שוטרי משטרת מחוז המרכז עצרו אמש (ב') את פרופ' דב דיקר, גינקולוג בכיר שהיה עד לאחרונה מנהל יחידת מיון ואישפוז יום נשים בבית החולים בילינסון, בחשד לזיוף מחקר בנשים חולות וזיוף חתימות של רופאים נוספים עליו. המשטרה מייחסת לו עבירות של מירמה והפרת אמונים, שבועת שקר ובידוי ראיות.
דיקר נעצר בביתו שבפתח תקווה, ובחיפוש שנערך תפסו השוטרים מסמכים הקשורים לכאורה באותו מחקר.
בית משפט השלום בכפר-סבא שיחרר את פרופ' דיקר למעצר-בית בן 8 ימים. השופט רמי אמיר הורה לנתק את כל הטלפונים הקוויים והסלולאריים בביתו של הגינקולוג הבכיר.
השופט אמיר דחה את בקשת המשטרה להאריך את מעצרו, ואמר כי בקשת המעצר היא אמצעי לחץ של המשטרה, וכי הבקשה שהוגשה לו מבולבלת. לאחר הפסקה בדיון, שנועדה לאפשר למשטרה להגיש את בקשתה מחדש, החליט השופט שלא להיענות לה.
במשטרה אומרים, כי צפויים מעצרים של רופאים נוספים בחשד שהשתתפו בזיוף המחקר ובזיוף מחקרים נוספים. על המאמר היו חתומים גם פרופ' דב פלדברג, ממלא מקום מנהל המחלקה, וכן פרופ' יוסף שלו וד"ר חיים קריסי.
ביחידת ההונאות של משטרת מחוז המרכז חושדים, כי דיקר שלח את המאמר לפרסום בכמה כתבי-עת רפואיים בחו"ל, כאשר למעשה המחקר מעולם לא בוצע בפועל.
החשד עלה, לאחר שפרופ' דיקר טען, כי ביצע את המחקר, שעסק בשיטה חדשה לטיפול בתסביב שחלות, בקרב 40 נשים בהן טיפל לכאורה. ואולם, בדיקה שנערכה העלתה, כי לא היו בידיו של דיקר אישורים לבצע ניסויים קליניים בבני אדם, הניתנים ע"י ועדת הלסינקי, בראשה עמד באותה עת.
החקירה אכן העלתה את החשד, כי דיקר לא ביצע את המחקר בפועל, וכי בבית החולים לא נבדקו מספיק נשים הסובלות מתסביב שחלות. לפי החשד, דיקר גם זייף את הסכמתן של הנשים לניסוי, ולמרות שהצהיר במחקר, כי הוא ביצע את כל הניתוחים, התברר, כי בפועל רק שניים מהם בוצעו על ידו, ובזמן שהיתר נערכו הוא שהה בחופשה.
הוא גם חשוד שזייף מסמכים ואישורים נוספים של משרד הבריאות, הנהלת בית החולים, רופאים ומטופלים, כדי להסוות את פברוק המחקר. לפני כמה חודשים, העידו פרופ' פלדברג, פרופ' שלו וד"ר קריסי, כי החתימות והחותמות המופיעות על המחקר אינן שלהם וכנראה זוייפו.
דיקר מכחיש את הטענות המיוחסות לו, וטוען שמדובר בעלילה של גורמים המעוניינים לפגוע בו. עם זאת, בעת שפורסמו החשדות לזיוף המחקר, לפני כחצי שנה, התפטר דיקר מתפקידו בבית החולים ובקופת חולים כללית.
בית החולים פתח בחקירה פנימית, ממנה עלה, כי לא קיים אישור למחקר וגם, כי לא היו מספיק נשים שאושפזו שיכלו להשתתף במחקר. משרד הבריאות הגיש נגדו קובלנה משמעתית ובנוסף, הופסקה כהונתו כראש החוג לגינקולוגיה ומיילדות בפקולטה לרפואה באוניברסיטת ת"א.
לתשומת לבכם: מערכת גלובס חותרת לשיח מגוון, ענייני ומכבד בהתאם ל
קוד האתי
המופיע
בדו"ח האמון
לפיו אנו פועלים. ביטויי אלימות, גזענות, הסתה או כל שיח בלתי הולם אחר מסוננים בצורה
אוטומטית ולא יפורסמו באתר.