המותג שהקפיץ את הרווח של פוקס; הרווח הנקי של ביג זינק פי 3 ברבעון

גלובס מביא את הסיפורים של עונת הדוחות בבורסת ת"א שאולי פספסתם • פוקס סיכמה רבעון חזק הודות לתחום הספורט (נייקי) • העלאות המחירים והפתרון של הספק בטורקיה יצרו לדיפלומט רבעון מוצלח • אלקטרה: המלחמה פגעה ברווחיות התפעולית, עלייה חדה במגזר הזכיינות • הרווח הנקי של ביג זינק פי 3 ברבעון השלישי

מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
מה חדש בדוחות / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock
העדכונים החשובים
09:02
"הבנקים אוהבים את הפעילות שלנו אירופה" - ענקית המרכזים המסחריים שהרווח הנקי שלה זינק פי 3 ברבעון
בזכות העלייה בהכנסות של אפי נכסים, צמחו ההכנסות של ביג בכ-19.5% לכ-597.5 מיליון שקל ברבעון השלישי ● הציגה תוכנית התרחבות שאפתנית להמשך השנה

מניית ביג  בולטת היום (ג') בזינוק של 6% לאחר פרסום תוצאות הרבעון השלישי של 2024. ביג, המחזיקה במרכזי מסחר פתוחים בארץ ושולטת גם על אפי נכסים שלה שטחי משרדים וקניונים במזרח אירופה, הציגה תוכנית התרחבות שאפתנית להמשך השנה. היא צופה כי דמי השכירות נטו (NOI) שתגבה בסיכום שנת 2024 יעמדו על 1.97 מיליארד שקל, למול כ-1.4 מיליארד שקל בסיכום השנה שעברה. בתשעת החודשים הראשונים של השנה הסתכם ה-NOI שגבתה ביג ב-1.27 מיליארד שקל.

בסיכום הרבעון השלישי צמחו ההכנסות של ביג בכ-19.5% לכ-597.5 מיליון שקל, כאשר עיקר הגידול נבע מעלייה בהכנסות של אפי נכסים בשל פתיחת פרויקטים חדשים בישראל ואירופה. בנוסף, הגידול נבע גם מהמשך הרחבת הפעילות של ביג באירופה ומעלייה ריאלית ואינפלציונית בהכנסות דמי שכירות ודמי ניהול וכן עליית שער החלפין של האירו והדולר (למול השקל), כאשר ה-NOI ברבעון שחלף צמח בכ-24% לשיא של כ-449.3 מיליון שקל. הרווח התזרימי תפעולי או ה-FFO מפעילות נדל"ן גדל בכ-20%  גם כן לשיא של כ-244.4 מיליון שקל.

נתון נוסף שנראה שעודד את המשקיעים היה גידול חד בפדיונות במרכזי המסחר של ביג בארץ, ככל הנראה הודות להישארות הישראלים בישראל ומיעוט בנסיעות לחו"ל. הפדיונות של מרכזי ביג בישראל (Same Centers) צמחו בתקופה של ינואר עד ספטמבר השנה בשיעור חד של כ-11.4% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, ובמרכזי ביג באירופה נרשמה צמיחה חד-ספרתית גבוהה גם כן של 9.4%. באפי נכסים ברומניה צמחו הפדיונות בשיעור של כ-8.7%.

"התוצאות של הפדיונות מגיעים למרות המלחמה, והן תוצאות חזקות ויציבות", אומר מנכ"ל ביג, חי גאליס, לגלובס. "ביג נותנת כיום פלטפורמה מצוינת, עם פיזור נכון בין מסחר, משרדים ודיור להשכרה. חצי מהפעילות שלנו היא בישראל, והחצי השני באירופה. פעם ראו את זה (אירופה) כחיסרון - היום זה יתרון. אנחנו פעילים במקבץ מדינות שגם באירופה מקבלות כיום 'וייב חיובי' בהקשר של פיתוח העסקים.

"הבנקים אוהבים את המדינות שבהן אנחנו פועלים שם: רומניה, פולין, צ'כיה ומונטנגרו. עולם ההשקעות האירופי מבין שמערב אירופה נמצאת בבעיה עם מה שקרה עם ההגירה המוסלמית ב-20 השנים האחרונות. במדינות שאנחנו פעילים בהן כמעט אין הגירה מוסלמית והפרמטרים בהיבט של צמיחה - טובים". 

ביג סיימה את הרבעון השלישי עם זינוק של יותר מפי 3 ברווח הנקי לכ-668 מיליון שקל, לעומת רווח נקי של כ-208.3 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה הקודמת. הגידול נובע מעליית שווי של נדל"ן להשקעה בסך כ-734.4 מיליון שקל ברבעון, המיוחסת הן לאפי נכסים והן לפעילות ביג בארץ ובחו"ל, בהשוואה לעליית שווי הוגן מתונה יותר של כ-146.1 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד; וכן מגידול בהכנסות כאמור.

