ועדת ערר מס שבח, בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, קיבלה באופן חלקי את השגתה של מרים דורון, מבעלי חברת הבנייה רמט, על היקף חיובה במס שבח על מכירת הווילה שלה, ברחוב למרחב, רמת השרון.
מדובר בווילה שנמכרה ב-1.3 מיליון דולר, ששטחה הבנוי 226 מ"ר, והיא משתרעת על פני קרקע בשטח של 956 מ"ר.
דורון, המיוצגת בידי עו"ד אריאל נדלר, טענה, כי יש לפטור אותה ממס שבח, בין השאר לאור העובדה שעיסקאות קודמות שנעשו באותו נכס, נעשו בפטור.
מס שבח טען, כי התמורה הושפעה מזכויות בנייה נוספות, ולכן פיצל אותה לשני חלקים: הוא פטר את דורון מתשלום מס שבח על 550 אלף דולר מהתמורה, וחייב אותה בתשלום מס על היתרה בסך 750 אלף דולר.
דורון השיגה על השומה, וצירפה חוות דעת של שמאי, ממנה עלה, כי שווי הנכס ללא זכויות הבנייה הבלתי מנוצלות, מגיע ל-920 אלף דולר, ולחלופין, ל-1.2 מיליון דולר. מס שבח דחה את ההשגה, אולם הפחית את השווי שיוחס לזכויות הבנייה של הנכס, לגובה של 700 אלף דולר.
דורון ערערה לוועדת הערר על מס שבח. חברי הוועדה - היו"ר, השופט בדימוס, עמוס זמיר, עו"ד והשמאי, דן מרגליות, ורו"ח צבי פרידמן, החליטו לקבל את הערעור באופן חלקי. הם לא קיבלו את טענתה בדבר הפטור המגיע לה בשל עיסקאות קודמות בנכס. באשר לתמורה, הם פיצלו אותה כך ש-810 אלף דולר, יוחסו לדירת המגורים, והיתרה בסך 490 אלף דולר, לזכויות הבנייה הבלתי מנוצלות. על חלק זה תידרש דורון לשלם מס שבח.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.