האם מנכ"ל כללית יקבל חבילת פרישה של יותר מ־5 מיליון שקל?

לגלובס נודע כי המנכ״ל הפורש אלי כהן מתכוון לבקש לממש אופציה למענק של 2.5 מיליון שקל בנוסף לפיצויי פרישה של כ-3 מיליון שקל • בדירקטוריון עשויים להתנגד • ומה קרה בעבר?

אלי כהן, מנכ''ל קופת חולים כללית / צילום: באדיבות קופ''ח כללית
אלי כהן, מנכ''ל קופת חולים כללית / צילום: באדיבות קופ''ח כללית

היחסים העכורים בין דירקטוריון שירותי בריאות כללית מחד, ומשרד הבריאות אשר תומך במנכ"ל הפורש אלי כהן מאידך, מגיעים כעת גם אל השכר של המנכ"ל. על פי מידע שהגיע ל"גלובס", המנכ"ל הפורש אחרי שעבר בתפקידים בכירים בתחום הכספים מזה 28 שנים, זכאי לפיצויי פרישה בהיקף של 3 מיליון שקל.

הפרישה, הסערה והשביתה: מה באמת קורה בקופת חולים כללית?

בנוסף, ישנו סעיף פרישה מיוחד הכלול בכל ההסכמים של הסמנכ"לים הוותיקים בכללית ושל המנכ"ל, אשר בהתאם לותק שלו יכול להעניק לו סכום של עוד 2.5 מיליון שקל. לגלובס נודע כי המנכ"ל הפורש ביקש לקבל את מענק הפרישה המיוחד, עם זאת, הסעיף הזה הוא אופציונלי, ותלוי באישור ההנהלה. לאור היחסים המתוחים, נשאלת השאלה האם הדירקטוריון יאשר למנכ"ל את המענק.

הפרישה והסערה

כזכור, בכללית נרשמה תחלופה מהירה של סמנכ"לים בחודשים האחרונים, ולמעט אחד, כל מי שהחוזה שלו כולל את הסעיף הזה, קיבל את המענק. אולם, אכן היה מקרה אחד שכתלות בעבודתו של הסמנכ"ל, החליט המנכ"ל לא לאשר לו את המענק, כך שיש לנושא תקדים.

כהן הודיע על פרישתו בתחילת יוני, וההודעה גררה סערה בכללית. משרד הבריאות טען כי מדובר בתחלופה מהירה של מנכ"לים וייחס זאת למתיחות בין הדירקטוריון להנהלה, ודומיננטיות גבוהה של הדירקטוריון, המקשה לכאורה על עבודת המנכ"לים. משרד הבריאות מינה ועדת בדיקה שבוחנת את ההתנהלות בכללית, וצפוי לסיים את התהליך עד אמצע אוגוסט, ורק אז ניתן יהיה להתחיל בתהליך האיתור למנכ"ל חדש, במקום כהן שצפוי לעזור בתחילת ספטמבר.

אלא שהכללית מתנגדת לוועדת הבדיקה, ובבג"ץ שהגישה היא טוענת כי משרד הבריאות לא אפשר לה לבחון את הדברים בעצמה, כפי שמוגדר בחוק, אלא דילג שלב והתקדם ישר לוועדת הבדיקה. בסביבת הכללית ובוועד הכללית טוענים כי הועדה נועדה לאפשר למשרד הבראות להגביר את מעורבותו בקופה, לשם שליטה בתקציב שלה. גורמים אחרים טוענים כי מדובר במהלך שנועד להגביר את המעורבות במשרד הבריאות של מפלגת ש"ס השולטת במשרד הבריאות.

על פניו כהן המנכ"ל אינו אחד הצדדים הניצים, אף שהוא קיבל תמיכה ממשרד הבריאות. אולם בבג"ץ שהגישה הכללית היא הקדישה פסקה לתאר את המתנהלות המנכ"ל כדי לומר כי לא רק המתיחות עם הדירקטוריון הובילה לעזיבתו. בפסקה זו נטען כי כהן רצה לעזוב את התפקיד כמה פעמים בשל עומס, אך הדירקטוריון ביקש שישאר כדי למנוע תחלופה בעת המלחמה. עם זאת, הצביע הדירקטוריון על כמה טענות להתנהלותו של כהן לאורך התקופה. כעת השאלה היא האם הטענות הללו יכולות להוות עילה למנוע את מימוש סעיף הפיצוי המיוחד, לאור העובדה שישנה הסכמה בין כל הגורמים כי הקופה מנוהלת בסך הכל היטב למרות המתיחוית.