נחתם הסכם לשת"פ בטחוני ותעשייתי בין לטביה וישראל

נחתם מזכר הבנות לשיתוף פעולה בטחוני ותעשייתי בין לטביה וישראל. מזכר ההבנות נחתם בשבוע שעבר, בעת ביקורו בישראל של מזכיר משרד ההגנה של לטביה, אדגר רינקביקס.

במזכר ההבנות סוכמו עיקרי שיתוף פעולה בנושאים בטחוניים-תעשייתיים בין המדינות. החתימה משדרגת את יחסי לטביה וישראל ומעבירה לפסים אופרטיביים את הקשר הבטחוני בין המדינות. במהלך ביקורו נפגש רינקביקס עם מנכ"ל משרד הביטחון, עמוס ירון, ועם בכירים אחרים במשרד הביטחון, וכן ביקר במפעלים ובהם תע"א, אלביט ורפאל.

נציג הרשות להשקעות ולפיתוח כלכלי של לטביה בישראל, חיים אריאל, ציין, כי הביקור והחתימה משקפים את הערך המוסף שיש לישראל בייצוא למדינות כמו לטביה (נעדרות ייצור תעשייתי טכנולוגי מפותח כמו זה שבישראל), אשר הצטרפה לאיחוד האירופי וצריכה לעבור רה-ארגון והיערכות מחודשת בצבא ובמסגרות בטחוניות נוספות. אריאל העריך, כי הביקור אף עשוי להביא לפיתוח תחומי שיתוף פעולה נוספים בין המדינות.