אלכוהול

כתבות אחרונות

 
צילום: Shutterstock

סקס, סמים ומאזן פיננסי: הרופא שמטפל בגל ההתמכרויות ששוטף את וול סטריט

מנהלי כספים שמרוויחים המון ומרגישים ריקנות פונים לעיתים לסמים או למין כפייתי, אומר ד"ר סם גלזר, פסיכיאטר שהתמחה בטיפול באנשי וול סטריט • כשגורלם משתנה והם מפסידים - הם ממשיכים בהתמכרות, הפעם כדי לא להתמודד

The Wall Street Journal 15.07.2023
המידע שמתגלה מהתוויות שעל בקבוקי היין

המידע שמתגלה מהתוויות שעל בקבוקי היין

תווית טובה היא לעיתים קרובות המקום היחיד בו ניתן ללכוד את תשומת הלב של הלקוחות • היא חושפת את הערכים שבבסיס היין, את הייחוד וטכניקת העשייה שלו, מי עשה אותו ולאיזה קהל הוא מיועד

ענת אגמון 13.07.2023
כרזות הסרטים המומלצים: דרכים צדדיות, Red Obsession ו-SOMM צילומים: ויקיפדיה

כל סדרות הטלוויזיה והסרטים על עולם היין ששווה לצפות בהם

סדרות, יצירות דוקומנטריות וסרטים בהם מככב עולם היין • רשימת המלצות כולל היינות המתאימים שילוו את חוויית הצפייה

ענת אגמון 29.06.2023
ניסה לייבא אלכוהול בתחפושת של ''מפיץ ריח'' – וחויב במס של מיליונים / אילוסטרציה: Shutterstock

ניסה לייבא אלכוהול בתחפושת של "מפיץ ריח" – וחויב במס של מיליונים

במשך שלוש שנים, חברה למוצרי ניקיון ייבאה מגאורגיה מיכלים של נוזל והצהירה כי מדובר במפיץ ריח פטור ממכס • הבעיה - מעל 96% מהנוזל הורכב מכוהל, וריכוז תמצית הריח בתוכו עמד על 0.1% בלבד • רשות המסים דחתה את ההצהרה וחייבה את החברה במס של מעל 8 מיליון שקל

אלה לוי-וינריב 25.06.2023
מימין: פרנקלין ד' רוזוולט. אהב את הקוקטייל. באמצע: כוסית מרטיני. דבר לא השתנה במתכון. משמאל: בטי דייוויס בסרט ''הכל אודות חווה'', 1950. כיכב בסרטים הוליוודים צילומים: ויקיפדיה

איש לא יודע מי המציא אותו, אבל הוא הפך למשקה האלכוהולי המועדף על חוגי החברה הגבוהה

ג'יימס בונד נהג ללגום אותו, ארנסט המינגווי הילל אותו בספריו והוא כיכב בסרטים הוליוודים רבים • חוגי החברה הגבוהה שאהבו לשתות מרטיני, משקה על בסיס וורמוט וג'ין, גרמו לו לבלוט על פני שאר הקוקטיילים

The Wall Street Journal 22.06.2023
התאמת יין לאוכל במסעדת ''היבה'' בתל אביב (מימין): יין צהוב של יקב פומה שאטלאן מארבואה לצד מנת תפוח אדמה; פואי לושה מיקב ז'ול דז'ורנה לצד מנת צ'וואנמושי סרטנים ושרימפס; לבירינט של משפחת סקוראס מהפלופונס ביוון לצד מנת טרין זנב שור, קרם מלוחייה ותות עץ / צילום: בן לבבי

להתאים את היין לאוכל: הדרכים הנכונות לעשות את זה

ליין יש יכולת ייחודית לשדרג את חוויית הסעודה, לרומם את טעמי המאכלים ולהוסיף מגע של תחכום לארוחה כולה • תפריט יינות מתייחס לאופי המסעדה, לשף ולמקורות ההשראה שלו, לעונה ולאקלים, לחומרי הגלם, למידת החריפות של המנות ועוד • בדוגמאות שלפניכם תגלו את אלו שעושים את זה כמו שצריך

ענת אגמון 15.06.2023
שוקי ישוב, אלעד כץ ואיל דרורי מיקב ''עגור'' / צילום: קארין ראבנה

יקבי הבוטיק מעבירים את המושכות לדור ייננים צעיר

אנשי חזון הם לעיתים קרובות אנשים דומיננטיים, שמתקשים לוותר על השליטה, ולא לכולם יש צאצאים שמעוניינים או מסוגלים להיכנס לנעליהם • אחד הדברים המשמעותיים במעבר בין־דורי ביקב הוא להבין את המוטיבציה של בני המשפחה

ענת אגמון 01.06.2023
בר היין ''בוקה'' באבן יהודה / צילום: רעי סולש

מחיפה ועד אילת: ברי היין מציעים אפשרות בילוי עדכנית וקלילה

יינות טובים ומנות קטנות ומסוגננות • באילו ברי יין כדאי לבקר? רשימת המלצות

ענת אגמון 18.05.2023
מימין: האחים זאבץ' לוסט אנד פאונד; פיטאפרטה לראנחה מקאניקה; וורליץ, גלוק; אליזבטה פוראדורי פונטנאסאנטה - מאנזוני ביאנקו / צילום: אלי כהן, יח''צ

