חברת גזית גלוב, שעיקר פעילותה מתמקד בתחום המרכזים המסחריים בארה"ב ובקנדה, מעלה הילוך בכל הנוגע לפעילותה בישראל. מדו"חותיה של החברה לרבעון הראשון שפורסמו היום, עולה כי גזית הקימה חברה בת בה היא מחזיקה בכ-85%, אשר תעסוק ברכישת מרכזים מסחריים בארץ. החברה כבר מנהלת מו"מ מתקדם לרכישת מרכז מסחרי במרכז הארץ בתמורה ל-200 מיליון שקל. המרכז צפוי להניב תשואה שנתית של 9%.
עד כה כמעט לא הייתה לגזית גלוב פעילות נדל"נית בישראל וכניסתה לתחום זה מהווה שינוי באסטרטגיית ההתרחבות של החברה, שהתמקדה בעיקר בארה"ב ובקנדה. למי שלא זוכר, כצמן איתר את השפל במחירי הנדל"ן בתחילת שנות ה-90 בארה"ב ונכנס להשקעות במרכזים מסחריים באמצעות חברת אקוויטי וואן שבשליטת גזית. אם כצמן שוב צודק בתזמון כניסתו לשוק, הפעם בישראל, ניתן לראות בכך סימן מעודד למה שצפוי בשוק בעתיד.
בינתיים המשיכה גזית גלוב, גם ברבעון הראשון של השנה, להציג תוצאות חיוביות לרבעון הראשון ורק יישום של תקן החשבונאות 19 והוצאה חד פעמית חשבונאית של 56.5 מיליון שקל, העבירה את החברה להפסד נקי של 11.7 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של 21.3 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד.
"תקן 19 מחייב אותנו לבצע הפרשה חשבונאית חד פעמית בגין פערים שנוצרו במהלך השנים בין השקל, שהוא המטבע בו אנחנו מדווחים, לבין המטבעות האחרים בהם אנחנו פועלים, הדולר האמריקני והדולר הקנדי", אומר אריאל אבן, משנה למנכ"ל גזית גלוב. "על פי תקן 19 עלינו להכיר בהפרשה מיסויית בגין פערים אלו וכך עשינו ברבעון הראשון של השנה. מכיוון שהדו"חות שלנו נומינליים הרי שלא יידרשו הפרשות נוספות בעתיד".
בכל הקשור לתפעול השוטף של החברה, בגזית גלוב הכול מתנהל כשורה ואפילו יותר מכך. הכנסות החברה מהשכרה הסתכמו ברבעון הראשון בכ-504 מיליון שקל ושיקפו גידול של 20% לעומת הרבעון המקביל. ה-FFO (הרווח התזרימי התפעולי) שהוא המדד המרכזי לבחינת חברות נדל"ן מניב מסוגה של גזית גלוב, הסתכם ב-44.5 מיליון שקל לעומת 31 מיליון שקל בתקופה המקבילה אשתקד. השיפור הזה לא מושג יש מאין. בגזית גלוב משקיעים כל הזמן בפיתוח של נכסים חדשים וממשיכים להרחיב את תיק הנכסים הקיים ברכישות נוספות: רק ברבעון הראשון של השנה רכשו החברות הבנות בגזית גלוב 7 נכסים מניבים חדשים בשטח כולל של 41 אלף מ"ר ובהשקעה כוללת של 350 מיליון שקל. בנוסף הושקעו מעל ל-100 מיליון שקל בפיתוח של נכסים מניבים קיימים.
בנוסף, לחברה נכסים מניבים בפיתוח וקרקעות לפיתוח עתידי בעלות כוללת של 480 מיליון שקל. גם בצד המימושים לא נחה החברה וברבעון הראשון מכרה אקוויטי וואן נכס מניב תמורת 63 מילין שקל, מהלך שייצר לה רווח הון ברוטו של 1.7 מיליון שקל.
נתון נוסף שכדאי לשים אליו לב הוא העובדה שהתזרים נטו של אקוויטי וואן מנכסים זהים גדל בשיעור של 4.1% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ב-FCR נרשמה מגמה דומה, כאשר התזרים נטו גדל ב-1.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. מגמה חיובית בגזית גלוב היא הגידול שנרשם בדמי השכירות בעת חידוש חוזי השכירות - תוצאה של הגאות במחירי הנדל"ן בארה"ב. אקוויטי וואן הצליחה להגדיל את שכר הדירה הנגבה בחוזים החדשים בכ-5% ואילו FCR הצליחה להגדיל את שכר הדירה בחוזים המחודשים בכ-3.8%. בסך הכול עמד שיעור התפוסה הממוצע בנכסי אקוויטי וואן על 94.8% לעומת 91.8% ברבעון המקביל של השנה. שיעור התפוסה הממוצע בנכסי FCR עמד על 93.9%, לעומת 93.3% ברבעון המקביל אשתקד.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.