על רקע המלחמה המתפתחת ללא הרף, עדשת התקשורת העולמית חושפת נקודות מבט ייחודיות על מה שקורה בארץ. מניתוחים של מומחים בינלאומיים, פרשנויות מזווית אחרת וגם סיפורים קטנים מישראל שנעלמים מן העין - בכל יום נגיש לכם סקירה יומית קצרה מן הנכתב בתקשורת העולמית על ישראל במלחמה, כדי לנסות ולפענח איך דברים מפה נראים מעבר לים.
הכתבות שאנחנו מציגים במדור לקוחות מתוך עיתונים גדולים בעולם, ואינן משקפות בהכרח את תפיסת העולם של גלובס.
● "ישראל הורידה אותה לברכיים": האנליסט שחושף את הנזק לאיראן
● מספר הפועלים הפלסטינים בישראל ירד, אך העברות מס ההכנסה לרשות זינקו
1"מרד" במשרד החוץ הגרמני סביב המדיניות הפרו-ישראלית של ברלין
המגזין הגרמני דר שפיגל מדווח על סימנים של "מרד" במשרד החוץ הגרמני סביב מה שנתפס בו כמדיניות פרו-ישראלית של הממשלה, המובלת על ידי המפלגה השמרנית (CDU/CSU). בין היתר, במטה משרד החוץ בלב ברלין הוצבו על דלתות כמה משרדים גלויות המציגות סולידריות עם הפלסטינים בעזה, חלק מקמפיין של ארגון לא-ממשלתי המאשים את ישראל ברצח-עם ברצועה. כמו כן, "קבוצה של עובדים החוששים מההשלכות של הדין הבינלאומי" הקימו קבוצת דיון הדורשת שינוי מדיניות מצד ברלין. לפי הדיווח, ישנם 130 עובדים בקבוצה, שנפגשת על בסיס קבוע. מדובר בדיפלומטים צעירים, בשנות ה-30-40, לעומת מי שנחשבים ל"תומכי ישראל" בשכבות הגיל המבוגרות יותר, לפי המגזין.
במהלך פגישה עם שר החוץ החדש יוהאן וואדפול של כל הדיפלומטים במשרד, כולל נציגים מחו"ל שהצטרפו באמצעות וידיאו, ביקרה אחת מחברות הקבוצה בפומבי את המדיניות הגרמנית והזהירה כי דיפלומטים יכולים לעמוד לדין על סיוע לרצח עם ולפשעי מלחמה.
וואדפול "זיגזג" בחודשים הראשונים של כהונתו בין ביקורת חריפה על ישראל ואיומים לנתק את ה"סולידריות הכפויה" בין גרמניה לישראל במקרה שהמלחמה תמשך, לבין תמיכה בעמדה הממשלתית הנמנעת מצעדים חריפים. גם בימים אלה חלוקה הממשלה הגרמנית בשאלת ישראל, כאשר הסוציאל-דמוקרטים החברים בקואליציה דורשים שגרמניה תצטרף לגינוי הבינלאומי של 28 המדינות שהתפרסם השבוע וחלקם דורשים להטיל סנקציות עליה.
מאת כריסטוף שולט. מתוך דר שפיגל. לקריאת הכתבה המלאה.
2הולנד: ישראל מואשמת במסמך רשמי בהתערבות בעניינים פנימיים
מדינת ישראל מוזכרת ברשימת המדינות "שניסו להתערב" בענייניה הפנימיים של הולנד, בדוח שכותרתו "הערכת האיומים מצד שחקנים מדינתיים" שפורסם השבוע; כך מדווח האתר RightsForum. גלובס וידא כי פרטי הדיווח נכונים, וכי ישראל אכן מופיעה בדוח. לפי הפרטים, ישראל נכללת ברשימת מדינות כמו טורקיה ורוסיה "המבצעות מניפולציה בדעת הקהל ומנסות להשפיע על קבלת החלטות".
