עמוד הביתדעותחגית אברון

חגית אברון הוספה למעקב +

חגית אברון

כתבות אחרונות

טעמים מימי קדם

טעמים מימי קדם

בית קפה בטעם של פעם, חנות תבלינים על טהרת התוצרת המקומית, מטבח הפתיליות של עזורה ופלאפל עם טעם עמוק של ילדות ירושלמית - אלה המחוזות שמרכיבים את עולמו הקולינרי של השף עזרא קדם. מסע מקומי

08/10/2009, 14:19
מאושרים עד הגג

מאושרים עד הגג

בעוד בילוי הקיץ האולטימטיבי צויין בעבר בצניעות ע"י פלח אבטיח ובירה "נשר" על כסאות פלסטיק על שפת הים, והתפתח לברים מעוצבים על חופים או על מרפסות - הרי שהלוקיישנים לבילוי של קיץ 2009 "עלו מדרגה", תרתי-משמע: קבלו את הטרנד התל-אביבי הרותח של הקיץ הבלתי נגמר - מקומות בילוי על גגות העיר

13/08/2009, 13:34
אוכל: חלום מתוק מדי

אוכל: חלום מתוק מדי

בגינה טבולת ירק והשראה בעין כרם, מארחת הילה סולומון לארוחות פרטיות משמונה עד שמונים אנשים. גם אם האוכל לא נוסק לשלמות, החוויה הכללית, שמציעה אסקפיזם טהור באמצע החיים, יותר ממתגמלת

04/06/2009, 13:47
אוכל: שבועות בעמק השווה

אוכל: שבועות בעמק השווה

סיור בחוות האחים צוק שבעמק האלה עם גבינות, תאנים, יינות ויתר חומרי גלם מצטיינים מתנובת הארץ, בליווי השף האורבני ניר צוק, שנראה כאילו נולד אל תבנית הנוף הקדומה הזאת

21/05/2009, 13:22
אוכל: אגדה יפנית

אוכל: אגדה יפנית

השף היפני יוסי חולו חזר לארץ משהות ארוכה בברצלונה, כדי להזכיר לעם היושב בציון, שרגיל לפיצוציות סושי, מהו מטבח יפני עילי אמיתי. המחירים, באופן מפתיע, דווקא לא עיליים בכלל

30/04/2009, 14:08
אוכל: חיים שכאלה

אוכל: חיים שכאלה

חיים כהן חוזר לשקשק מחבתות למשך שבוע ב"דיקסי" ; בשיחה איתו הוא מדבר על המעבר מהמטבח רווי היצרים לחיים העסקיים ("חייתי אז בתוך חלום") ועל היכולת שלו להשאיר זכרונות בלבם של אנשים

26/03/2009, 12:56
פסטיבל אוכל: אוויר הרים צלול כיין

פסטיבל אוכל: אוויר הרים צלול כיין

לפסטיבל האוכל שבהרי יהודה הצטרפו השנה שפים צעירים, המצוידים ביידע ובניסיון במסעדות בארץ ובעולם, ובתשוקה להביא בשורה קולינרית חדשה לאזור

26/02/2009, 13:41
מסעדה: אנגליקה

מסעדה: אנגליקה

למרות ש"אנג'ליקה" - מסעדה משובחת בראשותם של השפים מרקוס גרשקוביץ' וארז מרגי, קיימת רק ארבעה חודשים, היא כבר נחשבת למוסד ירושלמי לכל דבר ועניין. ככה זה בעיר שהשפים שפועלים בה חיים בתוך חונטה תומכת ומפרגנת משלהם. סינדרום ירושלים

12/02/2009, 13:41
שישי בבוקר: עולים על הסוס

שישי בבוקר: עולים על הסוס

חוויה מענגת מחכה לכם בקצרין שברמת הגולן - סיור בינות לשבילים קסומים בכרכרה רתומה לסוסים, והרגשה כאילו אתם חלק מתפאורה ציורית בסרט ישן וטוב

15/01/2009, 13:25
שישי בבוקר: פריז על הכרמל

שישי בבוקר: פריז על הכרמל

זה הזמן להצפין לחיפה, ליהנות מארוחת בוקר אורגנית ב"קפה לואיז", לשוטט בשדרות מוריה ולדמיין שאתם בעיר האורות

08/01/2009, 13:55
השף העדתי: גירסת אשכנז

השף העדתי: גירסת אשכנז

בניגוד לשפים צעירים יוצאי צפון אפריקה, האשכנזים לא ממש עמלים על שימור המסורת הקולינרית ; זמי שרייבר החליט להרים את הכפפה העדתית והוא רוקח במסעדתו סודות של חמין וגפילטע פיש

25/10/2008, 14:48
האם החיך התל-אביבי שונה מהחיך האשקלוני - מדריך למסעדן הפריפריאלי