היכרות עם הצבע שכבש את הדור החדש של שותי היין

יין ״כתום״ הוא יין לבן שנעשה עם השרייה או מיצוי של קליפות ענבים, המעניקות לו גוונים ממשפחת הכתום - מזהוב עד ענברי עמוק ומכתום עד אוקר

ענת אגמון 04.05.2023
''טאנאהיל'', ''אזורש וויין קומפני'', ''סאן לורנזו'', ''טרנזאדו'' / צילום: יח''צ

מסיציליה ועד רמת הגולן: היכרות עם היינות הוולקניים

זני הענבים שגדלים בקרקעות עשירות מינרלים, שנוצרו במהלך פעילות געשית, מפיקים יינות בארומה מינרלית-געשית, שהולכים וצוברים להם קהל מעריצים אדוק

ענת אגמון 13.04.2023
נופי טוסקנה / צילום: Shutterstock

היכרות עם מגוון היינות האיכותיים שיש לטוסקנה להציע

אזור היין במרכז איטליה עובר בעשורים האחרונים מהפכת איכות שקטה ומציע מבחר מרשים של יינות איכותיים ומפתיעים, שרובם מופקים מזן הענבים "סנג'ובזה"

ענת אגמון 04.04.2023
''קלו סיבון'', ''טאבל'' של שאטו ד׳אקריה, ''דידו'' של לה אוניברסל, ''דופ'' של קלאוס פרייזינגר, ''רוזבלאד'' של שאטו ד’אסטובלון / צילום: יח''צ

איך הרוזה טיפס לראש רשימת היינות המבוקשים ביותר?

הרוזה חייב את צבעיו היפים, מוורוד שקוף עד סלמון כהה, לטכניקת העשייה שלו ולקליפתם של הענבים האדומים • היכרות עם כמה מהיינות, כולל אלו שעושים סלבס כמו קרלה ברוני וניקולא סרקוזי

ענת אגמון 30.03.2023
מימין: שרדונה 2020 מ''סדרת היינן'' של יקב טוליפ; ''אלכמי'' 2020 של יקב בת שלמה; מצודת תפן 2019 של יקב כישור / צילום: יח''צ

יינות משובחים לצד עשייה חברתית: שלושה יקבים ייחודיים שכדאי להכיר

מתוך מאות יקבים בישראל רק בשלושה מהם ליבת הפעילות היא האחריות החברתית • ביקב כישור חיים ועובדים כ־200 אנשים עם צרכים מיוחדים • ביקב בת שלמה בני הנוער משלבים הכשרה חקלאית עם לימודים עיוניים • ביקב טוליפ קהילה קטנה של אנשים עם מוגבלויות עוסקת בעשיית היין, בהדבקת תוויות, באריזה ובשירות

ענת אגמון 29.12.2022
מזקקות וויסקי / צילום: Shutterstock

איך הוויסקי הפך לאחד מהמשקאות האלכוהוליים האהובים בעולם?

נזירי ימי הביניים למדו להכין וויסקי מהשעורה שגדלה באזור הביצות של סקוטלנד ואירלנד • משם הוא התפשט ברחבי העולם והפך למשקה פופולרי בקרב חובבי אלכוהול, גם בתקופות שחל איסור לשתות אותו והוטל מס כבד על יצרניו • לפני שלוש שנים, בקבוק וויסקי סקוטי נדיר מ־1926, נמכר במכירה פומבית ב- 1.9 מיליון דולר

The Wall Street Journal 17.12.2022
גל קלקשטיין, בעלים ומייסד מזקקת M&H / צילום: דור אברהמי

ההייטקיסט שהקים את מזקקת הוויסקי הראשונה בישראל: "הרגולציה לא ידעה איך לאכול אותנו"

גל קלקשטיין, בן 39 מתל אביב, נשוי + שלוש בנות • בעלים ומייסד מזקקת M&H • "לפי התקן הסקוטי, הוויסקי חייב להתיישן בחביות עץ מינימום 3 שנים. ידענו מראש שנוכל להחזיר את ההשקעה רק אחרי 15 שנים. גם המס על האלכוהול משפיע על עלות המוצרים" • גלובס שם את הסיוע לעסקים קטנים ולעצמאים במרכז

אריאל ויטמן 09.11.2022
מימין: פינו נואר סינגל בראל 2021 של יקב מיקה, תסיסה משותפת 2018 של יקב שורק; Stubborn Saints 2021 של יקב פילוקליה; Dolcetto 2021 של יקב לולו

היינות האדומים הכהים והכבדים מפנים את דרכם ליינות האדומים הבהירים והקלים יותר

מבקר היין האמריקאי האגדי רוברט פרקר, שהעדיף יינות אדומים כבדים, גרם לבעלי יקבים, בישראל וברחבי העולם, לייצר במשך זמן רב יינות בעלי משקל מרוכז וגוף אלכוהולי ומלא • בשנים האחרונות, העלייה הדרמטית בביקוש ליינות לבנים ורוזה מאותתת שטעם הקהל הישראלי משתנה, ושנדרשת מהיקבים חשיבה מחדש כיצד לייצר יינות אדומים בהירים וקלים יותר

ענת אגמון 03.11.2022

   123456789101112131415   

   נמצאו 414 כתבות   |   עמוד 2 מתוך 26