חזי שטרנליכט

08:57
אלקטרה: המלחמה פגעה ברווחיות התפעולית, עלייה חדה במגזר הזכיינות
החברה, בניהולו של איתמר דויטשר, הפועלת בתחום הקבלנות והתשתיות, רשמה עלייה בהכנסות שלה ברבעון השלישי בשיעור של 4.3% ● המכירות הושפעו לחיוב מעלייה במגזר פרויקטים למבנים ותשתיות בישראל, אך הרווח התפעולי בפעילות זו נחתך בשני שליש כתוצאה מהשלכות המלחמה

קבוצת אלקטרה , בניהולו של איתמר דויטשר, הפועלת בתחום הקבלנות והתשתיות, רשמה עלייה בהכנסות שלה ברבעון השלישי של 2024 בשיעור של 4.3% לסך של 3.1 מיליארד שקל. המלחמה פגעה ברווחיות התפעולית של מפעילויות החברה בתחום התשתיות. עם זאת, במגזר הזכיינות שבו מפעילה אלקטרה אוטובוסים (אלקטרה אפיקים), נרשמה עלייה חדה של 75% ברווח התפעולי לכ-18 מיליון שקל.

המכירות של אלקטרה הושפעו בין היתר לחיוב מעלייה במגזר פרויקטים למבנים ותשתיות בישראל, אך הרווח התפעולי בפעילות זו נחתך בשני שליש ל-8.6 מיליון שקל כתוצאה מהשלכות המלחמה. גם במגזר פיתוח והקמה של נדל"ן בייזום נרשמה שחיקה בהכנסות, גם כן בשל המלחמה. עם זאת, הרווחיות התפעולית במגזר זה עלתה ב-6% ל-17.5 מיליון שקל, על רקע מהכרה בהפסד של פעילות ברוסיה ברבעון המקביל אשתקד. בשורה התחתונה, הרווח הנקי של אלקטרה נשחק ב-11% והסתכם ב-65.6 מיליון שקל ברבעון שחלף.

איתמר דויטשר, מנכ"ל קבוצת אלקטרה, ציין כי "מבנה הקבוצה, המבוסס על מספר רגליים עסקיות המאזנות ומשלימות זו את זו תוך שילוב של פעילויות בישראל ובחו"ל, מסייע לנו להציג צמיחה בהיקפי הפעילות במרבית המגזרים העסקיים שלנו, ולשמר רמת רווחיות גבוהה גם בתקופה המאתגרת כתוצאה מהשפעות השליליות של המלחמה שחווה כיום המשק הישראלי בכללו, וענף התשתיות והבנייה למגורים בפרט". 

דויטשר הוסיף כי בחברה "פועלים תוך ראייה אסטרטגית ארוכת-טווח, ובמסגרת זו השלמנו לאחרונה את העסקה להכנסת קבוצת מגדל כשותפה בפעילותה של אלקטרה מגורים. עסקה זו מציפה ערך, ובמקביל היא תתרום לחוסנה הפיננסי של פעילות המגורים, תחזק את מיצובה התחרותי של החברה בשוק ותבטיח את יישומה של תוכנית הפיתוח של החברה בשנים הקרובות".

חזי שטרנליכט

08:55
העלאות המחירים והפתרון של הספק בטורקיה יצרו לדיפלומט רבעון מוצלח
בעקבות המלחמה נאלצה יבואנית מוצרי המזון והצריכה למצוא פתרונות מול הספק העיקרי שלה בטורקיה ● הייצור הועבר למדינה אחרת באירופה, והספק ספג את התייקרות ההובלה

הכנסות דיפלומט  ברבעון השלישי עלו בכ-12% לכ-965 מיליון שקל. שיעור הרווח התפעולי (שהסתכם בכ-55 מיליון שקל) עמד על כ-5.7% מההכנסות, בהשוואה לכ-4.3% מההכנסות ברבעון המקביל אשתקד, ובחברה מסבירים את הגידול בצמיחה בהכנסות ובשיפור ביעילות התפעולית. הרווח הנקי הסתכם בכ-36 מיליון שקל, בהשוואה לכ-22 מיליון שקל.

דיפלומט עוסקת ביבוא, שיווק מכירות והפצה של למעלה מ-100 מותגי צריכה המוניים בינלאומיים ומקומיים בתחומי המזון, הטיפוח האישי, ההיגיינה וניקיון הבית. רשימת המותגים הבולטים כוללת את פרינגלס, היינץ, אילי, ג'ילט, פמפרס, טונה סטארקיסט, שמפו פנטן, וטייד. החברה פועלת בישראל, בדרום אפריקה, בגאורגיה, בניו זילנד ובקפריסין. ברבעון השלישי, ההכנסות הנמוכות ביותר הן בקפריסין, אך לניו זילנד התרומה הנמוכה ביותר לרווח התפעולי.

בקיץ 2022 עמדה החברה במרכז סערה ציבורית, בעקבות העלאות מחירים עליהן הודיעה יחד עם חברות נוספות, ביניהן קימברלי קלארק ושסטוביץ. העלאת מחירים נוספת בוצעה בחודש מאי האחרון במגוון מוצרי מזון וטואלטיקה בשיעור של עד 4%.