האם החיך התל-אביבי שונה מהחיך האשקלוני - מדריך למסעדן הפריפריאלי

מתי מגיעים הטרנדים הקולינריים החמים לאשדוד ומדוע מעדיפים תושבי הרצליה תיבול עדין ; ארבעה יועצים קולינריים מספרים על ההבדלים בין מסעדות פריפריאליות לבין מסעדות בת"א, ומה צריך לעשות כדי לקלוע לטעמים המקומיים ; פרוייקט מיוחד

12/06/2008, 13:34
עולים ברמה

עולים ברמה

במלון הספא "כנען וילאג" ביישוב חד-נס שברמת הגולן, תוכלו לבלות סוף שבוע של התרגעות ושלל פינוקים

28/01/2010, 13:32
באנו חושך לחבק

באנו חושך לחבק

במסעדת החושך "בלקאאוט" שבמרכז התרבות "נא לגעת" יסעדו אתכם מלצרים עיוורים שילוו אתכם במסירות ובמיומנות

18/12/2008, 13:58
סיפור הפרברים

סיפור הפרברים

השף אליעזר לויה מתגעגע לתל-אביב, אבל את המסעדה הנוכחית שלו, פתח בפאתי רחובות המנומנמת

11/12/2008, 13:02
מעורב יפני

מעורב יפני

מעבר למגוון מסחרר של סושי וסשימי שארוזים כמו יהלומים בקופסה, מציעה טוקיו תמהיל של ריחות, טעמים וניגודים, שכדי לרדת לעומקם צריך חיים שלמים. רק זכרו: אם אתם זוממים לעשות טעימות קטנות, מוטב שתדעו שהיפנים רואים במנהג "טעם וברח" פשע נגד האנושות. כתבה שנייה בסדרה / חגית אברון, יפן

07/12/2008, 15:22
היסטוריה בטוב טעם

היסטוריה בטוב טעם

במזכרת-בתיה תוכלו ליהנות מהאנרגיות הטובות ומהאוכל הטעים של "קפה שיראין", ולסייר באתרים היסטוריים מרתקים

04/12/2008, 13:36
הימור מנצח

הימור מנצח

התפריט החדש של Benjamin Siegal בטיילת ת"א הוא מפתיע, טעים ומדויק

30/11/2008, 13:48
משהו קטן וטוב

משהו קטן וטוב

"אל בריו" - בר יין הממוקם בסמטה צמודה לשוק הכרמל, מציע יינות טובים כחול-לבן, שלא דורשים משכנתא

27/11/2008, 14:28
לחם ושעשועים

לחם ושעשועים

מארי אנטואנט ברמת החי"ל מאפשרת אתנחתא מעודדת מתלאות היומיום, עם מנות שאי-אפשר לעמוד בפניהן

24/11/2008, 14:21
המכשפה מרחוב הירקון

המכשפה מרחוב הירקון

מסעדת "באבא יאגא" היא התגשמות שאיפותיהם הפרועות של לקוחות שרגילים לקנות הכול בכסף

20/11/2008, 16:20
אבודים בקיוטו

אבודים בקיוטו

מסע קולינרי בעיר קיוטו מזמן הנאה כלל-חושית ורב תרבותית הכוללת גיישות, אנשי עסקים שיכורים ופרות שקיבלו מסאז', פנקייק של תמנונים ופטריות ב-500 דולר, עשרות סוגים של מחמצים כבושים בצבעים זרחניים ושוק שנראה ומריח כמו הספא ביערות הכרמל כתבה ראשונה בסדרה

16/11/2008, 14:42
אתכם לטוני

אתכם לטוני

כרמלה סופרנו בתל-אביב רחוקה מלהיות מוקפדת כמו כרמלה סופרנו מהסדרה המיתולוגית

11/11/2008, 15:13
פותחים צאקרה

פותחים צאקרה

צ'אקרה הירושלמית מציעה נחמה חורפית בדמות ארוחת טעימות שופעת, מפתיעה ומגוונת ב-150 שקל

06/11/2008, 13:43
חלום רוטב

חלום רוטב

מסעדת שף חדשה בחיפה - וינטאג', מציעה כהגדרת השף ירון לביא אזולאי "גורמה אקלקטי המבוסס על פיוז'ן ועל תנובת הים התיכון". בפועל מדובר על מגוון של מנות מפתיעות שהמאפיין הבולט שבהן הוא הרטבים

30/10/2008, 14:23
אוכל עושים באהבה

אוכל עושים באהבה

רוצים ארוחת צהריים מלאה אבל קלילה, עם מנות אורגניות-בריאותיות? בקרו ב-Loveat בתל-אביב

28/10/2008, 13:47
מילאנו בתל-אביב

מילאנו בתל-אביב

אזור העסקים התזזיתי של רמת החי"ל לובש פנים רגועות ושלוות עם בוא סוף השבוע

25/09/2008, 13:31
אפילו מוצרט היה גאה

אפילו מוצרט היה גאה

"וולפגנג" - שף בורגר במתחם לילנבלום בתל-אביב, מציעה תפריט משובח של המבורגרים גורמה. מתברר שיש דבר כזה

07/09/2008, 13:29
הצג דעות נוספות

נושאים קשורים