חברת ICL פרסמה את תוצאותיה לרבעון השני של 2025, עם שיפור מתון בהכנסות ושמירה על יציבות תפעולית, על רקע שווקים מעורבים ואתגרים גיאו-פוליטיים.
ברבעון המדווח, הסתכמו המכירות בכ-1.83 מיליארד דולר, עלייה קלה לעומת 1.75 מיליארד דולר בתקופה המקבילה אשתקד. ה-EBITDA המתואם עמד על 351 מיליון דולר, והרווח המתואם למניה הסתכם ב-0.09 דולר. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת עמד על 269 מיליון דולר, והחברה ייצרה תזרים חופשי של 70 מיליון דולר.
בפילוח לפי תחומי פעילות, נרשם גידול בולט של 11% בתחום פתרונות הפוספט, שהגיעו להכנסות של 637 מיליון דולר. מגזר פתרונות לצמיחה (Growing Solutions) הציג אף הוא ביצועים חזקים עם עלייה של 9% במכירות ל-540 מיליון דולר, ועלייה של 24% ב-EBITDA. מנגד, מגזר האשלג רשם ירידה קלה במכירות ל-383 מיליון דולר, בעיקר בשל השבתות תחזוקה ומצב ביטחוני באזור ים המלח.
במהלך הרבעון, נהנתה החברה ממגמות חיוביות בשוק הברום, ומהמשך ההשפעה של צעדי הגנה מסחריים (אנטי-השלכה). עם זאת, הביקושים בשווקים נותרו מעורבים - בעוד שהביקוש בענפי הבנייה נחלש, נרשמה התחזקות בתחום חיפושי הגז והנפט.
למחצית השנייה של השנה, ICL ממשיכה להציג תחזית חיובית, עם ציפייה ל-EBITDA מגזרי (specialties-driven) בטווח של 950 מיליון עד 1.15 מיליארד דולר. תחזית מכירות האשלג עודכנה לטווח של 4.3-4.5 מיליון טון, ושיעור המס השנתי צפוי לעמוד סביב 30%.
החברה הדגישה את המשך ההתמקדות בייעול עלויות, חדשנות מוצרית, ורכישות משלימות כחלק מהאסטרטגיה לחיזוק הנוכחות הגלובלית והצמיחה ארוכת הטווח.
בועז בן נון