וויזאייר | בלעדי

החל ממרץ: הטיסה הבינלאומית הראשונה שתצא משדה התעופה רמון

לגלובס נודע כי הקו הראשון שחברת הלואו קוסט וויזאייר תפעיל מנמל התעופה רמון יהיה קו בודפשט-אילת ויפעל כבר מחודש מרץ הקרוב • המהלך הוא חלק מהקמת בסיסי הפעילות של החברה בישראל ומההסכמות שהושגו במו"מ עם משרד התחבורה

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock
מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock

הקו הראשון שחברת הלואו קוסט וויזאייר תפעיל משדה התעופה רמון הוא קו בודפשט-אילת - כך נודע לגלובס. החברה תקים כבר בחודש מרץ הקרוב את הבייס שלה בישראל, שיכלול תחילה מטוס אחד עם צוות טייסים זר שיגור בארץ, ויתר הצוותים יגויסו בישראל. באופן הדרגתי הבייס מתוכנן לגדול, ובחברה שאפו להגיע ל-60 טיסות ביום.

בכל אופן, במסגרת המשא-ומתן עם משרד התחבורה סוכם גם על פתיחה של שני קווים מרמון, והראשון שבהם, כבר בחודש מרץ הקרוב, יהיה לבודפשט בירת הונגריה.

חברת הלואו קוסט מודיעה: תחזור לטוס לישראל בסוף מרץ 2026
המאבק בין חברות התעופה הזרות למשרד התחבורה מגיע לבג"ץ

במסגרת הפעילות ברמון התחייבה וויזאייר להפעיל שני קווים בינלאומיים יומיים, כאשר צוותי האוויר שלה ילונו באזור מדי לילה כחלק מהפעלת הבסיס. בנוסף, הוסכם כי החברה תפעיל גם טיסות פנים בין נתב"ג לרמון - מהלך חריג במיוחד.

במסגרת הבייס שתקים החברה בנתב"ג, היא מתכוונת להוסיף שני מטוסים נוספים לקראת חודשי הקיץ וכן לבקש במסגרת הסיכומים מול משרד התחבורה סלוטים יקרי-ערך בשעות הביקוש ולהתחרות ראש בראש מול חברות התעופה הישראליות.

היום (ה') הנחתה שרת התחבורה מירי רגב את מנהל רשות התעופה האזרחית לפתוח בשימוע שיארך 30 יום, כדי לשמוע את טענותיהן בין היתר של החברות הישראליות שהביעו התנגדות להקמת הבייס של וויזאייר בישראל.

במהלך הדיונים ביקשו בוויזאייר גם חופש תעופה שביעי, שיאפשר לה לטוס מישראל למדינות שאינן באיחוד האירופי שבו רשומה החברה, כמו הבלקן והאמירויות. נכון לעכשיו דרישה זו - שהיא חריגה במיוחד - ירדה מהפרק, ובכך נסללה בימים האחרונים הדרך להתקדמות משמעותית.