הרקע להכללת ישראל בדוח השנה היא העימות סביב פרשת תקיפת אוהדי מכבי תל-אביב באמסטרדם בשנה שעברה, וספציפית מסמך ששוגר ישירות על ידי משרד התפוצות והמאבק באנטישמיות לפוליטיקאים ועיתונאים הולנדים. המסמך כלל פרטים אישיים על התוקפים, בניגוד למקובל, והאשים אותם בקשרים לחמאס. המסמך התפרסם השבוע על ידי הסוכנות ההולנדית למאבק בטרור (NCTV). לפי האתר, זוהי הפעם הראשונה שבה ישראל נכללת בקטגוריה זו.
מתוך פרסום ב-Rightsforum. לקריאת הכתבה המלאה.
3בלומברג: ההרס ברצועה מעלה חשש מאסון אקולוגי דורות קדימה
מיפוי רחב-היקף שפירסמה סוכנות הידיעות הכלכלית בלומברג מצביע על מאות אתרים חדשים שבהם מצטברת פסולת בניין, פסולת תעשייתית וזבל, באופן שמהווה סכנה למתגוררים ליד האתרים החדשים ושעשוי להפוך למשבר סביבתי, לפי הסוכנות.
המיפוי מסתמך על תצלומי לוויינים מיוני האחרון, ולפי הסוכנות "מעריך בחסר" את מצב ההרס ברצועה. כ-60% מאתרי הזבל החדשים קרובים למחנות אוהלים של עקורים וכ-15% קרובים למקורות מים. על רקע הפסקות חשמל וקיצוב אנרגיה, הטיפול בפסולת בעזה קרס, ולפי בלומברג, הים של עזה "פקוק עם ביוב אנושי וכימיקלים תעשייתיים". כאשר הים בשפל, המים "שחורים מרוב ביוב", דווח. ישנו גם חשש לזיהום באקוויפר החוף ממנו מגיעים רוב המים לתושבי הרצועה. "לפי מומחים, הפסולת הרעילה תמשיך להיות מסוכנת במשך עשורים קדימה", נכתב. המומחים מזהירים גם מהשפעות על החופים בישראל ואזורים סמוכים אחרים.
מאת פאדווה הודאלי, קרינשה קרה, קרולין אלכסנדר ודניס לו. מתוך בלומברג. לקריאת הכתבה המלאה.
4איראן: אנחנו עדיין מעריכים את עומק הנזק במתקני העשרת הגרעין שלנו
איראן עדיין מעריכה את עומק הנזק שנגרם לאתרי העשרת הגרעין שלה, ולא מתכוונת לתת בשלב זה גישה לפקחי הסוכנות הבינלאומית לאנרגיה אטומית לבדוק את הנעשה באתרים שהופצצו; כך אמר סגן שר החוץ האיראני, קאזם גאריבבדי, בתדרוך עם כתבים אמריקאים בניו יורק, לפי דיווח בניו יורק טיימס.
הבכיר האיראני אמר כי אין כל כוונה לאפשר גישה לאתרים "משום שאנחנו לא מתכננים להעשיר בהם אורניום", ולכן הדבר אינו מתחייב לפי האמנה נגד הפצת נשק גרעיני. הוא גם אמר כי ייפגש ביום שישי הקרוב עם נציגי ה-E3 בטורקיה, כדי לדון בהסכם גרעין חדש.
המעצמות האירופיות הודיעו בשבוע שעבר כי יטילו מחדש סנקציות חריפות על איראן אם זו לא תתגמש בסוגיות העומדות לדיון, כולל הפסקה מוחלטת של העשרת אורניום בשטחה. הוא אמר כי אם הצעד הזה יקרה "אני די בטוח שנפרוש מהאמנה נגד הפצת גרעין".
מאת פרנז פאסיהי. מתוך הניו יורק טיימס. לקריאת הכתבה המלאה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.