חברת החשמל, שגם אחרי הרפורמה היא עדיין יצרנית החשמל הגדולה בישראל, חתמה על מסמך הבנות מול חלק משותפות תמר, בדבר אספקת גז לתחנות הכוח של חברת החשמל ממאגר תמר בעשר השנים הקרובות. על פי הודעת חברת החשמל, ההסכמות במסמך "משקפות חיסכון הצפוי להסתכם בכ- 800 מיליוני שקלים ועד כ- 1,000 מיליוני שקלים, ביחס להסכם תמר בנוסחו הנוכחי ולחלופות הקיימות". אך עם זאת, עדיין לא מדובר על הסכם סופי, אלא רק על מסמך הבנות לא מחייב - וייתכנו שינויים עד חתימת ההסכם הסופי מול שותפות מאגר תמר.
● עשור לסוגיה שפילגה את ישראל: האם "שוד הגז" הפך ל"נס כלכלי"?
● פטור מהפסקות חשמל: אושר פטור מהיתר בנייה למתקני אגירה בינוניים. אלו האנשים שייהנו
● 14 שכבות של רגולציה: למה כל כך מסובך להקים מתקנים סולאריים
הגז שחברת החשמל תרכוש מתמר במהלך העשור הקרוב הוא בשווי של 8.2 מיליארד שקל, והכמות תעמוד על 2 עד 3 BCM בכל שנה. ההסכם נחתם מול חלק מהשותפות בלבד, בהתאם לעקרון המכר בנפרד, שנועד לייצר תחרות במשק הגז, למרות ששני המאגרים הגדולים (תמר ולוויתן) מופעלים שניהם בידי שברון האמריקאית. מסמך ההבנות של חברת החשמל נחתם מול רוב שותפי תמר, למעט תמר פטרוליום וההשקעות של סוקאר (חברת הנפט הלאומית של אזרבייג'ן). אך גם שותפים אלו נמצאים גם הם במשא ומתן, ועל פי הודעת חברת החשמל,יוכלו להצטרף בתוך 30 יום להסכמות.
בשל היקף הייצור הנרחב של חברת החשמל, הסכם הגז שלה הוא בהכרח הסכם הגז הגדול ביותר בישראל, והוא גם חלק ממה שהופך את מאגר תמר לכל כך מוטה ייצור מקומי (72% למשק המקומי). זאת, לעומת מאגר לוויתן, שהוא מוטה יצוא (81% יצוא). מאגר תמר מוגבל למדי בייצוא שלו לעומת לוויתן, שמקבל היתרי ייצוא נרחבים בהרבה.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.