מצליחה לראשונה מאז פברואר להציג תשואה חיובית קטנה מתחילת השנה, ולמרות זאת נמצאת רק 10% משיא כל הזמנים שלה. "אם אלפבית תצליח להציג את הצמיחה שמצפים ממנה, המניה נראית מאוד אטרקטיבית," אמר לוק אוניל, מנהל ההשקעות הראשי ב-CooksonPeirce Wealth Management. "יש לא מעט שאלות על צעדי ההגבלים האפשריים, וגם על ההשפעה ארוכת הטווח של AI".
אנליסטים מצפים לרווח של 2.18 דולר למניה על הכנסות של כ- 79.8 מיליארד דולר, מה שמסמן צמיחה שנתית של 12% בשורת ההכנסות.
המשקיעים יתמקדו במיוחד בהכנסות מפרסום בגוגל וביוטיוב, לאחר שברבעון הקודם נרשמה צמיחה של 11% בשנה. גם תחום הענן (Google Cloud) במוקד, עם שאלות לגבי יכולת ההתמודדות של מנוע החיפוש מול כלי AI גנרטיביים כמו ChatGPT. בגזרת הענן, נרשמה ברבעון שעבר צמיחה של 28%, אך תנודתיות ברווחיות ועלייה בנתח השוק של Azure מבית מיקרוסופט שמים לחץ על התחזיות.
משקיעים גם מחכים לעדכונים בנוגע ל-Google DeepMind והחדירה של Gemini לעסקים - אלמנטים שיכולים לשנות את הסנטימנט סביב מניות החברה. בנוסף, יש ציפייה ליותר בהירות בנוגע לעלויות רכישת תנועה (TAC), להשקעות הון, וגם להתייחסות לרגולציה באירופה ולהליכי ההגבלים העסקיים בארה"ב - שיכולים להשפיע על התנודתיות בטווח הבינוני.
בשל הגודל של אלפאבית וההשקעות האסטרטגיות שלה בתחום ה-AI, התחזית שלה עלולה לקבוע את הטון עבור כל מגזר הטכנולוגיה. עם מניה שקרובה לשיא, אכזבה בשולי הרווח בענן או במגמות הפרסום עלולה להוביל למימוש רווחים.
טסלה מגיעה לדוח הקרוב כשהיא מצויה תחת לחץ. מניית החברה ירדה בכ-20% מתחילת השנה, בניגוד למגמה החיובית במדדים הטכנולוגיים המובילים.
למרות שאילון מאסק מקדם עתיד שמבוסס על רכבים אוטונומיים, עיקר ההכנסות והרווחים של טסלה עדיין מגיעים מעסקי הרכב הקלאסיים. לפי הערכות של בלומברג, ההכנסות ברבעון השני צפויות לעמוד על 22.79 מיליארד דולר - ירידה של כ-9% לעומת 25.05 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד. בוול סטריט מצפים לרווח מתואם למניה של 0.43 דולר, ירידה קלה לעומת השנה שעברה.
בטסלה מודאגים מהירידה בפופולריות של רכבים חשמליים, העדפה צרכנית הולכת וגוברת לרכבים היברידיים ומהתחרות הולכת ומתחזקת, אל זה יש להוסיף את הפגיעה במוניטין של מאסק בעקבות פעילותו הפוליטית.
במיוחד מדאיגים הם הנתונים מאירופה, אחד השווקים המרכזיים של טסלה וגם בארה"ב נרשמה ירידה. כתוצאה מכך, טסלה מסרה 384,122 רכבים בלבד ברבעון השני - ירידה של 13.5% לעומת התקופה המקבילה. המעבר לדגם Model Y המחודש האט את קצב המסירות, והשאלה הגדולה למנהלי טסלה תהיה מתי הדגם המחודש יהיה זמין בשווקים המרכזיים.
המשקיעים מצפים לעדכון על תוכניות הרובוטקסי, יש סיכוי שהחברה תכריז על תוכניות פריסה נוספות באזורים ושווקים נוספים. נכון לעכשיו טסלה ביצעה בדיקות של מוניות הרובוט באוסטין, טקסס, מאסק הבטיח להרחיב את הניסויים גם לאזור מפרץ סן פרנסיסקו. אבל לפי דיווחים, החברה עדיין לא הגישה בקשות לרישוי, והדרך ליישום מסחרי עוד ארוכה. אך בזמן שטסלה בודקת, Waymo של אלפאבית כבר פעילה ביותר ערים, וגם Uber חתמה על שיתוף פעולה עם לוסיד ו-Nuro כדי להשיק שירות מוניות רובוט משלה בשנה הבאה.
גם ההבטחה לרכב חשמלי זול, שהיוותה מוקד לציפיות רבות, ככל הנראה תידחה ויש גם שמועות על אפשרות להנפקת מניות עתידית, שתידרש למימון פרויקטי AI ואוטונומיה - צעד שעלול להרתיע חלק מהמשקיעים.