חברת הרחפנים הישראלית אקסטנד (XTEND), אחת מחברות הסטארט-אפ המבטיחות של גלובס לשנת 2024, הודיעה על מיזוג בעסקת מניות עם חברת האחזקות JFB הנאסד"קאית לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר. המיזוג נתמך על ידי השקעת טרום הנפקה אסטרטגיות באקסטנד בסך 152 מיליון דולר. בין המשקיעים נמנים אריק טראמפ, בנו של נשיא ארה"ב. קרן הדיפנס-טק הישראלית פרוטגו שגם הובילה את סבב ההשקעה הקודם באקסטנד, השתתפה בסבב הנוכחי לצד משקיעים אמריקאים נוספים. החברה תיסחר תחת הסימול XTND.
● כפי שנחשף בגלובס: פאלו אלטו רוכשת את KOI הישראלית בכ- 400 מיליון דולר
● המיליארדר הישראלי שמזהיר: אנחנו בעיצומה של בועת AI. ועדיין מחפש את ההשקעה הבאה בתחום
JFB היא שלד בורסאי שהונפק רק בחודש מרץ שעבר, כאשר גייס 5.16 מיליון דולר לפי שווי של 38.1 מיליון דולר, כך לפי אתר PitchBook. היא הוקמה על ידי יזם הנדל"ן הצעיר ג'וזף באזיל השלישי כחברה לפיתוח נדל"ן בפלורידה, ובחודש אוקטובר גייסה עוד 44 מיליון דולר בהנפקת מניות פרטית. מאז ההנפקה במרץ, עלתה המנייה הקטנה במעל ל-700% כשהיא נסחרת כיום בשווי של 184 מיליון דולר בלבד.
את עיקר הערך מייצרת החברה כעת באמצעות הזרמה של כ- 150 מיליון דולר מאריק טראמפ ומקורבי המשפחה. לצידו של טראמפ הבן, משקיעה גם אמריקן ונצ'רס (American Ventures), חברת השקעות המקושרת לחברה בשם דומינרי הולדינגס, בנק קטן הממוקם במגדל טראמפ בניו יורק. לפי דיווח בבלומברג, נשיא ארה"ב ובנו אריק ייעצו לדומינרי והשקיעו בה. משקיעה נוספת במיזוג היא חברת רחפנים אחרת מפלורידה בשם Unusual Machines שטראמפ ג'וניור מונה לדירקטור בה כבר בשנת 2024. שנה לאחר מכן זכתה החברה במכרז רחפנים עם הצבא האמריקאי שמטרתו להגביר את ייצור הרחפנים על אדמת ארה"ב, כמשקל נגד לתעשיית הענק המקבילה בסין.
לפי הודעת החברה: "עם משרדים ראשיים ומתקן ייצור בטמפה, פלורידה, החברה המאוחדת צפויה להיות ממוקמת היטב כדי להפוך לספקית אמריקאית מובילה של פתרונות הגנה וביטחון אוטונומיים מונעי בינה מלאכותית.
העסקה צפויה גם לתמוך בהרחבה ובהגדלת קיבולת הייצור המקומית בארה"ב, תואמת NDAA, במתקן הייצור של אקסטנד בטמפה, פלורידה, ובסופו של דבר להאיץ את אספקת מוצרי החברה ללקוחות בארה"ב, בעלות ברית של נאט"ו ובאסיה".

בכירי חברת הרחפנים XTEND / צילום: כדיה לוי
גייסה מעל ל-100 מיליון דולר
אקסטנד היא אחת מחברות הרחפנים הישראליות הבולטות במערכת הביטחון המקומי - היא זכתה במכרז של כ-5,000 רחפנים עבור צבא היבשה, היא ציידה את צה"ל וגם את הפנטגון ברחפני תקיפה מסוג "סקורפיו" וזכתה בהישג כשהפכה לחברה הראשונה בארה"ב שמקבלת אישור להפעלת רחפן חמוש מתאבד.
היא זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים עבור משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר ושצפוי לכלול את ייצורם של אלף מערכות "סקורפיו". לשם כך הקימה בטמפה שבפלורידה פס ייצור עבור רחפנים אלה. לפי ההערכה, החברה גברה בארה"ב על חברות כמו אנדוריל, ברינג ו-PDW בין השאר מפני שהיא היחידה המאפשרת אספרה של נחיל רחפנים חמוש עם נסיון קרבי מוכח, המאפשר הפעלה מרחוק. היא גייסה עד היום מעל ל-100 מיליון דולר ממשקיעים כגון אליה קפיטל, פרוטגו, כללטק, צ'רטרד ודני הדר.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.