ענקית השבבים האמריקאית אינטל פירסמה לפני דקות אחדות את תוצאות הרבעון השני של 2025. ההכנסות עמדו על 12.9 מיליארד דולר, והחברה הפסידה 10 סנט למניה. בכך עקפה אמנם את תחזיות ההכנסות של האנליסטים, שציפו להכנסות של כ‑11.9 מיליארד דולר אך לא עמדה בצפי של הרווח נקי מתואם של סנט אחד למניה.
● טסלה פספסה בתחזיות הרווח וההכנסות: מכירות הרכבים ירדו ב-16%
● גוגל עקפה את תחזיות ההכנסות והרווח; זו הסיבה שהמניה יורדת במסחר המאוחר
החטיבה למחשוב לקוחות של אינטל, הכוללת בעיקר מכירות של מעבדים למחשבים אישיים (PCs), רשמה הכנסות של 7.9 מיליארד דולר, ירידה של 3% בהשוואה שנתית. לעומת זאת, ההכנסות מחטיבת מרכזי הנתונים, הכוללת חלק משבבי ה-AI אך מתמקדת בעיקר במעבדים לשרתים, עלו ב-4% והסתכמו ב- 3.9 מיליארד דולר.
הנתונים משקפים מגמות מעורבות: ירידה במכירות לצרכנים פרטיים, לצד גידול מתון בשוק הארגוני והענן - ככל הנראה גם בהשפעת הביקוש ההולך וגובר לטכנולוגיות בינה מלאכותית.
אינטל מסרה כי היא צופה הכנסות של 13.1 מיליארד דולר ברבעון השלישי (אמצע טווח התחזית שלה) - לעומת תחזית ממוצעת של אנליסטים שעמדה על 12.65 מיליארד דולר . עם זאת, החברה צופה שלא תרשום רווח (Break Even), בעוד האנליסטים ציפו לרווח של 4 סנט למניה, כלומר אינטל חוזה מכירות חזקות מהצפוי, אך רווחיות חלשה יותר - מה שמעיד על המשך ההשקעות הכבדות או לחצים תפעוליים במהלך תהליך ההבראה שהיא עוברת.
יצרנית השבבים מסנטה קלרה, קליפורניה, חשפה את תוכנית הפיטורים - היא מתכננת לצמצם את כוח האדם שלה ל־ 75,000 עובדים עד סוף השנה , לעומת 99,500 עובדים בסוף 2024, קיצוץ של כ-25%.
המהלכים הללו מתבצעים תחת הנהגתו של המנכ"ל החדש, ליפ-בו טאן (Lip-Bu Tan) , שמוביל את החברה דרך מה שמוגדר כ"תהליך הבראה היסטורי".
הדוחות מתפרסמים בעוד שאינטל ממשיכה להתמודד עם תחרות גוברת מצד TSMC , סמסונג וענקיות שבבי ה-AI כמו אנבידיה ו-AMD , ומתקשה לשמור על מעמדה ככוח מרכזי בתעשייה.
לחץ על חטיבת הייצור ופיטורים נרחבים
הדו"ח הנוכחי פורסם גם על רקע סימני שאלה משמעותיים סביב עתידה של חטיבת ה־Foundry של אינטל ,אותה זרוע שאמורה לספק שירותי ייצור שבבים לחברות חיצוניות ולהתחרות ב-TSMC.
כמו כן, על פי שלל דיווחים מהשבועות האחרונים, המנכ"ל ליפ-בו טאן, שנכנס לתפקידו במרץ האחרון, שוקל לבצע שינוי אסטרטגי בחטיבה שכולל קיצוץ בפעילות ואף מחיקות נכסים טכנולוגיים שעלולות להגיע למאות מיליוני דולרים.
בלופ קפיטל התריעו לאחרונה כי מבלי לייצר נפח משמעותי של הזמנות פנימיות, החטיבה תתקשה להצדיק את עלויות הפיתוח והייצור, והצלחתה תלויה ביישור קו בין חטיבות המוצר והייצור, משימה שהחברה התקשתה לעמוד בה בשנים האחרונות.
במקביל, אינטל מיישמת תוכנית קיצוצים רחבה כחלק ממאמציה להפוך ל"חברה רזה ומהירה יותר". ביולי החלה החברה לפטר בין 15% ל-20% מעובדי הייצור הגלובליים, מהלך שעשוי להוביל לפיטורי כ-10,000 עובדים ברחבי העולם. הפיטורים צפויים לכלול גם את מפעלי החברה בקריית גת, שבהם הועסקו כ‑4,000 עובדים בסוף 2024. טאן עצמו הצהיר בעבר כי המבנה הארגוני הנוכחי "מסורבל" וכי בכוונתו להפחית שכבות ניהול ולחזק את מעמד המהנדסים.
פערי הביצועים מול התעשייה והתחזיות להמשך
התחזיות בשוק נותרו שמרניות: UBS עדכנה את מחיר היעד שלה ל־25 דולר, בעוד וודבוש נותרה עם יעד של 19 דולר. כלל 11 האנליסטים שנסקרים על ידי Visible Alpha ממשיכים להחזיק בהמלצת "החזק", ללא המלצות קנייה, מה שמעיד גם כן על גישה מהוססת מצד השוק.
למרות ראלי של כ‑30% במניית אינטל בשלושת החודשים האחרונים, החברה עדיין נחשבת לאחת השחקניות הפחות דומיננטיות בזירת הבינה המלאכותית, תחום שבו TSMC שלאחרונה חצתה לראשונה את רף הטריליון דולר, אנבידיה שחצתה את רף ה-4 טריליון דולר בשווי, ואפילו מיקרון מציגות ביצועים מרשימים יותר.
לראייה, ברבעון השני, TSMC רשמה קפיצה של כמעט 39% בהכנסות, ומיקרון מצדה עקפה את התחזיות עם ביקושים גבוהים לזיכרונות מתקדמים. אינטל, לעומתן, מנסה לבסס את עתידה סביב שבב הדור הבא שלה, 18A, ולהתניע מחדש את תחום הייצור באמצעות שיתופי פעולה עם ענקיות כמו אנבידיה ואפל.
עם זאת- הפער בין החזון למציאות נותר גדול, והמשקיעים מצפים לא רק לאותות צמיחה, אלא גם להוכחות ביצועיות בשטח. וברקע, שאלות נוקבות נותרות פתוחות: האם אינטל תוכל לחזור להיות שחקנית מרכזית בשוק השבבים העולמי, או שתיאלץ להסתפק בתפקיד משני בתקופה של מהפכה טכנולוגית מואצת?
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.