בארץ, החברה בראשות המנכ"ל ירון בלום מוכרת ומפיצה מוצרים לכ-5,000 לקוחות, הכוללים את רשתות המזון הגדולות והבינוניות, רשתות פארם, מינימרקטים, מכולות, מסעדות ועוד. המלחמה השפיעה גם עליה, במיוחד בכל הנוגע להפסקת הסחר עם טורקיה.

החברה מציינת בדוחות הרבעון כי מצאה פתרונות חלופיים למוצרים שמיובאים מטורקיה, כולל מציאת פתרון קבוע מול הספק העיקרי שלה, ש"נותן מענה יציב ללא חשש לפגיעה מהותית בתוצאות". אומנם הייצור של אותו ספק בטורקיה פסק, אך הוא הועבר למדינה אחרת באירופה, תוך שההובלה לארץ שהתייקרה אינה ממומנת על-ידי דיפלומט אלא על-ידי הספק.

השקעה במרלו"ג

מהדוחות עולה גם כי בספטמבר 2024 חילקה החברה דיבידנד לבעלי המניות בסך של 20 מיליון שקל, לאחר חלוקה בסך של כ-40 מיליון שקל שבוצעה באפריל השנה. החודש הוחלט על חלוקת דיבידנד בסך 18 מיליון שקל, שישולם לבעלי המניות ב-12 בדצמבר. בסך-הכול מדובר בדיבידנד של 78 מיליון שקל בשנה.

נזכיר כי בחודש מאי הטילה הממונה על התחרות, עו"ד מיכל כהן, על דיפלומט עיצום כספי של כ-9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון. לפי הדוחות, הסכום שולם, ובניטרול שלו החברה הייתה יכולה להציג רווח תפעולי גבוה יותר בתשעת החודשים הראשונים של השנה.

שירה ספיר

08:55
דוחות חזקים לפוקס: הרווח הנקי זינק ב-226% ברבעון
פוקס מסכמת רבעון חזק עם זינוק של 16.7% בהכנסות הודות לתחום הספורט (נייקי) ● הרווח הנקי קפץ ב-226% והסתכם ב-51.8 מיליון שקל ברבעון השלישי שחלף

רשת פוקס, בניהולו של הראל ויזל, רשמה זינוק של 16.7% בהכנסות שלה ברבעון השלישי של 2024, הסתכמו ב-1.6 מיליארד שקל. העלייה נבעה מגידול במכירות בחנויות הזהות במרבית המגזרים שברשות פוקס, כאשר ניכר כי עלייה במכירות ציוד הספורט של נייקי, לצד שיפור ברווחיות התפעולית רשת האופנה עצמה (פוקס), סייעו לשיפור בביצועים. פוקס מוסיפה ומציינת גם כי גידול בשטחי המסחר במרבית תחומי הפעילות סייעו לעלייה בהכנסות.

שיעור הרווחיות הגולמי טיפס מ-54.3% ברבעון השלישי אשתקד ל-56.4% ברבעון שחלף. בשורה התחתונה הרווח הנקי קפץ ב-226% והסתכם ב-51.8 מיליון שקל ברבעון השלישי שחלף.

פוקס מפעילה באופן ישיר 438 סניפים של רשתות אופנה, כמחציתם (217) של רשת פוקס עצמה. בנוסף היא מחזיקה במותג האווירה והטיפול ללין, עם 150 סניפים בארץ ובקנדה, ושולטת על חברת ריטיילורס הציבורית שמפעילה 245 חנויות נייקי בארץ ובעולם. בנוסף יש לה רשתות נוספות שהן פחות מהותיות ואת פעילות אתר האינטרנט שלה, טרמינל איקס.

כמעט 40% מהכנסות פוקס ברבעון השלישי הגיעו מתחום הספורט (נייקי) ועמדו על 640 מיליון שקל. הרווחיות התפעולית שנוצרה מהתחום עמדה בשיעור דומה לחלקן של ההכנסות בקבוצה והסתכמה בכ-56 מיליון שקל. פעילויות חנויות פוקס (ורשתות נוספות שהיא מפעילה בארץ כמו מנגו, פוקס הום ואחרות) בארץ יצרה מחזור של חצי מיליארד שקל ברבעון השלישי, וממנו נגזרת רווחיות תפעולית של 21.3 מיליון שקל.

סך הרווח התפעולי הסתכם בכ-140 מיליון שקל ברבעון שחלף, כפליים מהיקפו ברבעון המקביל אשתקד. עיקר הגידול בהכנסות הגיע מתחום הספורט, ונרשם שיפור ברווחיות חנויות הביגוד של פוקס שעברו מהפסד תפעולי (6 מיליון שקל) ברבעון השלישי אשתקד לרווח כאמור.

מניית פוקס  נסחרת היום (ג') בצהריים בירידה של 1.7%, כששווי השוק הנגזר מכך לחברה עומד על 4.1 מיליארד שקל. מתחילת השנה טיפסה מניית החברה ב-28%.

חזי שטרנליכט