גודוביץ מציע תכנון חדש למחלף השלום בעלות של כ-100 מיליון דולר

פי 3 מהעלות לפי התכנון הקודם

עיריית ת"א הציגה תכנון מחודש של מחלף השלום, בצומת הכבישים קפלן-דרך השלום ודרך פתח תקווה, ליד מרכז השלום של דוד עזריאלי, המייקר את עלות הקמת המחלף פי שלושה, עד כ-100 מיליון דולר.

מהנדס עיריית תל אביב, ישראל גודוביץ, אמר ל"גלובס", כי המחלף החדש יהיה תלת מפלסי, במקום מחלף דו מפלסי בתכנון המקורי, התכנון השתנה והעלות גדלה פי שלושה, משום שבתכנון המקורי היתה בעיה של הולכי רגל שנפתרה בתכנון החדש.

לדברי גודוביץ, התכנון החדש כבר הסתיים ועתה צריך להוציא אישורים ולעשות תכנון מפורט. להערכתו, העבודות יתחילו השנה וזמן הקמת המחלף יהיה שנה וחצי עד שנתיים. לטענת גודוביץ, ממשרד התחבורה נמסר לו, כי אין בעיית תקציב למחלף גם בעלות החדשה. כזכור, בפרוייקטים של נתיבי איילון משתתף משרד התחבורה ב-%70 והרשות המקומית ב-%30.

בגלל העיכוב שנוצר בהקמת מחלף השלום, מעכב גודוביץ את מתן היתרי הבנייה להקמת המגדל המרובע במרכז עזריאלי וכן של קריית הממשלה שאמורה להיבנות מול המרכז.

ל"גלובס" נודע, כי הן משרד התחבורה והן משרד האוצר מתנגדים למחלף השלום החדש. גורמים בכירים ציינו, שהיו אופציות, בתכנון הישן, ליציאה תת קרקעית מהחניון וכן לרכבת קלה בדרך פתח תקווה, ואילו התכנון החדש מתעלם מהרכבת הקלה