כצפוי: יצחק תשובה רוכש מדנקנר השקעות 20% ממניות מת"ב תמורת 54 מיליון דולר

"גלובס" דיווח לראשונה על המגעים בין דנקנר לתשובה בנוגע לכניסה למת"ב; תשובה מחזיק ב-2.5% ממניות דנקנר

כפי שפורסם לראשונה ב"גלובס", איש העסקים יצחק תשובה נכנס לשוק הטלוויזיה בכבלים על ידי רכישת חלק ממניות מת"ב מידי דנקנר השקעות . מהלך זה יסלול את הדרך לרכישת מניות תבל על ידי מת"ב ובהמשך אולי אף למיזוג בין כל חברות הכבלים.

מת"ב הודיעה היום, כי דנקנר השקעות מוכרת לתשובה 7% ממניות החברה במת"ב תמורת 18.9 מיליון דולר, ובנוסף מעניקה לו אג"ח להמרה של 13% ממניות מת"ב תמורת 35.1 מיליון דולר. מכאן שהתמורה הכוללת של דנקנר מהעסקה מגיעה ל-54 מיליון דולר המעניקה למת"ב שווי שוק של כ-270 מיליון דולר, לעומת שווי שוק נוכחי של כ-209 מיליון דולר. יחד עם זאת, העסקה של תשובה כוללת את מנויי תבל, כך שייתכן שהפרמיה משקפת את השווי הנוסף של מת"ב עם רכישת תבל. לתבל כ-320 אלף מנויים, בעוד שלמת"ב כ-272 אלף מנויים

לביצוע העסקה שני תנאים: אישור כל הגופים הרגולטורים, ביניהם משרד התקשורת, הממונה על ההגבלים וכמובן המפקח על הבנקים. אולם, הנקודה המשמעותית ביותר היא שהעסקה תתבצע רק אם מת"ב תרכוש את מנויי תבל ורשת הכבלים שלה. בכל מקרה תשובה לא יעביר לדנקנר כסף עד לביצוע מלא של עסקת מת"ב-תבל.

מנכ"ל דנקנר השקעות, מאיר סרברניק, אומר כי העסקה נועדה להסיר שני מכשולים שמנעו את מיזוג חברות הכבלים בעבר, ושמונעים היום ממת"ב לרכוש מידי הבנקים את נכסי תבל. "אנחנו רוצים בעזרת העסקה להוציא את ה"פקק" המונע את הקונסולידציה בשוק הכבלים, כשבשלב ראשון מדובר בעסקת מת"ב-תבל. כך אנחנו פותרים את בעיית האיש הקשור, הנובעת מכך ששמואל דנקנר מחזיק במניות בנק הפועלים, ואת מגבלת קבוצת לווים".

על פי תנאי העסקה, לאחר רכישת נכסי תבל על ידי מת"ב, תשובה יחזיק ב- 19.99% ממניות מת"ב, בעוד שחלקה של דנקנר השקעות ירד מ-47% אל מתחת ל-20% והיא תאבד את השליטה במת"ב, וכך למעשה תיפתר בעיית מגבלת קבוצת לווים. כמו כן תשובה אינו מעוניין לכלול את חלקו היחסי בתוצאות מת"ב בדו"חות דלק, ולכן הוא רוכש פחות מ-20% ממניות מת"ב.

סרבניק: "הפקנו לקחים מכישלון ניסיון המיזוג בין חברות הכבלים, למדנו את דרישות המפקח על הבנקים והתאמנו עצמנו להם. אנחנו לא רוצים לבוא אל המערכת הבנקאית עם הצעה לא מוגדרת, אלא עם משהו "מבושל", ולכן ביצענו את העסקה עם תשובה עוד לפני רכישת תבל, ולמרות שהיא תתבטל במקרה ועסקה זאת לא תתבצע בסופו של דבר".

סרברניק מוסיף, כי מת"ב נמצאת בקשר עם הבנקים כדי לקדם את עסקת רכישת המנויים של תבל. "העסקה תהיה מבוססת בעיקרון על העברת חוב של תבל אל מת"ב. אני מאמין, שהיא תיסגר בקרוב, מדובר ממש בחודשים הקרובים והיא תלויה באישורים האחרונים שהבנקים מחכים להם להסדר הנושים".

אם העסקה אכן תמומש, מבנה המאזן של דנקנר השקעות ישתפר מאוד והחברה תעבור חזרה להון עצמי חיובי, זאת לאחר שההון העצמי השלילי של החברה הגיע ברבעון השני לכ-115 מיליון שקל.

"למרות העברת החוב מתבל למת"ב", אומר סרברניק, "למת"ב תהיה רמת חוב נמוכה מזו שהייתה מתוכננת לחברה הממוזגת, וזאת כדי שיהיו לה אמצעים פיננסיים להתחרות בחברת הלוויין. מדובר במהלך חיובי מאוד עבור המאזן של דנקנר השקעות, ויווצר מפנה שחיכינו לו זמן רב שיחזיר להון העצמי את מה שמת"ב לקחה בתקופה בה רשמה הפסדים כבדים. מבחינות רבות יש פה סגירת מעגל עבורנו. זה מהלך נכון למת"ב ונכון לתעשייה", אומר סרברניק והוסיף, כי העסקה מהווה הבעת אמון לשוק הכבלים בישראל, המסוגל למשוך משקיעים חדשים.

תשובה מחזיק היום, לפני העסקה הנוכחית, ב-2.5% ממניות דנקנר השקעות, שאותן רכש מבני משפחת דנקנר ביוני 2002, לפי שווי של 90 מיליון דולר, ויש לו אופציה להגדלת אחזקתו עד 4.9% או למכור את המניות שרכש.

מת"ב היא החברה הפחות ממונפת מבין שלוש חברות הכבלים (החוב של החברה לבנקים השונים עומד על 750 מיליון שקל), ועובדה זו מאפשרת לה להגדיל את חלקה בתעשיית הכבלים. החברה סיימה את המחצית הראשונה של השנה בהפסד של 47.7 מיליון שקל, על הכנסות של 268 מיליון שקל. לחברה 2 72 אלף מנויים, מהם 42 אלף מנויים דיגיטליים.